..heeft u nog info voor ons waar we heerlijk vlak kunnen fietsen, dan horen wij het graag via het contact emailadres of via het gastenboek

Donderdag 28 augustus 2014 Camperplaats Arlon ( foto's CP )

Vanavond vertrokken voor een twee maandelijkse reis richting zuiden. We gaan eerst richting de Saone om daarna de Rhone te gaan fietsen tot de Middellandse zee. Het was eerst de bedoeling om richting Atlantische kust te gaan, maar om wat zekerder van het goede weer te zijn dit voor een later stadium te bewaren.
Onderweg vanaf Antwerpen flinke hoosbuien gehad tot de eerste bestemming Arlon. Hier komen we rond tien uur aan en kruipen al snel in ons bedje om de volgende morgen weer te vertrekken. De camperplaats staat aardig vol, maar mogen met toestemming van de buren ernaast parkeren omdat we weer vroeg vertrekken. Ook kunnen we nog even aan de stroom bijprikken zodat het diepvriesje de accu's niet leeg trekt. De CP is nog steeds gratis met alle voorzieningen. Bovenop de parkeerplaats staan ook nog diverse campers.

Vrijdag 29 augustus Camperplaats Charmes ( Foto's CP )

We hebben heerlijk geslapen. Doordat Rossi al vroeg naar buiten wilde zijn we ook vroeger dan verwacht voor vertrek naar Charmes. In Dudelange gooien we nog even de tank vol met diesel. De reis verloopt snel en de drukte, die men voorspeld had, valt reuze mee. Via de autoroute Metz/Nancy, geen tol overigens, komen we uit in Charmes . Hier hebben we al eens eerder gestaan aan het canal des Vosges. Inmiddels staan er slagbomen om op het CP terrein te komen en betaal je 7,00 euro all in. Op sommige plaatsen is het gras aardig kapot gereden, maar we vinden aan de achterzijde een mooi plekkie waar ook de hondjes wat ruimte hebben. Na installatie de fietsen gepakt om via de gewone weg wat plaatsjes aan te doen. We kunnen, mede door de krachtige E.Bike van Ada nu ook wat hoger komen en andere dingen zien, al heb ikzelf daar dan weer moeite mee met de fietskar van 30 kilo inclusief hondjes achter me. Na terugkomst heerlijk in de luie stoel gezeten en genoten van het mooie weer.

zaterdag 30 augustus

Een prachtige dag met veel zon. na het ontbijt maken we ons klaar voor een pittig tochtje naar Epinal langs het kanaal. Hier willen we in ieder geval gaan zorgen dat we een orange winkel vinden om internet te regelen. Diverse stukken van de tocht zien we ook de Moezel. Aangekomen in Epinal, waar het weer een drukte van belang is, gaan we eerst op zoek naar het toeristenburo om daarna met Internet uit de Orangewinkel te stappen. De mifi is weer geinstalleerd voor twee maanden internet. De kosten vielen mee, zijnde 45,00 euro inclusief simkaartje. Bij de jachthaven in Epinal eten we en rijden een iets andere route. In Thaon les Vosges, waar we ook al eens gestaan hebben, gaan we nog even langs de Super U om iets voor bij de koffie te halen. Deze smullen we lekker op langs een rustplaats aan het kanaal. Onderweg nog een "klein accident". Bij het passeren van medefietsers knijpt Ada ineens in de rem. Ik rijd erachter, raak haar fiets, waardoor ik een flinke val op het asfalt ternauwernood kon voorkomen. Het spatbord van Ada's fiets staat helemaal gebogen, maar kon gelukkig hersteld worden. Terug op de CP nog ruzie gehad met een Belg die me op een gegeven moment "kaasbol" noemde omdat Rossi los liep. Na hem een behoorlijk tegenwoord gegeven te hebben was alles weer rustig. Morgen gaan we weer verder.

