..heeft u nog info voor ons waar we heerlijk vlak kunnen fietsen, dan horen wij het graag via het contact emailadres of via het gastenboek

Dinsdagmiddag 1 april 2014 vertrokken richting Duitsland. Omdat we pas donderdag in Emmerich moeten zijn voor de douchevloer gaan we eerst naar Kranenburg wat in onze ogen nog steeds een hele leuke en mooie plek is ondanks de vele verhalen die je leest. Zo stond er op 18 maart nog een reactie op het forum dat het er een grote modderboel was. Nou, wij hebben het niet gezien. Het weer is echt super. Ook de mifi aangesloten zodat we op de PC, Ipad en tablet een hele maand internet hebben voor 15 euro.

Woensdag 2 april.

Lekker weertje zodat de korte broeken zelfs tevoorschijn kwamen. Op de fietsen naar Kleve geweest met voor Rossi de eerste grote rit in de hondenkar. Het gaat niet altijd goed en we moeten Rossi nog aleens tot kalmte manen en rustig te zijn. Verder gaat het goed. ook de trimtafel die we meegenomen hebben heeft zijn nut al bewezen. Het kammen en borstelen van Rossi's enorme vacht gaat steeds beter zonder tegenwerkingen. Tegen de avond zijn we richting Emmerich gereden en staan nu op de camperplaats in Hoch Elten. Hier hebben we twee jaar geleden ook eens gestaan. De camperplek is gratis, maar zonder voorzieningen. Als je brutaal bent kun je overigens water pakken bij het kraanpunt bij de begraafplaats. Het is heel rustig hier, al zal dat even afwachten zijn hoe het met de hoestbuien van Ada gaat, die heel veel last heeft van haar keel en bijna niet kan praten.

Donderdag 3 april Camperplaats Rees ( foto's CP )

Om acht uur stonden we bij de kunststof reperateur voor de douchevloer waar men gelijk aan begonnen is. Hierna met Ada naar de huisarts om naar haar keel te laten kijken. Ze blijkt een bacterie in haar keel en luchtwegen te hebben. Na een bezoekje daarna aan de apotheek hopen we dat het na een kuurtje snel over is. Om drie uur was de campervloer klaar en zijn we naar Rees gereden waar we op een vrij nieuwe camperplaats terecht kwamen. Alle voorzieningen aanwezig en dat voor een prijs van zes euro per 24 uur is werkelijk niet duur. Het stond er dan ook aardig vol. Het weer was vandaag zelfs nog beter dan gisteren al laat de lucht nu wel zijn eerste trekjes van minder weer zien. Hopen maar dat ze het weer eens verkeerd hebben met de weersdienst.Hieronder nog een foto van de nieuwe douchevloer.

Vrijdag 4 april Camperplaats Rees

Vannacht weer een heftig nachtje met hoestbuien van Ada. Na wat boodschapjes zijn we naar de Rheinpromenade gereden om vandaaruit de planeten route te fietsen. Een hele leuke tocht die aantebevelen is voor menige fietser. Omdat we niet dezelfde tocht terug wilden rijden hebben we gebruik gemaakt van onze nieuwste aanwinst zijnde de fietsnavigatie van Garmin. Wat een uitkomst is zo'n ding. Rond de middag waren we weer thuis en hebben lekker buiten gegeten. Na het eten zijn we,ondanks dat het zonnetje niet scheen, toch gaan fietsen met als doel het vervallen slot in Bienen. Vervolgens zijn we langs de Rijn teruggefietst naar Rees waar we lekker koffie hebben gedronken. Het weer was goed en totaal niet koud ondanks het niet schijnen van de zon. De camperplaats staan bommetje vol. Zelfs op het naastgelegen parkeerterrein van de voetbal staan zeven campers.

Zaterdag 5 april Camperplaats Rees

Vandaag ben ikke jarig en ga mijn 64e verjaardag vieren. Vannacht zes keer eruit geweest voor Rossi die aan de diarree staat. Vandaag stond er heel wat op het programma. Robert is kampioen geworden met zijn elftal, Storm is geslaagd voor zijn zwemdiploma. Verder vandaag niet veel gedaan door het slaaptekort van afgelopen nacht. Voor Rossi rijst met kip gemaakt. Dit hielp niet veel want amper twee uur daarna heeft hij er alles uitgekotst. We hebben de dierenarts gebeld en die adviseerde om 1 tot 2 dagen niets te eten te geven.

Zondag 6 april Camperplaats Ladenburg ( Foto's CP Ladenburg )

Vannacht twee keer eruit geweest voor Rossi, dus het gaat weer iets beter met hem al stikt hij van de honger en dan valt het niet mee als je die oogjes bekijkt. Om half negen vertrekken voor een ritje richting de Neckar. Het is 360 km en hopen in Ladenburg op de CP uit te komen. Onderweg lekker rustig gereden met uiteraard weinig vrachtwagens op de weg. Onderweg diverse keren gestopt omdat Rossi nou niet echt meewerkte om rustig te blijven in zijn bench. Rond de klok van drie uur stonden we op de CP. Een mooi aangelegde CP met alle voorzieningen. De plaatsen zijn lekker ruim zodat je de tuinstoelen ruim weg kan zetten. De prijs mag er ook wezen. Hij kost n.m tien euro. Stroom en water betaal je apart. Na installatie naar het plaatsje zelf gefietst wat de moeite waard is. De Neckar radweg loopt vlak achter ons zodat we ons daar niet in kunnen vergissen. s'Avonds wachtte ons wederom een onaangename verrassing. TV aan om de wedstrijdjes van vandaag te bekijken. Geen beeld wat ik ook probeerde. Ja en dan ga je dingen doen die je misschien achterwege moet laten. Geen TV dus. Het weer was super vandaag met een hele dag zon

Maandag 7 april Camperplaats Ladenburg. (Foto's CP Ladenburg)

Vannacht heeft Rossi lekker doorgeslapen. Nu was ikzelf aan de beurt om een slapeloze nacht te hebben door de schotelperikelen. Na een telefoontje aan de schotelspecialist in Nederland bleek dat ik weinig verkeerd gedaan had. Het zit in de schotel en receiver door veranderingen bij de Astra sateliet. Na enige uitleg van alles gedaan, maar nog steeds geen beeld. Van een duitse firma kreeg ik een adres hier in Ladenburg die reparaties uitvoert aan schotelantennes. Na een telefoontje stond hij binnen een half uur op de CP met als resultaat een werkende schotel en beeld en... weer dertig euro armer. Maar goed acht weken zonder TV is ook wat. Rond twaalf uur via de Neckar radweg naar Heidelberg gefietst.

