Een weekje met de kleinkinderen Storm en Kick naar een boerencamping in Wilbertoord

Tegen de avond aangekomen in Wilbertoord. Eerst even langs Schijndel geweest om een compressorkoelkastje op te halen die we gaan gebruiken als diepvriesje. De camping is hartstikke leuk met alles erop en eraan. We stonden amper stil of Storm en Kick waren al gevlogen naar de speeltuin waar een enorme trampoline stond. Ze hadden amper tijd om te eten. Zelfs het toetje was bijna niet meer nodig. Toch maar wel bij het zien ervan. Na het eten stond storm wel even raar te kijken toen we aan de afwas begonnen. Wat gaan jullie nu weer doen en waarom enz enz. Ook bij de kalfjes was het reuze leuk toen deze door de boer voorzien werden van melk. Er was ook een pasgeboren kalfje te zien die amper nog kon staan. Die kalfjes slapen op een bedje van stro waar ze ook op poepen zei tie. Klopt helemaal. Na de douche heeft oma nog hele verhalen voorgelezen en gaan dadelijk naar bedje. Morgen weer een dag vol belevenissen met de draakjes. tot morgen doei. Oh ja er was ook nog een probleempje. Tegenoverons staat een gehandicapt meisje van ongeveer dezelfde leeftij. Ze heeft een open gehemelte en kan moeilijk praten. Storm wilde niet meer met haar spelen omdat hij haar niet kon verstaan. Na enige uitleg begreep storm dit en was alles weer koek en ei. Het leukste was dat hij op een gegeven moment zei dat hij soms een belg ook wel eens niet kon verstaan.

 

Wat een hitte vandaag. Maar eerst komen we even terug op de nachtelijke uren met de kids. Gisterenavond hoorden we regelmatig "opa een vlieg". Ja en die zitten er hier aardig wat i.v.m een veebedrijf. Toen de laatste een doodsklap gekregen had ( de vliegen uiteraard) zijn ze als een blok in slaap gevallen. Zo erg zelfs dat we midden in de nacht dachten bij midden in een varkensboerderij terecht gekomen waren. Wat een gesnurk uit die kereltjes. Toen oma daar nog eens een schepje bovenop deed was het voor mij genoeg en heb oma een neusklemmetje gegeven zodat ik in ieder geval kon slapen. Vanmorgen om zeven uur was iedereen present, mede door de toen al doordringende hitte. Rond de klok van acht uur stonden we bij de kalfjes die eten kregen.

 

kick was er in eerste instantie een beetje huiverig van, maar dat was snel over en wilde er zelfs op gaan rijden. Storm vroeg aan de boer of de bruin/witte koeien ook chocomel konden geven. Helaas, geen verkoelende choco op de vroege morgen. na het eten zijn we op de fiets gestapt naar venhorst voor een kijkje bij de nieuwe pup Rossi. Bij binnenkomst werden ze hartelijk verwelkomt door een heel regiment shihtzu's, wat een behoorlijke indruk maakte, te zien aan de afgelezen gezichtjes.

De pups vonden ze helemaal geweldig en was het al snel knuffelen. De mensen zelf kregen ineens een hoop vragen van Storm die keurig werden beantwoord. Een niet te vergeten woord is "waarom" geworden. Ik denk dat ze dit per dag wel 20 keer vragen. Ook bij het afwassen kregen we te horen "waarom doen jullie dat" Nog nooit gezien zeker op het slagveld ( ha ha). Ook zijn we al zo ver ingeburgerd dat we regelmatig papa en mama genoemd worden... ook leuk, maar gelukkig hebben we die tijd toch gehad (hi hi). Inmiddels was het campeerterrein omgetoverd in een waar waterparadijs tot een waterbuikglijbaan aantoe.Ik denk dat er wel tien zwembadjes stonden waar de kinderen met veel plezier gebruik van maakten. We hebben ze dan ook een hele dag niet gehoord. Wel is Kick vanmiddag nog even naar bed geweest daar het hem allemaal even te veel was geworden en liep te slaapwandelen tussen de kinderen. Bij het koeien melken had Storm ook weer een leuke opmerking tegen de boer. Die dingen die aan de uiers hangen, zijn dat microfoons????. Hoe komt tie er op!!!.