Camperplaats Epinal langs het water ( foto)

Fietstocht naar Epinal ( foto's )

Zondag 31 augustus. Camperplaats Monthureux sur Saone ( foto's CP )

Wakker geworden door een tikkend geluid op het dak, inderdaad regen. Gelukkig was het van korte duur. We vertrekken naar Monthureux sur Saone. Het wordt een hele leuke rit van 60 kilometer, waarin we wel heel weinig verkeer tegenkomen. De CP ligt er mooi bij, direct aan de Saone, is gratis en er kunnen er 8 staan op afgebakende plaatsen. Lozen en water is gratis. Ook is er een toiletgebouwtje. Stroom is er niet, al vond ik wel een aansluitpunt aan de overkant van de weg. Toch maar even de stekker erin. Inmiddels is er nog een camper bijgekomen. Omdat er toch iedere keer veel grijze wolken overdrijven nemen we het besluit om maar lekker thuis te blijven. Inmiddels is het vier uur en schijnt af en toe het zonnetje. Hopelijk een goede voorbode voor morgen. Hier loopt nog geen fietspad langs de Saone, zodat we morgen toch verder rijden naar Seveux, waar we die mogelijkheid wel hebben.

Maandag 1 september Camperplaats Seveux ( foto's CP )

Vandaag beloofd het een mooie dag te worden met veel zon. Na het ontbijt vertrokken naar onze volgende bestemming. Ook dit keer rijden we weer op D wegen waar we bijna geen verkeer tegenkomen en zodoende wat rustiger kunnen rijden om te genieten van de schitterende vergezichten. We kijken ook nog even op de camperplaats bij Corre, ook aan een jachthaven. Deze CP kost all in 9 euro. ( foto's CP Corre ). Via diverse kleine dorpjes, die wel uitgestorven lijken, rijden we naar Seveux, waar we bij een jachthaven een camperplaats vinden grenzend aan de Saone. De CP kost 5 euro inclusief alle voorzieningen. Er kunnen er vier staan. Na het middageten stappen we op de fiets. We worden direct geconfronteerd met een stevige klim. Dit komt omdat het kanaal dwars door een berg moet, terwijl wij er dus overheen moeten. Deze tunnel is 645 meter lang. Aan het eind van de fietstocht langs de Saone, besluiten we weer terug te fietsen door het binnenland. Consequentie is wel dat we op en neer gaan, maar de E bike bewijst wederom zijn prestaties. s' Middags nog lekker in het zonnetje gelegen en tot zonsondergang buiten gezeten voor de camper.

Foto's fietstocht vanuit Seveux ( foto's )

Dinsdag 2 september Camperplaats Gray ( foto's CP )

Het is mooi weer, reden voor de doggies om ons vroeg wakker te maken. Omdat het op dat moment zeven uur was na de nodige plassies toch nog maar even terug in het nestje gegaan. Om 09:30 uur op de fiets gestapt voor een tour richting Port du Saone. Na 25 kilometer eten we bij een sluisje. Een blik op de fietsnavigatie gaf aan dat ons doel niet te realiseren was omdat de afstand toch iets te ver is. We moeten uiteindelijk ook nog terug. Wederom fietsen we door het binnenland terug. Onderweg dachten we even bij Parijs aangekomen te zijn omdat we in de verte de Eifeltoren zagen. Dit bleek een kleine kopie te zijn die de gemeente Seveux geplaatst had in verband met grote festiviteiten in 1992. Omdat we vele hellingen tegenkwamen hebben we de fietskar eens achter de fiets van Ada gehangen. Zelfs dit was geen probleem en kon ik de hartslag van mij ruim onder de 200 houden. Toch wel lekker zo'n Ebike.

Na een schitterende tour komen we weer uit bij de camper en vertrekken, nadat alles is geladen, naar de volgende camperplaats in Gray. Een mooi plaats op het gras en weer direct aan de Saone. Ook deze CP helemaal gratis. Er staat wel een sanuzuil, maar deze is kapot zodat we ook nog eens stroom en water hebben voor nop. Na installatie fietsen we eerst naar de VVV om deze weer met de nodige documentatie te verlaten. Ook nog even een nieuw horloge voor Ada gekocht.

Foto's fietstochten vanuit Gray ( foto's )

 

Woensdag 3 september.