Een hele mooie plaats. Het leek wel midden zomer, zo druk was het er. Na wat rondgereden te hebben zijn we aan de waterkant lekker gaan lunchen en hebben op een grasveld nog lekker in de zon gezeten waar ook Boemer en Rossi zich lekker uit konden leven. Via een andere weg weer terug naar de CP waar we de rest van de middag nog lekker in de zon hebben gezeten. Rossi heeft weer gegeten, al is het nog niet over met de diarree. Morgen blijven we nog hier tot de avond om daarna te vertrekken naar Hirschhorn.

Foto's fietstocht Ladenburg

Dinsdag 8 april CP Hirschhorn (Foto's CP Hirschhorn)

Vannacht regen gehad, terwijl het overdag weer super weertje is geworden. Eerst even wat boodschappen doen om na de koffie richting Mannheim te fietsen via de Neckar Radweg. Er stond een aardig windje maar de tocht zelf maakte veel goed. We zijn naar het punt gefietst waar de neckar in de Rijn stroomt. De altstad van Mannheim zijn we even doorgefietst, maar door de enorme drukte waren we daar al weer snel weg. Aan de waterkant bij het museumschip hebben we gegeten en zijn daarna met het windje in de rug teruggereden naar de CP. Half in de middag vertrekken we naar de volgende CP in Hirschhorn. Ook deze CP ligt direct aan de Neckar. Lekker veel gras zodat de doggies lekker kunnen rennen. De CP kost 7,00 euro. Voor stroom betaal je 2,00 euro en voor water 0,50 ct voor 40 liter. Lozen is ook mogelijk en gratis. De eerste week zit erop. Een week dus met ups en downs.

Woensdag 9 april Camperplaats Hirschhorn.

Vanmorgen lekker lang uitgeslapen. Het is heerlijk rustig hier op de CP. Na de koffie begonnen aan ons dagelijkse fietstochtje langs de Neckar. Als we drie kilometer verder zijn missen we ineens de rugzak en rijst de vraag bij ons of hij nu nog binnen staat of dat hij buiten op de tuinstoelen terecht is gekomen. Er rest dus niets anders dan eventjes terug te fietsen. Hij stond nog gewoon binnen dus is ook dit weer opgelost. In Neckargemund eten we, waarna we terugfietsen. Terug in Hirschhorn besluit ik toch om met Rossi naar de dierenarts te gaan omdat hij na vijf dagen nog steeds aan de diarree staat. Na info gewonnen te hebben blijkt er in Eberbach ( 11 km verder) een dierenarts te zitten. Dus Rossi in de kar en op naar Eberbach. Hier krijgt hij een spuit en medicijnen en volgens de dierenarts moet hij er nu binnen twee dagen vanaf zijn. Op de camperplaats is inmiddels een Nederlander komen te staan, die zichzelf vastgereden heeft op een strook grond waar men pas kabels gelegd had. Nadat mijn slipmatten zijn werk gedaan hadden kwam in een gesprekje naar voren dat hij slechts 8 kilometer van ons vandaan woonde. Hoe is het mogelijk. Wederom prachtig weer.

Donderdag 10 april CP Hirschhorn

Vandaag fietsen we naar Eberbach. Niet via de route die ik gisteren gefietst heb, maar langs een mooi pad langs de Neckar.Op een plein bij het raadhuis is een markt, waar we koffie drinken terwijl Boemer en Rossi de nodige aandacht krijgen van een aantal mensen. Na een rondje door de plaats zelf besluiten we om via de gewone weg terug te fietsen. Na het plegen van een wasje vertrekken we naar de camperplaats in Eberbach. Dit is een gratis CP waar er zes kunnen staan. De plaatsen zijn smal. We zijn de enige dus hebben plaats genoeg. Er zijn stroompunten waar je voor 1 euro 24 uur stroom hebt. Water en lozen kun je op het parkeerterrein bij de voetbal, dat enkele honderden meters hier vandaan is. Tegen tien uur s'avonds zijn we daar ook gaan staan omdat het daar toch een stuk rustiger was voor de nodige nachtrust. Inmiddels staan hier ook een drietal campers.

Foto's Camperplaats Eberbach

Vrijdag 11 april Camperplaats Obrigheim ( Foto's CP Obrigheim)

Vanmorgen weer terug gereden naar de CP zelf om de camper aan de stroom te zetten. Het blijkt dat de regelaar, die ik in Emmerich gekocht had, niet werkte zodat de extra accu's die ik meegenomen had voor het vrieskaistje, niet bijgeladen werden. Om 09:30 uur zitten we al op de fiets. Een leuke afwisselende tocht door bossen en leuke plaatsjes. Bij de brug van Zwingenberg vinden we een heerlijk plekkie om te eten. Hier hadden we geluk ook de fiets te kunnen laden. Het zonnetje scheen weer heerlijk. In de loop van de middag vertrekken we naar Mosbach . Op deze CP is stroom en kunnen we lozen en water pakken. De plek is gratis en betaal enkel een euro voor stroom en water. Het is er wel rumoerig door al het verkeer wat voorbij raast. Na een uurtje besluiten we dan ook om toch naar Obrigheim te gaan, waar ook een CP direct aan de neckar ligt. probleem is dat hier geen voorzieningen aanwezig zijn en we dus moeten hopen op veel zonneschijn om de accu's op peil te houden. We staan er heerlijk rustig en hebben een vrij uitzicht met lekker gras voor de deur.

Zaterdag 12 april CP Obrigheim.

Vandaag houden we een lekker rustdagje. Het weer is uitstekend zodat we al snel met de beentjes gestrekt liggen en de oogjes toe. Op de Neckar zelf is het niet alleen druk met vrachtschepen. maar ook met kano's. In de verte kunnen we ook nog genieten van parapentevliegers die na een tijdje vlakbij ons weer landen. Sommigen lukt het om door de warme opwaartse lucht steeds hoger te komen tegen de bergkam.