Inmiddels ( negen uur) ligt kick net op bed na een heerlijke steenkoude douche en is als een blok beton in slaap gevallen.Storm zit nog lekker te spelen op het kleed en gaat ook zo want ook zijn oogjes zakken naar een steeds kleiner formaat. Het eten viel opmerkelijk genoeg in smaak daar ze als een stelletje tijgers gegeten hebben en uiteraard met een heerlijke toet. vanmiddag hebben we ook nog ijs met aardbeien op waar ze allebei van genoten hebben. Kick in het bijzonder zoals op de foto te zien is.

 

Ook de hooiberg was in trek met "verstoppertje spelen" zo zelfs dat ik ze niet meer kon vinden en ik op geluiden af moest gaan.

Hopelijk kunnen we de nacht de warmte de baas en zal het morgen zweten worden. het was eerst de bedoeling naar een recreatiepark te gaan, maar door het afraden van mensen wegens het niet aanwezig zijn van beschermde bomen of wat ook, zien we daar vanaf. Hier op de camping vermaken ze zich uitstekend met de waterfaciliteiten die er zijn. Tot morgen doei

Vandaag, vrijdag zal het een dagje worden waarin alles met een vertragende beweging afgehandeld zal moeten worden gezien de verwachtte temperaturen.. De kinderen hadden dachten daar toch anders overs want die zijn gewoon niet te stuitten als ware het 10 graden onder nul. Vannacht hebben ze op een gemaakt bed van de dinette geslapen wat toch wel beter is en ze zelf ook al wat meer ruimte hebben, al kropen ze weer lekker tegen elkaar aan ( zie foto) Erg aandoenlijk als je dit ziet.

vannacht overigens wel een plof daar Storm naast zijn bedje gevallen was. Dit hebben we weer opgelost door er een stoel naast te zetten. Na het ontbijt eerst een fietsritje gemaakt naar Mill want je moet je kleinkinderen natuurlijk wel voorzien van een waterpistool als er gevechten gehouden gaan worden.

Ook gelijk maar een zwembadje en een softtennispakket meegenomen. Na installatie van zwembadje kon het waterpistolenspektakel beginnen waaraan de opa's en oma's natuurlijk ook geslachtofferd werden, iets wat natuurlijk voor de nodige hilariteit zorgde. De boer zelf zal overigens wel blij worden van de waterrekening denk ik daar er met het vullen van de badjes en pistolen de nodige litertjes doorheen gingen.

Storm heeft inmiddels "zijn beste vriend", al vindt Kick dit minder daar hij erg aan zijn broertje hangt. Waar is Storm is dan ook een veelvuldig gehoorde vraag. Ook de vierwielers vonden gretig aftrek, al snappen we niet waar ze de energie vandaan halen.

Tegen de avond zijn we lekker in het bos bij een cafetaria frietjes en ijs gaan eten.


Iets wat ze thuis regelmatig ddoen is Ipatten. Hier is het woord Ipad en TV nog niet ter sprake geweest. Om half acht hebben we Kick op bed gelegd maar slaapt nog steeds niet zodat we hem er maar even uit gehaald hebben i.v.m de warmte. Bij het douchen hadden ze zelfs geen enkel probleem met een erg lekkere koude douche. Morgen gaat het gelukkig iets aangenamer worden doei

Tot slot loopt hij al een hele middag met de pet van opa op. Reden........goed kijken, kan hij een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele grote camper kopen

Vannacht eindelijk een beetje verkoeling zodat we de ventilatoren ook eens uit konden laten. Gisterenavond lagen de kinderen behoorlijk laat op bed door de toen nog hoge temperatuur. Het heeft ook nog tien seconden geregend. Wel was ik er uit voorzorg toch maar even uit gegaan om het zonnescherm op te draaien. achteraf was dit dus niet nodig. Vanmorgen hebben de kids lekker uitgeslapen, nou ja uitgeslapen!!...het was nu acht uur. Na het ontbijtje buiten waren Storm en Kick al weer snel vertrokken om Boer jan te assisteren met het voeren van de kalfjes en koeien. Het is werkelijk kostelijk om te zien hoe ze daar mee bezig zijn.