Het beloofd volgens de weersdienst een mooie dag te worden. Zo begon het ook, maar in de loop van de middag veranderde de lucht in een grijze massa. Koud was het overigens totaal niet. Vandaag fietsen we naar Pratigny, daar waar we gisteren teruggegaan waren. Vanaf dat punt hebben we de Saone weer verlaten en fietsen door het binnenland naar Essertennis. Vanaf hier gaat het weer terug richting de Saone. Bij Pont Pierre Bonte, grenzend aan Apremont, eten we om daarna via Velet weer uit te komen langs de Saone. Na een bezoekje aan Gray zelf terug naar de camper. Het bovenste deel van de Saone hebben we nu gefietst en gaan nu richting de andere helft. De afgelopen dagen was het echt mooi fietsen en we verheugen ons op het tweede deel. Inmiddels hebben we al 250 kilometer op de fiets-teller staan.

Donderdag 4 september Camperplaat Lamarche sur Saone ( Foto's CP )

Vandaag zjn Patrick en Claudine 10 jaar getrouwd. Al vroeg een berichtje gestuurd met de felicitaties. We vertrekken vanuit Gray richting Heuilley sur Saone. Van hieruit kunnen we diverse kanten uitfietsen. We besluiten, na de camper een plekkie gegeven te hebben, naar het zuiden te fietsen. De CP is gratis. Er staat een sanizuil voor water en stroom tegen betaling van 3 euro. Lozen is gratis. ( foto's camperplaats) In Pontailler sur Saone bekijken we ook de CP direct aan de Saone. Ook deze is gratis eveneens met betaalde sanizuil.( foto's camperplaats ) Nadeel is dat deze direct aan een weg ligt. Vervolgens verder naar Lamarche sur Saone. Ook hier willen we even kijken en slaan even van de fietsroute af om daar de CP te bekijken. Een wel super mooie camperplaats. Je staat op gras met zicht op de Saone en helemaal gratis. Er staan diverse sanizuilen waar je tegen betaling van 3 euro stroom, water kan nemen of lozen van je cassette. En wat schets onze verbazing?. We komen bekenden tegen van de overkant. Na een praatje ben ik alleen op de fiets terug gereden om de camper te gaan halen daar dit toch wel een veel mooiere plek is. Onderweg nog even gestopt bij een begraafplaats om de jerrycan te vullen met drinkwater. We staan mooi op de CP en precies op tijd want het stroomt inmiddels aardig vol.

Vrijdag 5 september

We hebben ons verslapen, want het klokje staat op half negen. Het is hier ook zo rustig, geen verkeer en het lijkt of iedereen uitslaapt. Vandaag staat een tochtje naar Auxonne op het programma. Een heel mooi plaatsje waar we wat rondtoeren. Er is ook een markt. Hier kopen we een nieuwe bal voor Rossi omdat de andere in de Saone terecht gekomen was. Ada koopt een jurkje en twee nieuwe diepe borden voor in de camper. Bij het haventje eten we en genieten van het uitzicht. We fietsen weer via kleine D wegen terug naar de camper waar we in een luie stoel ploffen en genieten van een lekker koud glas cola. Rossi heeft overigens niet lang achter zijn nieuwe bal kunnen rennen, want na 10 minuten een knal en een platte bal. Helaas, hij zal moeten wachten op een volgend bezoekje aan een grote supermarkt.

Foto's fietstochten vanuit Lamarche sur Saone ( foto's )

Zaterdag 6 september.

Vandaag fietsen we naar Pesmes. Dit blijkt volgens de boekjes 1 van de mooiste plaatsjes van Frankrijk te zijn. Via een mooie tocht dwars door en over de heuvels bereiken we dit plaatsje en bekijken het. Het viel ons een beetje tegen. We vonden Auxonne veel leuker om te bekijken. Ook nu weer de terugtocht via een andere route. In Broy de Pesmes krijg ik de eerste lekke band. Gelijk staat er een welwillende Fransman klaar en informeert of het allemaal lukt. Uiteraard lukt het me de band te repareren. Hier eten we gelijk ook maar. We zitten lekker onder de bomen. In Pontaillier eten we bij de haven een bak ijs leeg, om terug op de CP, weer lekker onderuit te gaan, genietend van het mooie weer.

Zondag 7 september

We besluiten een rustdag te houden. Lang houden we het niet vol want na het eten besluiten we toch een mooie rit door de bossen te maken. Het was een schitterende rit, maar wel heel erg zwaar voor mij, terwijl Ada iedere keer fluitend naar boven ging. Even raken we verstrikt in een wandelfestijn waar zo'n 1500 wandelaars aan deelnemen. Langs die route zijn er vele evenementen, waar de wijn rijkelijk vloeide. Dit was ook aan sommige mensen wel te zien overigens. Morgen vertrekken we weer na hier met een aantal Nederlanders met veel plezier te hebben gestaan.