Zondag 13 april CP Heilbronn ( Foto's CP Heilbronn )

Al vroeg vertrokken naar de CP in Heilbronn. Het is zondag dus rees gelijk de vraag op of we wel terecht konden. Bij aankomst bleek het inderdaad vol te staan, maar wisten we toch nog een plekkie te bemachtigen. Toevallig stonden ook hier de Nederlanders uit Hirschhorn, waar we onze stroomkabel konden aanprikken omdat de rest allemaal bezet was. Er staan twee stroomzuilen waarvan er 1 buiten werking was. Eigenlijk waren we gewoon een kwartier te vroeg want we hadden amper de stoelen gepakt of de een na de ander reed weg zodat er uiteindelijk plek genoeg was. Dit was dan ook een reden om de camper even te verzetten zodat we ook schotelontvangst hadden. De CP kost niets. Voor water betaal je een euro en stroom kost 0,50 ct. We eten eerst hier en bakken lekkere verse broodjes. Tijdens de fietstocht komen we langs een zweefvliegtuigclub waar we even kijken naar het omhoogtrekken van een zweefvliegtuig met een lier. Hierna vervolgen we onze weg naar Lauffen om vervolgens via de andere kant van de Neckar terug te fietsen naar Heilbronn. In de altstad rusten we even op een plein bij een fontein. Naast de CP ligt een enorm park waar het een drukte van belang was met picknickende mensen. Waar je ook keek zag je wel een barbeque en mensen met tassen vol etenswaren, om die daar gezellig te nuttigen. Op facebook zien we weer nieuwe foto's van prinsesje Pip. De buurman heb ik ook een handje geholpen door vele CP's op zijn tommie te zetten. De camperplaats staat inmiddels weer bommetje vol. Het weer was weer supertjes.

Maandag 14 april CP Heilbronn

Vannacht heerlijk geslapen, mede dppr de rustige omgeving en geen verkeer. Vanmorgen eerst op zoek gegaan naar een laadregelaar. omdat deze kapot bleek te zijn. Zes kilometer naar een camperbedrijf met als resultaat niets omdat men alleen regelaars had van rond de 120 euro en dat is voor een paneeltje van 30 watt wel erg veel. Hij gaf me een adres in Heilbronn waar ik voor 19,95 weer onder de pannen was. Klinkt iets beter dat bedrag. We bekijken verder deze dag de plaats zelf en de winkeltjes. Inmiddels was het weer compleet omgeslagen en hadden we zelfs een hagelbui, zodat we onder de bomen even moesten schuilen. Even later schijnt trouwens het zonnetje weer. Raar weer vandaag. Ook nog even bij de VVV geweest voor het nodige leesvoer over deze streek.

Dinsdag 15 april CP Heilbronn

Vanmorgen vroeg wakker gemaakt door een luiddruchtige heleicopter boven ons> Ondanks dat het een stuk frisser is geworden besluiten we toch naar Bad Wimphen te fietsen via de neckar Radweg. Je hebt een laag en een hoog gedeelte. De mooie plekjes lagen natuurlijk hoog, zodat ik alleen verder gereden bent. Het was met de fiets zo stijl, dat zelfs ik nog moets lopen. Ada had er dus verstyandig aan gedaan beneden te blijven. Wel was het de moeite waard van bezoeken. Na terugkomst op de CP gaan we toch nog even Heilbronn in. Plotseling houd de electrische fiets er mee op. Wederom een probleem dus. Hij gaf boeh nog bah. Na een fietshandelaar in Heilbronn opgezocht te hebben daar dus maar naartoe, want nog zes weken zonder fiets is ook weer wat. Helaas kon men daar niets doen omdat men geen apperatuur voor de sparta had. Dus onverrichtterzake terug. Hierna nog een telefoontje gepleegd met de fietsenmaken in Fijnaart. Hij gaf me enige tips, maar gaf gelijk ook wel aan dat het wel eens gebeurd kon zijn met de accu. Na wat gepruts door mij kregen we ineens weer leven in de oplader. Ondanks dat hij er enorm lang over gedaan heeft om te laden doet hij het in ieder geval weer. Hopen dat het zo blijft.

Foto's fietstocht Bad Wimphen

Woensdag 16 april CP Besigheim. ( Foto's CP Besigheim )

Na een blik op de thermometer bleek deze te blijven steken op 3 graden.. bbbbbbbbrrrrrrr. Heel andere waarden dan dat we de laatste tijd gewend zijn geweest. Gelukkig was ik er wel op voorbereid door een knijper op de boiler te zetten i.v.m automatische leegloop bij 4 graden. Nu dus niet leeggelopen. We vertrekken naar Besigheim, waar we een mooie CP vinden onder de Altstad Besigheim,. Alle voorzieningen aanwezig. Kosten 5 euro. Voor stroom betaal je 0,50 ct per khw en water kost 1,00 euro voor 80 liter. Voor schotelontvangst moet je in ieder geval zo'n drie meter ruimte laten voor je camper, anders lukt het niet om beeld te krijgen. Wederom gezeur met de schotel, maar na een tip via het camperforum weer opgelost. We bekijken eerst de plaats zelf waar weer veel moois te zien was. s'Middags fietsen we richting Kirchheim. Een leuke afwisselende tocht niet alleen langs de neckar.Gelukkig heeft de fiets het ook goed gedaan, wat dus weer een een geruststelling is.

Donderdag 17 april CP Besigheim.

Schitterend weer vandaag met een strak blauwe hemel. We gaan nu naar het zuiden fietsen richting Marbach, om vandaaruit via Bettigheim en de Enz radweg terug te fietsen naar Besigheim. Het was tot nog toe de allemooiste fietstocht die we gemaakt hebben. Zeer afwisselend met vele mooi plaatjes waar links en rechts vele wijngaarden te zien zijn. Net voor Bettigheim fietsen we door een enorm bos om uiteindelijk bij de Enz aan te komen. Vanmiddag nog even een wasje gedraaid omdat het morgen volgens de berichten toch wat minder met het weer gaat worden. We zullen zien. Morgenochtend vertrekken we weer richting Marbach met de camper.