Om de uiers schoon te maken moest kick even vers water halen.. Geen probleem natuurlijk even op het aanrecht klimmen en de fles vullen

Om Storm ook een keer alleen met zijn vriendjes te laten spelen hebben we Kick zoet gehouden met het maken van een puzzel. De strobalen vinden ze overigens al helemaal te gek en bovendien zijn het mooie klimobjecten.

Tussen de middag hadden ze een party georganiseerd waar de opa's en oma's voor het eten moesten zorgen. De even aan de slag met gebakken eieren, broodjes, fruit en drinken. Dit hebben ze bovenop een strobaal op zitten eten.

Na het broodnodige rustuurtje van Kick zijn we op de fiets gestapt voor een fietstocht door het bos om uiteindelijk in Mill op het terras een lekker ijsje te nuttigen. Op de terugweg Storm maar een duwtje gegeven door de tegenwind.

Bij de ingang van het park was Storm alweer gelijk naar zijn vrienden gereden. Kick volgde uiteraard ietsjes later zijn sporen naar Boer Jan. Vanavond hebben onze twee kokjes pannekoeken gebakken. Ze waren kostelijk en zeker die met spek. Ook het toetje was weer overheerlijk.Papa en mama zouden om kwart voor zeven skypen dus zaten ze er klaar voor. De tijd begon te dringen want om zeven uur stond het melken weer op het programma. Storm zei al tegen zeven uur, toen het te lang ging duren "ik zeg wel even gedag en dan ga ik hoor. Uiteindelijk waren ze niet meer te houden en zijn weggerend. Helaas voor papa en mama. De temperatuur vandaag was gelukkig iets aangenamer. Nou tot morgen hoor
Nog even snel een laatste videootje

Het is al weer zondag en normaal zouden we naar huis gegaan zijn ware het niet dat we van Patrick en Claudine langer weg mochten blijven tot woensdag. Even terug komen op vannacht. Storm had weer een droom en kwam weer naast zijn bedje terecht, dus de stoel weer even van buiten gehaald zodat het fungeerde als hekje. Ze hebben wel lekker lang geslapen want de klok gaf kwart voor acht aan toen er enige geluiden waarneembaar waren vanuit dat kleine hoekje. Als ontbijt weer lekkere croissants klaargemaakt die er natuurlijk in gaan als koek en zeker met hagelslag. Inmiddels een telefoontje uit Etten dat ze rond de klok van drie uur langs zouden komen. Na het eten waren de kids minder snel vertrokken, dit mede doordat er al aardig wat kinderen vertrokken waren. We hebben toen de tijd doorgebracht met spelletjes en kleuren. Storm heeft tekeningen voor Boer jan gemaakt die hij keurig in ontvangst genomen heeft.


Daarna nog even voetballen, waarna de zandbak aan de beurt was waar men samen met andere kinderen oliebollen ging maken, die hij later nog aan papa en mama heeft laten zien


De middagpauze van Kick heeft Storm benut om Boer jan te helpen met het verzamelen van de losgetrapte hooi van de balen zelf. Eerst was hij dit met zijn handen aan het doen, maar even later stond hij als een volleerd hooiwerker met een riek alles opzij te schuiven


Eindelijk waren daar dan papa en mama en vloeiden er een paar traantjes van geluk, zo blij was iedereen. Zelfs bij opa viel er een druppeltje uit zijn oogjes. Ze hadden overheerlijke dingen bij zoals aardbeien, een lekkere cake en nog veeeel meer. Dat wordt smullen de komende dagen. Nadat Storm en kick een rondleiding gegeven hadden was het nog even tennisen met mama en uiteraard voetballen met pa. We zijn benieuw wat voor nieuwe messi we gaan krijgen.


Het afscheid was iets minder leuk voor Kick, al was hij het na een paar minuten al weer "vergeten" en stond al weer vrolijk op de trampoline. Hierna hebben we lekker gegeten en is iedereen om tien uur naar bedje gegaan.....tot morgen


Vandaag een dag waarin weer veel te vertellen is. Eerst complimentjes voor Kick die vanmorgen weer eens lekker droog was ondanks dat hij op een dag aardig wat nattigheid te verwerken krijgt. Storm was bijna droog zodat we de afspraak gemaakt hebben dat hij morgen geen luier aan krijgt.