Maandag 8 september camperplaats Seurre ( Foto's CP )

We vertrekken al vrij vroeg om na een wel zeer autoloze route terecht te komen in Seurre. Ook hier staan we weer bij een haventje. We fietsen via de voie Bleu naar Verdun le Doubs. Deze rivier houden we in gedachten en die ook nog wel eens een keer fietsen. Schijnt ook de moeite waard te zijn. Bij het toeristenburo rusten we uit om daarna via een andere weg weer terug te fietsen naar de camperplaats. Ook deze is gratis met betalende sanizuil. Het is zo druk dat we recht tegenover het haventje gaan staan omdat de officiele plaatsen vol staan. Al snel staat het ook hier helemaal vol. Zo vol dat de havenmeester komt klagen dat er voor de mensen van de bootjes geen parkeerplaats meer is. Na een hevige discussie gaat hij de politie bellen. Even zijn we bang ook te moeten vertrekken. Echter, men blijft allemaal staan omdat er nergens een bord staat dat je hier niet mag staan. Hierna geen politie gezien overigens.

Foto's fietstocht vanuit Seurre ( foto's )

 

Dinsdag 9 september Camperplaats St Genoux le National. ( foto's CP )

We besluiten om over te steken naar St Genoux le National. Hier loopt een voie verte over een voormalige spoorlijn. Dit lijkt ons ook wel weer leuk. De rit er naartoe was heftig door de vele regen. Af en toe zo heftig, dat we de snelheid aan moesten passen. Inmiddels is het droog geworden. De camperplaats is aangelegd naast een voormalig treinstation. Is helemaal gratis. Er staat een sanizuil voor water en stroom tegen betaling. We dubben even wat te doen, gaan we fietsen of niet. Fietsen, al was het van korte duur, want amper vijf minuten weg begon het te regenen en moesten we schuilen. Even droog, dus snel terug. Hadden we maar even langer gewacht, want ineens verbeterde het weer totaal en brak de zon door.

Woensdag 10 september Camperplaats St Genoux le Scisse ( Foto's CP )

Vandaag staat een tochtje naar Cluny op het programma. De rit er naartoe was een beetje saai, omdat je steeds tussen de bomen fietst en bijna niets ziet van de natuur naast je. Het bezoek aan Cluny maakte veel goed. Een mooie plaats waar we veel gezien hebben. De abdij sprong er wel even uit en hebben aardig wat foto's geschoten. Terug op de camperplaats besluiten we om verder te rijden naar de andere camperplaats. We komen na een mooie bergrit uit in St Genoux de Scisse. Deze camperplaats is geheel gratis met alle voorzieningen zoals stroom, lozen en water. Vanuit de camper hebben we een schitterend gezicht op de wijnvelden, waar het een drukte van belang is om de druiven eraf te halen. Hebben ook al stiekem een paar bosjes geplukt.

Foto's fietstocht naar Cluny ( foto's )

 

Donderdag 11 september

Vandaag weer prachtig weer met een strak blauwe hemel. De morgen besteden we aan huishoudelijke taken, zoals wassen, camper opruimen, enz enz. Als de wasjes droog zijn vertrekken we voor een tocht naar Macon via het binnenland. Op dat moment weten we niet of we het halen, want enige navraag leverde op dat het wel erg op en neer ging. Toch vertrokken vol goede moed. Dan blijkt het nut van de fietsnavigatie want we rijden over smalle wegen waar nauwelijks autoverkeer is en door hele kleinde gehuchtjes naar Macon. Het was inderdaad zwaar. Bij een klein plaatsje was het zo stijl dat zelfs ik fietsend niet meer boven kon komen, terwijl Ada boven stond te zwaaien van "nog een klein stukkie hoor". Macon is een hele mooie stad direct aan de Saone. De rivier is hier aardig breed. Aan de boulevard hebben we lekker uitgerust en genoten van het uitzicht. Zelfs voor Boemer en Rossi stonden er relaxstoelen. De terugtocht willen we weer niet hetzelfde rijden en beslissen eerst de Voie Bleu te volgen tot Vire en daarna af te slaan richting St Genoux. Het was werkelijk fantastisch fietsen op dit stuk. Na dit vlakke stuk wederom de bergen weer in. Het was weer zwaar, maar zeer de moeite waard en blij dat we het gedaan hebben. De eerste twee weken zijn voorbij en we genieten met een grote G.