Vrijdag 18 april CP Besigheim

Goede vrijdag vandaag, waarin zo'n beetje alles dicht is. Er zit dus niets anders op dan zelf broodjes en croissants te bakken . Het is somber weer met van tijd tot tijd wat regen. We besluiten dus maar om er nog een dagje aan vast te plakken op de CP in Besigheim. Wel lopen we nog even tussen de buien door naar de Altstad, waar net een kerkdienst begint. De rest van de dag het kacheltje aan en TV kijken. Dit is overigens de eerste dag dat we ons binnen moeten vermaken.

 photo FietstochtBesigheim20_zps0b58ac67.jpg 

Foto's fietstocht Besigheim

Zaterdag 19 april CP Nurtingen ( Foto's CP Nurtingen )

Vannacht vaak wakker geweest. Het is koud, maar wel droog. We nemen eerst een lekkere warme douche en gaan daarna inkopen doen bij de Lidl voor we naar Marbach vertrekken. De CP hier blijkt zo hoog te liggen dat het voor Ada ondoenlijk is om hier de confrontatie mee aan te gaan. Kijkend op onze Tommie blijkt er in Benningen ook een CP te zijn, maar hier hetzelfde verhaal. Dan maar naar Nurtingen. Deze CP ligt in ieder geval direct aan de Neckar. De CP ligt naast een groot terrein welk voor feesten gebruikt wordt. Er kunnen 12 campers staan en kost 5 euro. Stroom en water kosten 1 euro. Lozen is gratis. Na het eten zijn we te voet naar Nurtingen gelopen. Een mooi en druk plaatsje. Opvallend zijn de vele antiekwinkeltjes. Het weer is inmiddels al aardig verbeterd, zodat de tuinstoelen al snel buiten stonden. Storm is kampioen geworden met zijn elftal en heeft zijn eerste beker te pakken

 photo FietstochtNurtingen4_zps833a7343.jpg 

Foto's camperplaats Benningen

Zondag 20 april CP Nurtingen

Eerste paasdag en de verjaardag van Ada, die 62 jaar is geworden. De eerste felicitaties rollen al vroeg binnen en met de kinderen hebben we al snel contact via facetime. Het weer is prachtig zodat we na de koffie lekker gaan fietsen richting Stuttgard. Het is een mooie rit geworden al laten we soms de Neckar radweg voor wat het is en gaan even over op de fietsnavigatie. Langs de route een natuurpark in, waar we langs de route vele borden zien waarop beschreven staat wat hier zoal te zien en te vangen is in het water. In Plochingen kijken we even bij het Hundertwasserhuis. We eten bij een hele grote speelweide, waar zelfs af en toe een minitrein langs komt. We fietsen langs dezelfde weg terug en toch zie je dan weer heel andere dingen dan op de heenreis. Thuis lekker aan het gebak met koffie. We hebben toch nog vrij lang buiten gezeten daar de temperatuur lekker was. Ajax tegen Pec hebben we ook gezien.

Maandag 21 april CP Nurtingen

Tweede paasdag met een strak blauwe hemel en lekkere temperatuur. We verschonen eerst ons bedje. Na de koffie in korte broek met T shirt vertrokken voor een fietstocht richt Tubbingen. Ook dit keer weer een hele mooie rit. Enorm veel fietsers op de Neckar radweg van groot tot klein en van jong tot oud. Die laatste categorie heeft bijna allemaal een Ebike overigens. We fietsen langs verschillende meren waar de dagrecreatie hoogtij kan gaan vieren. Op de kinderspeelplaatsen is het ook erg druk. In Neckartenzingen bezoek ik nog even de kerk en probeer bij het orgel te komen. Dit lukte, maar helaas alles op slot. In de kerk een hoop grote rieten manden waar mensen iets in kunnen doen van etenswaren, een soort voedselinzameling zeg maar. In Plierhausen eten we waarna we terugfietsen. Ondanks het schitterende weer begon het om half vier ineens te regenen. Inmiddels 18:00 uur schijnt het zonnetje weer. Morgen schijnt de temperatuur op te lopen naar 22 graden......lekkerrrrrrrrrrrrrr.

Fietstocht Nurtingen

Dinsdag 22 april Camperplaats Rottenburg ( Foto's CP Rottenburg )

Prachtig weer en heel veel zon. Na het ontbijt eerst naar de fietsenzaak om een buitenband voor de fietskar. Doordat er een klein slagje in zit blijkt deze aardig snel te slijten. Om 09;15 uur vertrekken we naar Rottenburg en onderweg nog even de nodige boodschapjes gehaald bij de Lidl. De camperplaats ziet er goed uit. Kosten 5 euro, stroom 0,50 ct voor 1 khw en water 1,00 euro voor 80 ltr. Lozen is gratis. We vonden een mooi plekje met gras voor de deur zodat de doggies ook weer lekker konden rollen. Na het eten fietsen we naar Tubingen. Een heel mooie plaats om te bekijken. Het is in het centrum gezellig druk. Om de grote trap bij de kerk pauzeren we even en kunnen de doggies genieten van de vele aandacht en knuffels. De fietstocht zelf is mooi waarbij we genieten van de vele wijdse blikken die we hebben. Week drie zit er weer op waarbij we moeten melden dat we tot nu toe schitterend weer hebben gehad met slecht 1 slechte dag ( regen).

 

Fietstocht Rottenburg Tubingen

Woensdag 23 april CP Rottenburg

Wederom korte broeken weer. Zelfs ontbijten doen we lekker buiten. Uit het oventje komen lekkere warme croissants. Rond de klok van 10 uur fietsen we zuidwaarts richting Horb. Het is erg wijds hier met zowel links als rechts beboste heuvels. Bij Bieringen gaan we van de Neckar radweg af omdat ik aan de andere kant een mooi fietspad zag liggen. Dit bleek achteraf wel een goed idee want we kwamen op een pad terecht dat dwars door een langgerekt golfterrein liep. Er stonden wel bordjes "fietsen verboden", maar deden maar net of we ze niet gezien hadden. Wel even opletten natuurlijk dat er geen golfballetjes rond onze oren vliegen. We komen uiteindelijk toch in Borstingen waar we langs de Neckar eten met uitzicht op een burcht. In Bad Niederau bekijken we nog even de CP daar. Geen voorzieningen en totaal niet interessant. Teruggekomen in Rottenburg bekijken we deze plaats en zitten nog lekker op het plein. Terug op de camperplaats blijkt hij wederom vol te staan. Iedereen zit heerlijk buiten in de zon, dus sluiten we ons hierbij maar aan.