Na het ontbijt lekker gaan fietsen door de bossen bij Wanroy, en bij de molen gestopt om even wat vocht bij te tanken en even te spelen rond en bij de molen.

Hierna terug gereden, wederom door het bos, naar de camping waar Boer jan inmiddels gezorgd had voor wederom een waterspektakel. Dit was natuurlijk wel gaaf, en gelijk kon men aan de conditie werken want dat ding draait natuurlijk wel rond.

Daarna was het weer wedstrijdje buikschuiven waarbij menigeen buiten de wedstrijdbaan vloog. Kick stond hierbij alleen maar te kijken want ik kreeg hem met geen mogelijkheid op de glijbaan.

En toen was kwamen de spannendste uurtjes van de dag. Om vijf uur kwam Storm hard aanhollen "Opa...opa"" er wordt een kalfje geboren. En toen was het wachten. Ondertussen kreeg Boer Jan de ene na de andere vraag om zijn oren, want jah, dat zien ze natuurlijk niet iedere dag. De gezichtjes begonnen steeds vaker te veranderen van verbazing, want jah, waarom gaat de boer nu met zijn arm in het kontje van de koe. Hierop kregen ze allemaal antwoord. Er mochten zelfs kinderen precies hetzelfde doen. Ook Storm mocht, maar dat was een beetje teveel van het goede.

Ook vond Kick het maar vreemd dat eerst zijn voorpootjes naar buiten kwamen en vroeg het bekende woord dus maar weer "WAAROM".

Eindelijk was het dan zover. Twee kinderen mochten aan een touw trekken dat om de pootjes van het kalfje waren gebonden en toen ging het wel heel snel met behulp van de boer. Zowat alle campinggasten stonden te kijken.. Om het kalfje even wakker te schudden kreeg hij pardoes een hele emmer ijskoud water over zich heen waardoor hij gelijk wakker was.


Nadat het kalfje opgestaan was zijn we gaan eten en hebben na de douche nog lekker gespeeld op het kleed. Ook nog even geskyped met papa en mama, al moesten we wel even lachen toen Storm mama oma noemde, ha,ha,ha Zoals al eerder gemeld werden wij al als papa en mama betiteld


Oh jah, nog een leuk voorval vanmiddag. Storm en kick waren in de blokhut aan het spelen toen er nog meer kleine kindjes kwamen om mee te doen. waarop hij zei "Dit is niet voor kleine kindjes" Toen hebben we toch maat even ingegrepen,ha,ha. Nou tot morgen weer hoor met hopelijk weinig regen. Vanavond viel het in ieder geval reuze mee. doei

Vandaag de voorlaatste dag van het uitje met onze "lieverdjes" . Eerst even naar vannacht, want dat was me er weer een. Het begon met de dreigende onweersbuien en vele windvlagen en aangezien het zonnescherm uithing was dat toch wel een risico. Op een gegeven moment toch maar eruit gegaan om het op te draaien. Bij het uit bed gaan moet je natuurlijks langs die draakjes en als je dan onderstaande foto ziet moet je toch wel even lachen.

Een uurtje later was het zelfs nog gekker, toen lag Storm zelfs met zijn benen naar het hoofdeind. Hoe hij het voor elkaar krijgt is ons niet duidelijk. Wel dat het enorme woelwaters zijn in bed. Kick hebben we al gebombardeerd tot nachtvarken omdat hij de grootste snurker van de camping is.. Naderhand hoorden we van de ellende in Friesland waarbij een kindje van zeven jaar was omgekomen toen een boom op de camper van opa en oma gevallen was.
Na het ontbijt zoals ieder morgen gebruikelijk eerst een potje vier op een rij. De stand is nog steeds 13 12 in het voordeel van Storm wat hij maar al te graag duidelijk wilt maken bij de rest van de campinggasten


Dit alles onder het toeziend oog van Kick die dan weer met zijn vertrouwde blokjes bezig is en daar heel goed en lief mee kan spelen


Tot slot van de dagelijkse match mag ook Kick een poging wagen om zijn broer te verslaanhalf in de morgen werden alle kinderen opgeroepen naar de stal te komen om daar Boer Jan te assisteren bij het chippen van de pasgeboren kalfjes. Wederom weer de nodige vragen...waarvoor......en niet te vergeten natuurlijk .........waarom!!,ha,ha,ha.Na dit spektakel nog even een foto op de bekende hooiberg want van balen is er bijna geen sprake meer na de vele klimpartijen van alle camping kinderen.