Foto's fietstocht naar Macon ( foto's )

 

Vrijdag 12 september. Camperplaats La Chapelle de Ciunchay ( foto's CP )

Vandaag vertrokken naar La Chapelle Cuinchay. Deze plaats ligt onder Macon. In Macon lukt het ons om een LPG station te vinden en doen we gelijk bij de Lidl even de nodige boodschapjes voor komend weekend. De camperplaats ziet er goed uit met alle voorzieningen gratis. Jammer dat er geen stroom is. Op steenworp afstand is ook het toerisburo, zodat Ada weer even gaat plunderen. Na het eten gaan we weer fietsen. Voie Vertes zijn hier niet, dus gaan we af op het beeld van de fietsnavigatie. We fietsen in ieder geval richting Macon, maar dreigen vast te lopen bij een groot recreatiemeer. Na een verdere blik op de navi zijn we er uiteindelijk toch gekomen. De heenweg hiernaartoe verliep langs de linkerzijde van de Saone zodat we besluiten via de andere zijde terug te fietsen. Dit leverde weer diverse klimmetjes op met het nodige zoekwerk. Een wielrenner was zo goed om voor ons te blijven rijden. leuk was wel dat bij een bepaalde klim Ada zelfs met groot gemak de wielrenner voorbij reed.

Zaterdag 13 september

Het is zonnig weer, maar wel veel wind. Eerst maar even croissants bakken, koffie drinken en hup de fiets weer op naar het zuiden. In ieder geval richting Belleville. Om bij de Saone te komen moesten we eerst over een vrij drukke hoofdweg om daarna een afslagje te nemen waar het weer heerlijk rustig fietsen was over kleine weggetjes en door dorpjes. Onderweg nog even bij een brug over de Saone in Saint Romain des Nes gestopt ( N 46'11.273' O 004'46.711 )omdat we daar vlakbij een camper zagen staan. Gelijk maar even in de tommie gezet, want je had daar een schitterend uitzicht op de Saone. ( foto's CP ). In La Chalaronne, Rue de l'Arquebuse, ook nog een CP bekeken ( N 46'10.193' O 004'48.133').( foto's CP ).Dit was niet veel. Wel was er een watertappunt verder niets. In Taponas eten we om vervolgens naar bellevile te rijden. Van hieruit rijden we terug door de wijnvelden naar de camperplaats. Ook hier doen de Polen en Roemenen volgens ons hun best om de nodige centjes te vergaren met het plukken van de druiven.

Zondag 14 september Camperplaats Luzinay ( foto's CP )

Vanmorgen vertrokken naar Luzinay. De reden is dat we Lyon voor aanstaande maandag voorbij willen i.v.m de drukte. We rijden geen tolwegen en kunnen rustig aandoen vanwege het nu weinige verkeer. Na Lyon slaan we af en rijden een stukje het binnenland in. Hier is namelijk een camperplaats die zeer rustig gelegen is en fietsen doen we niet omdat we een rustdagje inlassen. Voorzieningen zijn er middels een waterpunt en gratis stroom dat een beetje verborgen zit in een kastje. Er zitten er overigens maar twee. Druk is het er niet want we staan alleen. Het weer is super en de zon schijnt overvloedig. Wel koelt het s'avonds enorm snel af, maar jah het is tenslotte half september. Inmiddels is er een camper bijgekomen en geeft het een veiliger gevoel. De camperplaats is ook een geliefde plek voor de petanque spelers.

Maandag 15 september Camperplaats St Pierre du Bouff ( foto's CP )

Om 08:30 uur vertrokken richting de Rhone. Hiermee verlaten we dus de Saone. We kijken eerst in Vienne, een aardig drukke stad, maar de CP bevalt ons niet echt omdat je amper ruimte heb om je deur open te doen. We rijden door naar St Pierre du Bouff en staan op de CP bij een complex waar zich een enorme wildwaterbaan bevindt. Dit gebeuren ziet er wel spectaculair uit, al moet je wel over wat lef beschikken om deze sport uit te voeren, verder zie ik sporters van alle leeftijden, groot en klein. De specialisten haal je er wel direct uit.