Foto's camperplaats Bad Niederau

Fietstocht Rottenburg

 

Donderdag 24 april CP Oberndorf am Neckar ( Foto's CP )

Vannacht een onrustig nachtje voor Ada. We vertrekken dan ook redelijk vroeg naar Sulz am Neckar. De camperplaats hier ligt direct aan de Neckar. Er zijn wel voorzieningen zoals stroom en water. De plaatsen zijn zo kort dat je bijna een meter over de straat steekt. Aangezien hij ook helemaal in de schaduw ligt en geen schotelontvangst blijkt te hebben, vertrekken we naar Oberndorf am Neckar. Deze plaats is mooier. Is gratis en voor stroom betaal je 1 euro voor 8 uur . Water kost ook een euro en lozen is gratis. Nadeel is wel dat de trein regelmatig voorbij komt. Na de koffie gaan we richting Sulz am Neckar fietsen. Het was een mooie, maar zware fietstocht, waarbij menig zweetdruppeltje tevoorschijn kwam. Vlakbij de camperplaats waar we vanmorgen nog gekeken hebben, gaan we lekker eten. De Neckar is overigens al aardig smal geworden en spreken we bijna van een beekje. We besluiten om niet dezelfde weg terug te rijden i.v.m de zware klimmetjes. Na een vraag aan een voorbijganger of we ook via de andere kant in Obernsdorf konden komen kregen we een bevestigend antwoord. Het eerste gedeelte was goed, maar na enkele kilometers ging het pad meer en meer over in een graspad zodat we bij een overweg, waar we onderdoor moesten kruipen, over de gewone weg verder gegaan zijn. Half in de middag nog even een stukje richting Rottweil gefietst. Hier gaan we morgen naartoe. Dit stukje was trouwens wel heel leuk om te fietsen.

Camperplaats Sulz am Neckar

25 april Camperplaats Rottweil ( Foto's CP )

Na toch wel weer een lawaaierig nachtje van de voorbijrazende treinen, al vroeg vertrokken naar onze volgende bestemming aan de Neckar, zijnde Rottweil. Op het camperforum spreekt men erover dat deze CP vrijwel altijd vol staat. Gelukkig voor ons was dat geenszins het geval. Er stonden maar drie campers zodat we een leuk plekkie konden uitzoeken. Kosten van de CP 5 euro en 0,50 ct voor stroom. Water een euro en lozen gratis. Eerst doen we even boodschappen daar het weekend voor de deur staat. Daarna op de fiets. Rottweil ligt vrij hoog dus krijgen we gelijk de eerste klim voor de kiezen. Daarna lijkt het wel of we diverse passen over moeten. Na de zoveelste klim boven aangekomen, waar we een schitterend uitzicht hebben op de omgeving. Nu staan we in dubio, gaan we verder en dan volgt een afdaling van 2 kilometer met als gevolg dat we die ook weer op moeten, of houden we het voor gezien en gaan terug. Het is het laatste geworden. We gaan terug naar het gezellige centrum en verblijven daar een tijdje en eten daar ook. Het weer is weer prachtig en warm. Om half vijf gaat het regenen en onweren.

26 april CP Rottweil

Vandaag Koningsdag. Mooi weer en eerst maar even kijken naar een stukje op TV van de koningsdag.Om 11 uur stappen we op de fiets voor het laatste stuk van de Neckar. Eerst twee heel steile dalingen naar Buhlingen, door het plaatsje weer flink omhoog naar Lauffen. Hierna komen we in een mooi landschap terecht, maar ook dit gaat allemaal omhoog.In Deisslingen eten we op een pleintje. De terugtocht gaat een stuk genakkelijker door wat langere afdalingen. De Neckar hebben we in geen velden of wegen meer gezien. Het was dan ook nog maar een wel heel klein beekje geworden. Vlak voor Rottweil kwamen we nog de overblijfselen van een Romeins badhuis tegen, waar we even rondgelopen hebben. Hierna terug naar de camper.

Foto's fietstocht Rottweil

27 april Camperplaats Nagold. ( Foto's CP )

Vannacht heeft het werkelijk de gehele nacht geregend en niet zo'n klein beetje ook. We gaan weer verder, en verplaatsen ons naar de Nagoldtal radweg, die volgens schrijven pas is aangelegd. In Nagold vinden we een leuke camperplaats. Hier betalen we 3 euro, voor stroom (1 khw) en of water 1,00 euro en lozen is gratis. Na het eten zijn we de plaats gaan bekijken. We troffen het, want alle winkels waren open. Ook was er nog een snuffelmarkt en hebben ook daar wat rondgekeken. Het is een mooi en bedrijvige plaats. s'Middags hebben we naar de radio geluisterd en Ajax kampioen horen worden.

28 april CP Nagold.

Het is een zwaarbewolkte dag vandaag. Toch gaan we op pad. Het is een leuke en mooie tocht geworden. Vrijwel overal vlak ( op een enkel heuveltje na), maar verder een heel mooi fietspad. De eerste plaats die we aandoen is Wildberg. Hier bekijken we de CP. Deze is gratis, stroom 0,50 ct per khw en water 1 euro. Lozen kun je er ook. Hier laden we de fiets van Ada even bij, zodat we een wat langere rit kunnen maken. Bij de overblijfselen van een klooster even een WC'tje pikken en daarna verder. Aan het einde van Wildberg stoppen we even bij een oud waterrad. Bij Seitzental eten we en gaan daarna terug. Op de terugweg moeten we toch even lopen i.v.m een klein hellinkje van 20 %. Ja, ja 20%!!!!!!. Daarna Nagold nog even ingereden. Ten opzichte van gisteren een saaie bedoeling in de plaats. Ook nog even gekeken bij de CP bij het station. Is een saai plekkie, al heb je wel een mooi uitzicht op het dal. s'Avonds koelde het zo hard af dat we het kacheltje aangedaan hebben. Niets zo veranderlijk als het weer. Vorige week in T shirt en korte broek. Morgen gaan we weer verder.