Na het eten, terwijl Kick lag te slapen, zijn Storm en ik naar Mill gefietst waar we bij een kringloper een broertje voor tijgertje gekocht hebben en twee glitterballen. Bij terugkomst was het een drukte van jewelste bij de zandbak want er was een echte waterval gecreeerd door de kids en uiteraard moesten ook Storm en kick hun bouwkunsten laten zien, soms met een overstroming tot gevolg doordat menige dam bezweek onder de druk van het water.

Tegen zes uur zijn we gaan barbequen, dus ook tijd voor Kick z'n vaste 2e poepogenblikje.

De kippenpootjes gingen er in als koek en zelfs kluiven hadden geen van beiden problemen mee al was het maar goed dat we de nodige keukenrollen gereed hadden liggen.
En toen was daar het toetje. Hierbij hebben zelfs de buren mee zitten genieten, want wat hadden we een lol met de gele vla met aardbeien. Gieren en brullen was dit en kick was helemaal door het dolle heen waarbij zelfs Storm het bijna te veel werd van het lachen


Na dit "vreetfestijn" moesten ze nodig onder de douche wat altijd met veel plezier verloopt. Omdat dit even voor de laatste keer is tijdens dit reisje is oma meegegaan om de nodige blootfoto's te maken. Hieronder een paar van de vele die er gemaakt zijn.
Storm gaat altijd als eerste onder de douche uit om op het aanrecht aangekleed te wordenEn terwijl we dit doen staat die andere deugniet heerlijk alleen te genieten van die koude waterstralen met een gemeen bekkie van..........!!!!!


En als beiden klaar zijn is een vast ritueel dat ze schoon aan de haak naar de camper gedragen worden waar oma de kam ter hand neemt om de koppies weer in stijl te brengen.


Een uur eerder dan normaal ( nu negen uur) zijn ze naar bedje gegaan om alvast een voorsprongetje te nemen op de uurtjes slaap die ze bitter nodig hebben al weten wij niet waar ze al die energie vandaan halen want zelfs op bed liggen ze nog lang na te genieten van de dag.
hieronder nog een filmpje van het vlafestijn. doei tot morgen.


De laatste dag van het uitje met de kids is aangebroken. Ondanks dat ze gisterenavond een uur vroeger naar bed waren gegaan, hebben ze toch lekker tot acht uur geslapen als een roosje. Misschien dat de voorleesverhaaltjes, voordat ze naar bed gingen, hier aan mee hebben geholpen.


Vanmorgen was het weer totaal anders dan dat we een week lang gewend waren. Donkere wolken en dreigende luchten waar de eerste regen om tien uur al uit viel. Terwijl de kinderen zich in de campervermaakten met tekenen en blokjes heb ik alles vertrekklaar gemaakt. Ook de wedstrijd "vier op een rij"hebben we afgesloten vandaag en de winnar is Storm geworden met de uitslag 18 tegen 17. Geweldig hoe hij dat al onder de knie heeft met enig doordenken van zetten. Om half twee zijn we vertrokken richting Mill, waar we nog een kringloopwinkel hebben bezocht en wat hebbedingetjes gekocht hebben voor de kids. Na daar vertrokken te zijn sliep Storm in no time

Kick daarentegen was zo fris als een hoentje en kwekte alles bij elkaar. Kick was daarvoor natuurlijk als even ter ruste gelegd.

\

Tegen vier uur waren we weer in Etten Leur bij hun papa en mama die ze weer in de armen konden sluiten.

We hebben ontzettend van deze week genoten en hadden het voor geen goud willen missen. We hopen dat Storm en Kick ook plezier gehad hebben met het uitje van een week op de boerderijcamping.