 

De CP is gratis, maar zonder voorzieningen. Wel kan je gebruik maken van de toiletten bij openingstijden van het sportcentrum. Voor ons ligt een barrage die aardig wat geluid weet te produceren. We fietsen eerst over een mooi pad lamgs de Rhone terug naar Vienne en kijken hier wat rond. Tijdens deze rit doorkruisen we ook Ill de Beurre, een soort volgeltjeseiland waar je op diverse plaatsen het vogelbestand kan begluren.Al fietsend passeren we ook aardig wat fruitbomen en plukken de nodige appeltjes voor de dorst. Op de terugweg hadden we weer een paar druppels, maar mocht geen naam hebben. Bij het sportcentrum mochten we de fietsaccu laden. Gelukkig, want camperplaatsen met stroom komen we nauwelijks tegen.

Foto's fietstocht naar Vienne ( foto's )

 

Dinsdag 16 september

Waar we al bang voor waren bleek werkelijkheid. Nauwelijks geslapen door het enorme geluid van vallend water bij de barrage. We zijn dus vroeg wakker en stappen al vroeg op de fiets. Vanmiddag zou het gaan regenen volgens het weervrouwtje. Achteraf had ze het helemaal verkeerd, want het bleef schitterend weer. De fietstocht over de ViaRhone is zeer afwisselend. Dan fiets je door kleine dorpjes, dan weer langs de Rhone om weer af te slaan door een veld fruitbomen. Opvallend is dat we vandaag drie departementen doorkruisen t.w de Isere, de Ardeche en de Drome. In Laveyron eten we op een schittende picknickplaats. De CP hier kunnen we niet vinden. Via wat andere smalle weggetjes rijden we terug naar de CP om vervolgens naar de kanowildwaterbaan te gaan. Hier hebben we op het terras een ijssie gegeten. We wilden tegen de avond ook hier eten, maar helaas de keuken was om vier uur al gesloten.

Foto's wildwaterbaan ( foto's)

Woensdag 17 september Camperplaats Gervans ( foto's CP )

Vandaag is Martijn jarig, dus eerst een sms'je de deur uit. Bellen doen we op een later tijdstip. We vertrekken weer naar de volgende CP, na weer een slecht nachtje slapen door het geluid van de barrage.. Na wat inkopen gedaan te hebben komen we uit in Gervans waar de CP iets van de Rhone af ligt. Ook deze CP is gratis, water aanwezig alsmede lozen. Stroom helaas niet. We staan alleen, al duurt dit niet lang want er kunnen er maar vier staan. Wel rijden er velen even een paar honderd meter door waar nog een parkeerplaats is bij een kerkhof. We fietsen weer terug naar waar we gisteren in Laveyron gestopt zijn. Hierbij moeten we eerst een paar keer de Rhone over omdat het mooie fietspad aan de andere kant ligt.. Het weer gaat zo te zien veranderen, wat om zes uur bewaarheid werd door de eerste regenbuien. Vanavond naar de voetbalwedstrijd van Ajax gekeken.

Foto's fietstocht vanuit Gervans ( foto's )

 

Donderdag 18 september Camperplaats Glune.

Na de koffie vertrokken richting Cornac. Deze camperplaats zag er niet uit en zijn teruggereden met de bedoeling te zoeken naar een parkeerplaats die je veel ziet bij de ViaRhone. In Glun vonden we die. Staan mocht je er eigenlijk volgens de borden niet. Toch maar gedaan. We fietsen nu weer richting Gervans dwars door de fruitbomen. Dit bleken abrikozen en kersenbomen te zijn. Helaas was alles al geplukt. De terugtocht verliep een beetje waterig. In Tournon sur Rhone hebben we geschuild. Omdat het toch wat lang duurde de regenkleding aan en gaan met die banaan. Na een wandelingetje bleken er op het pad boven ons diverse campers te staan direct aan de Rhone. Voor ons een reden om de camper ook even te halen en een leuk plekkie op te zoeken. Het is nu duidelijk dat er iets met het weer staat te gebeuren. Om tien uur gaat het regenen en onweren. Dit duurt tot vier uur s'nachts. We hebben zelden zoveel water naar beneden horen komen, echt ongelooflijk. Ook het onweer was verschrikkelijk en lagen soms te schudden in de camper door de vele, vele klappen. echt beangstigend om mee te maken.