Foto's Camperplaats Nagold bij station

Foto's camperplaats Wildberg

Foto's fietstocht Nagold

29 april Camperplaats Ettlingen ( Foto's CP )

Vanmorgen vroeg gewekt door een miauwende Rossi, die hoge nood had. Kwam goed uit daar we vroeg wilden vertrekken. Het weggaan werd enigszins gestagneerd doordat er geen water uit de kraan kwam. Het kon niet op zijn, maar wat is dus de reden??. De vastgezette vorstbeveiliger bleek de boosdoener te zijn. Het tyripje was losgeschoten dus liep automatisch al het water uit de boiler. Na dit opgelost te hebben op naar de camperplaats in Calw. Deze plaats blijkt niet echt veilig voor de doggies, zodat we besluiten eerst te gaan fietsen en daarna verder te rijden naar de volgende camperplaats. Het fietsen blijkt andermaal niet meer te doen voor Ada, zodat we besluiten om richting de Rijn te gaan.Over een paar bergpasjes en het noorden van het Zwarte Woud, komen we uiteindelijk in het mooie plaatsje Ettlingen. De CP is rustig en het staat redelijk vol. Hij is gratis. Voor stroom of water betaal je 1 euro. Er zijn trouwens maar vier stroomaansluitingen, terwijl er op dit moment zo'n 15 campers staan. Lozen is ook mogelijk. Voor satelietontvangst zijn maar 2 plaatsen geschikt i.v.m de hoge bomen aan weerskanten.Volgens de VVV is het hier redelijk vlak fietsen dus zijn we weer blij. Het weer is goed zodat de kachel niet aanhoeft. Week vier is inmiddels ook weer voorbij.

Foto's camperplaats Calw

30 april CP Ettlingen.

Heerlijk geslapen. Vannacht veel regen, maar nu schijnt het zonnetje. Vandaag dus eindelijk een geheel vlakke fietstocht op het programma. We fietsen door dorpjes en bossen naar Rheinstetten. Na Neuburgweier aan de Rijn stoppen we bij Au am Rhein, waar een pontje auto's en fietsers naar de overkant brengen. Het was er aardig druk doordat een brug afgesloten bleek te zijn i.v.m teerwerkzaamheden. Door een aantal duitse ouwetjes werden we voorzien van de nodige info hoe terug te rijden. Hier stonden ook een paar campers, die wel heel leuk stonden i.v.m het zicht op de voorbijvarende schepen. Wat opvalt is de enorme stroming. De terugtocht maken we iets anders dan dat aangegeven staat. Nu houden we de tripcomputer vast en komen ook dan uit in Ettlingen. We eten op de markt bij het slot, waar Boemer en Rossi zich uit kunnen leven. Bij het treinstation informeren we of het mogelijk is om met de trein en fietskar naar Bad Herrenalb te gaan. Dit met een bedoeling omdat het vanaf Bad Herrenalb naar beneden loopt, dus lekker voor Ada. Dit blijkt mogelijk dus staat de planning voor morgen ook weer vast.

1 mei CP Ettlingen.

Vannacht ook weer wat regen gehad, maar daarbij is het s'morgens ook nog niet erg best. Somber weer dus met af en toe een buitje. Van de trein en fietstocht komt even niets. Toch lijkt het na het eten iets op te klaren, zodat we toch besluiten om het erop te wagen. Na de kaartjes gekocht te hebben, moeten we een half uurtje wachten op de trein. Uit tegenovergestelde richting komt nog een hele ouderwetse stoomlocomotief met rijtuigen tot stilstand. Mooi plaatje leverde dat op. Na wat moeizaam de fietsen in de trein gezet te hebben, op naar Bad Herrenalb. Naarmate we hoger kwamen werd het weer ineens ook heel veel slechter en regende het pijpestelen. Van de geplande bezoekjes tijdens deze tocht, zoals het techniek museum, kwam dan ook helemaal niets meer terecht. Het fietsen was wel lekker naar beneden ( op enkele hellinkjes na). Het pad was minder en bij aankomst op de CP bleek echt alles onder de shit te zitten, zodat we met de tuinslang alles schoon moesten spuiten. Jammer want het had echt een leuke en mooie tocht van 25 km kunnen zijn bij goed weer. Helaas, misschien doen we het nog een keer over. De weersvoorspellingen voor morgen zijn nog slechter. Of we morgen verder gaan hangt hier even van af.

Foto's fietstocht Ettlingen

2 mei Camperplaats Germersheim ( Foto's CP )

Vanmorgen met mooi weer vertrokken naar Germersheim. Hier vonden we een CP naast een gedeelte van een vestingmuur. Helaas stond het vol dus even afwachten of er nog mensen weggingen. Gelukkig was dat het geval en hadden zelfs nog een stroompunt ook. Er kunnen er zo'n 8 staan. De kosten vallen mee n.m 3 euro. Voor stroom betaal je 0,50 ct voor 1 khw. Water kost 10 ct per liter en uiteraard lozen gratis. Nadat we boodschappen hebben gedaan voor het weekend en gegeten, gaan we voor een tochtje langs de Rijn. Het is even uitvogelen aan welke kant we nu eigenlijk zitten. In Rheinsheim drinken we koffie en gaan dan terug. Bij een zijweg vinden we nog een camperplaats in Rheinsheim. Hier geen voorzieningen helaas. Thuis gekomen zitten we nog even lekker in de zon. lang was dit niet, daar het begon te regenen.

Foto's camperplaats Rheinsheim

3 mei CP Germersheim

Het weer zou volgens het bericht gisterenavond voor vandaag goed zijn. Dit viel even tegen. Het was koud, maar wel droog. Eerst maar even een wasje wegwerken dan. Misschien gaat de temperatuur tegen de middag wat omhoog. Na het eten de andere kant van de Rijn opgefietst. Op een gegeven moment moesten we van de Rhein radweg af door aanleg van een heel nieuw gedeelte. Dit was overigens keurig aangegeven op de vervolgbordjes. Na een 20 tal kilometers gaan we via een door tommie aangegeven route terug en fietsen nog even langs de bezienswaardigheden van de vesting in Germersheim. Het moet werkelijk een vermogen kosten om dit allemaal in stand te houden, maar wel heel mooi. Morgen gaan we richting Moezel en hopen daar, met wat beter weer, lekker vlak te gaan fietsen.

Foto's fietstocht Germersheim

4 mei Camperplaats Longuich ( Foto's CP )

Na een wel zeer rustige rit aangekomen op de camperplaats Longuich aan de Moezel. Een CP direct aan de Moezel. Kosten 5 euro. Voor stroom betaal je 3 euro en voor water 50 ct per 60 liter. Lozen gratis. Er kunnen er 40 staan. Wij staan mooi op de eerste rij, zodat we een mooi uitzicht hebben op de wijnhellingen en op de Moezel zelf. Onderweg dachten we dat het wel vol zou staan. Dit viel mee en hadden de plaats voor het uitzoeken. Zeven jaar geleden waren we hier ook al eens. Het weer was schitterend zodat we gelijk maar op de fiets gestapt zijn richting Thornick. Hier gaan we terug via de andere zijde van de Moezel. Een mooi ritje. Veel herrinnerden we ons niet meer van de fietstochten van toen, daar het toen slecht weer was tijdens ons verblijf aan de Moezel. s'Avonds eten we pannekoeken met spek. Tijdens de eerste vijf weken hebben we een enkele Nederlander gezien. Hier staan er velen op de CP.

5 mei CP Longuich

Weer een schitterende dag vandaag met veel zon.Na de koffie vertrekken we voor een fietstrip naar Trier. Doordat we al bijna bij het begin een afslag gemist hebben rijden we via een totaal andere route naar Trier. Geen probleem natuurlijk, doen we de terugtocht via de echte Moezel Radweg. Bij de Porte Nigra rusten we even en lopen wat door de hoofdstraat daar. Ontzettend veel toeristen zijn er al. Net over de brug bij Trier, waar het fietspad weer begint, eten we op een bankje aan de Moezel. De terugtocht was echt heel mooi. Auto's hebben we niet gezien of gehoord. De rest van de middag hebben we lekker in het zonnetje gezeten met een lekker ijsje om ons te verkoelen. Inmiddels lijkt het wel een Nederlandse enclave van camperaars.

Foto's fietstocht Longuich

6 mei. CP Longuich.

Een beetje somber weer vandaag was de voorspelling. Het klopte gedeeltelijk want tegen de avond knapte het aardig op en ook nu, zeven uur, schijnt het zonnetje weer. We hebben er dus maar een luidagje van gemaakt. Ada heeft de camper opgeruimd en schoongemaakt. Morgen gaan we verder en hopen uit te komen in Piesport.

7 mei. Camperplaats Piesport ( Foto's CP )

Vannacht heel veel regen gehad. Om 08:30 uur vertrokken naar de volgende camperplaats die we vinden in Piesport. Ook hier hebben we al eens eerder gestaan in 2008. Toen was deze net geopend. Hij kost inmiddels 6 euro en voor stroom betaal je 2,00 euro. Water kost 10 ct per liter. Bij aankomst blijkt er genoeg plaats te zijn, helaas niet direct aan de waterkant. Na de koffie eerst maar gaan fietsen langs de Moezel naar Neumagen-Dhron. Trittenheim is de volgende stop, waar we eten. We zijn net op tijd weer thuis voordat het gaat regenen. Lang duurt het niet alvorens we weer naar buiten komen. Zo gaat het de rest van de middag. Verder maken we nog een wandeling door Piesport.

8 mei. CP Piesport.

Het weer is volgens ons helemaal van streek. Als de zon schijnt is het echt warm, is tie weg moet je bijna een jas aan. Overdag bleef het gelukkig droog. Om zes uur begon het te regenen en is het niet meer droog geworden tot de volgende morgen. Na de koffie vertrokken richting Bern_Kastel. We komen door Wintrich, wat een vrij grote plaats is. Op de camperplaats daar maken we een praatje met wat Nederlanders over de camperplekken aan de Moezel. Verder naar Braunenberg en bij Mulheim gaan we de brug over en fietsen via Kesten en Minheim terug naar Piesport. In Minheim eten we. Terug bij de camper werken we nog even een wasje weg. Hij was snel droog door de straffe wind die er stond.

Foto's camperplaats Brauneberg

Foto's camperplaats Wintrich

Foto's camperplaats Minheim

9 mei Camperplaats Losnich ( Foto's CP )

Vannacht weer enorm veel regen gehad. Gelukkig was het droog toen we opstonden. We gaan weer verder vandaag en komen uit in Losnich. Ook weer een plaats direct aan de Moezel. Eerst rijden we nog even langs Bern_Kastel waar we een Lidl vinden om de koelkast weer aan te vullen. De CP is mooi. Je staat er op gras. Kosten 6 euro, stroom 2 euro. Water is hier gratis, al hangt er wel een klein spaarpotje waar je kan doneren. Net voor Losnich zijn ze een enorme brug aan het bouwen. Hij wordt 160 meter hoog, 1600 meter lang en 29 meter breed. Een knap staaltje bouwen lijkt ons. Na het middageten zijn we naar Bern Kastel gefietst en hebben we wat door het plaatsje gelopen. Het was er aardig druk. Ook vele rondvaartboten. In Urzig hebben we nog een rommelmarkt bezocht. Het is nog steeds droog en af en toe schijnt de zon. Wel heel wisselvallig weer de laatste dagen.

Foto's camperplaats Urzig

Foto's camperplaats Graach an der Mosel

10 mei CP Losnich.

Vandaag naar Traben Trabach gefietst. We vertrokken al vrij vroeg omdat, volgens het weervrouwtje, in de middag slecht weer op komst was. En, ze had helemaal gelijk, want we waren amper thuis in de middag of het begon te regenen. We zitten nu, na onder de douche geweest te zijn, TV te kijken en ik ben de foto's aan het ordenen en dagboek bijwerken.. Morgen gaan we weer verder en gaan waarschijnlijk naar Punderich.

Foto's camperplaats Traben Trabach

Foto's camperplaats Kinheim

Foto's fietstocht Losnich

Foto's camperplaats Kesten

11 mei Camperplaats Reil ( Foto's CP )

Vandaag moederdag. Al heel vroeg kreeg Ada een digitaal ontbijtje vanuit Rotterdam. Bij opstaan is het slecht weer, dus blijven we nog even staan. Na het middageten klaart het enigszins op en vertrekken we naar Reil. Ook weer een CP direct aan de Moezel. Kosten 6 euro, stroom 2 euro en water 1 euro. Lozen uiteraard ook mogelijk. Na het avondeten nog met de draakjes uit Etten Leur gefacetimed, wat we fijn vonden om hen weer eens te zien en horen.

12 mei Camperplaats Reil

Nog steeds zeer wisselend weer. Dan regent het en zo is het weer stralend weer. We ruimen daarom eerst de camper maar eens op, terwijl Ada de poetsdoek laat zweven. Na de koffie fietsen we naar Traben Trabach, waar we gelijk wat boodschappen doen. Na een bezoekje aan de VVV fietsen we via de andere zijde terug naar Reil. En ja hoor, net voor we thuis zijn breekt de hemel open en krijgen we de eerste spetters water over ons heen. Gelukkig naderen we een brug, waar we onder kunnen schuilen. Zodoende komen we toch nog aardig droog thuis. Na het middageten fietsen we de andere kant uit, dwars door de wijnvelden, richting Zell. Bij Zell gaan we de brug over en fietsen via Punderich terug naar de CP in Reil. Naast de CP staat een eettentje, waar we een lekkere bak frietjes eten, wat na zes weken frietloos te zijn geweest, best wel lekker was.

Foto's camperplaats Punderich

13 mei Camperplaats Zell ( Foto's CP )

Vannacht heerlijk geslapen en om negen uur vertrokken naar Zell. Een mooie CP hier, ook weer direct aan de Moezel. Kosten 6 euro, stroom naar gebruik, water 1 euro voor 100 liter en lozen gratis. Eerst zijn we via een steile weg naar een winkelboulevard geweest. Hier konden we ook gas en diesel tanken tegen leuke prijzen. Van boven af hadden we werkelijk een schitterend uitzicht op Zell en de dalen. s'Middags zijn we naar Bullay gefietst. Hier moesten we ook weer schuilen voor een wolkbreuk. We zijn toen, nadat het droog was, weer via de andere zijde teruggefietst naar Zell. Ook nu weer zeer wisselend weer. Thuis nog lekker in de zon gezeten tot de lucht weer inktzwart ging worden en we naar binnen moesten. Inmiddels hebben we 900 kilometer gefietst.

Foto's fietstocht Zell

14 mei CP Zell

Vandaag weer fantastisch weertje. s'Morgens ruimen we eerst de was even weg, want bij deze temperatuur met een windje erbij is tie zo droog.. Daarna gaan we , jawel, in korte broek op de fiets. We gaan eerst richting Bullay, waar we over de dubbele brug naar de andere kant van de Moezel gaan om vervolgens de plaatsen Alf en Sankt Aldegrund te passeren. De laatste plaats hebben we ook al eens gestaan met de camper. Even verder gaan we weer de brug over en komen uit in Neef. Hier ook weer een mooi camperplaats. nadeel is wel dat de trein bijna bij je binnen rijdt. Hierna gaan we terug naar de camper waar we nog lekker buiten genieten van het temperatuurtje.

Foto's camperplaats Sankt Aldegrund

Foto's camperplaats Neef

15 mei. Camperplaats Ellenz-Poltersdorf ( Foto's CP )

Vandaag valt het weertje weer tegen. Een hele dag is het bewolkt geweest. Tijd dus om weer een stukkie verder te rijden. eerst gaan we nog even de berg op voor de nodige boodschapjes. Hierna rijden we naar de CP in Eller-Ediger. De camperplaats beviel ons niet dus rijden we naar Briedern. Dit was echt helemaal niets, dus toch maar naar de wijnboer in Ellenz-Poltersdorf. Ook hier hebben we al eens gestaan en de CP beviel ons wel. Wel een dure CP n.m 9.00 euro. Na het middageten fietsen we naar Briedern en Ernst. In Ernst zijn ook 2 CP's die we even bekijken. De eerste in Ernst viel al gelijk af door het vieze gravel wat er ligt. Bij de andere zijn de plaatsen zo klein dat je amper je kont kan keren. We staan dus lekker bij de wijnboer in Ellenz-Poltersdorf.

Foto's fietstocht Ellenz

Foto's camperplaats Briedern

Foto's camperplaats Ernst

Foto's camperplaats Ernst Mosella

16 mei Camperplaats Urmitz. ( Foto's CP )

We zijn vroeg op en rijden dus ook vroeg weg . We verlaten de Moezel en rijden richting Koblenz door de Vulkaaneifel naar de autobahn om uit te komen in Koblenz waarna we richting Urmitz rijden. Ook de hier aanwezige camperplaats hebben we al eens bezocht. Hij was nu een stuk groter geworden dordat het naastgelegen stuk gravel erbij getrokken is. En toch blijkt het weer te klein, want men is nu bezig nog een stuk te realiseren voor de campers. na het eten naar Andernach gefietst. De CP hier staat ook bommetje vol. Het is egzllig druk op het fietspad mede door het mooie weer. Ook de terrasjes doen goede zaken. Langs de tocht passeren we de MAC en genieten hier van lekker soft ijs. op de CP zitten we nog lang buiten. Jammer is dat de hondjes verplicht aan de lijn moeten.

17 mei Camperplaats Urmitz.

Ondanks het treinverkeer over de brug hebben we toch lekker geslapen. Na het ontbijt zijn we eerst naar het nabij gelegen enorme winkelcentrum gereden. Hier is echt alles te koop van een huis tot en met een Ferraris. Het was er zo druk dat we ook weer snel weg waren. na de boodschappen opgeruimd te hebben fietsen we naar Koblenz. Ook hier weer bekende beelden die we in het verleden gezien hebben. Nu was het iets drukker door een marathon die er gehouden werd. Op de kruising van Rijn Moezel eten we gezellig en leven de doggies zich uit op het grasveld. We fietsen weer terug langs de Rijn naar de CP

18 mei CP Urmitz

Vannacht slecht geslapen door een luiddruchtig feest wat naast de CP gehouden werd. Het wordt een prachtige dag vandaag dus zijn we al vroeg op om op pad te gaan. We gaan het binnenland eens in was de gedachte. Het was een mooie rit al waren er weer stukken bij dat Ada omhoog geduwd moest worden. Wel werden we beloond door de mooie vergezichten . Bij Bassenheim aangekomen moesten we nog 1 klim overwinnen naar Rubenbach. Hierna een heel lange afdaling naar Metternich om vervolgens weer in Koblenz uit te komen. Hier eten we weer op dezelfde plek . Er zijn aan de overkant nog steeds wedstrijden bezig. Terug op de CP genieten we van het mooie weer, en....het gaat nog mooier worden volgens de berichten.

19 mei Camperplaats Andernach. ( Foto's CP )

Vanmorgen om zeven uur wakker geschud door machines voor de aanleg van het nieuwe gedeelte van de CP. Vrachtwagens af en aan, grote stofwolken, dus lekker vertrekken. We gaan lekker naar Andernach. We staan nu eigenlijk nog mooier dan in Urmitz en hebben een schitterend uitzicht op de Rijn. s'middags fietsen we naar Bad Breisig en genieten op een terrasje van een heerlijke aardbeiensorbet. Een prachtige dag vandaag en het schijnt nog beter te worden. We hebben dan ook nog tot laat buiten gezeten.

Foto's fietstocht Andernach

Foto's fietstocht Andernach/Sinzig

 

 

 

 

 
 
top