Vrijdag 19 september Camping in Glun

Om acht uur nog steeds regen en nog eens regen, waardoor we toch in de problemen dreigen te komen door stroomtekort voor de hondendiepvries. We besluiten om naar een camping hier vlakbij te gaan om de accu's op te laden. We gebruiken de dag verder om de wasjes weg te werken en de camper weer spik en span te krijgen. Ook douchen we natuurlijk lekker op de camping en hoeven niet naar watergebruik te kijken. Wel was het een probleem om de was droog te krijgen. Gelukkig bracht de meegenomen ventilator enige uitkomst. . Ook morgen dreigt het slecht weer te worden dus weten we niet of we hier blijven of verder rijden.

Zaterdag 20 september

We lagen gisterenavond nog maar net op bed of wederom kwam de regen met bakken uit de hemel, evenals het onweer. Gelukkig bleef het onweer, net als gisteren, niet hangen, zodat het dit keer niet lang duurde. Vervelend was wel dat door het onweer de stoppen eruit geslagen waren zodat de koelkast ietjes te warm was geworden. Snel op de gasstand gezet en nu is alles weer koud. Het weer was weer zoals we willen, een lekker zonnetje en blauwe lucht. Bij de campingbeheerder geinformeerd naar het weer voor de komende dagen. Het schijnt beter te gaan worden. We gaan dus weer op de fiets. Dit duurde maar een honderdtal meters toen ik achter me Ada hoorde roepen van " m'n fiets doet het niet". Volgende probleem dus. Er bleek door de vele regen toch vocht in het display gekomen te zijn. Op zoek dus naar iemand die een fohn bij zich had. Gelukkig er was nog een ouwetje, maar werkte wel goed. Na een tijdje proberen het display werkend te krijgen echter geen resultaat. Dus, maar eens even bellen naar Goch waar we de fiets gekocht hadden. Hier wist men geen duidelijk antwoord op te geven omdat men dit nog niet meegemaakt had. Maar, na een tijdje het display ook in het zonnetje gehad te hebben ineens weer contact met de batterij, zodat we eindelijk op weg konden. We fietsen richting Valence en terug via een nieuwe voie verte Vallee de l'Isere. Morgen gaan we weer verder zuidwaarts.

Zondag 21 september Camperplaats Viviers ( Foto's CP )

Na een wel heel rustige rit door Valence en Montelimar, aangekomen in Viviers op een voormalige camping. Alle voorzieningen aanwezig voor de prijs van 6,50 per nacht. Zelfs goed sanitair en lekkere douches. Vanaf de camperplaats gaan we eerst richting de Rhone om op de ViaRhone te komen. Net hiervoor passeren we een toeristenburo, waar we keurig door een Belgische vrouw in het Nederlands geholpen worden. Via een hangbrug komen we op de ViaRhone naar het noorden. Wederom een leuke rit. Via le Teil komen we uit bij Bouchemaure, waar we een voetgangershangbrug over gaan uit. Vroeger reden hier ook auto's over, maar is tijdens de 2e wereldoorlog gebombardeerd. Nu dus gerestaureerd, maar dan alleen voor fietsers en voetgangers. Ada durfde er niet over te fietsen dus ging lopen. We moesten hier eigenlijk ook weer over voor de terugtocht, maar met geen mogelijkheid wilde ze dit niet meer vanwegehet gewiebel. We fietsen dus de terugtocht over de weg naar Le Teil. De camperplaats hebben we ook even bekeken, maar was wat rommelig. Wel kon je er lozen en water innemen. Stroom is er niet ( foto's Cp ).De plaats zelf bekijken we even en gaan dan via Montelimar verder. Hier gaan we de ViaRhone weer op om vlak voor Viviers even bij de jachthaven te kijken. Ook hier was vroeger een CP. Nu staan er overal borden dat dit niet meer is toegestaan. Het stuk voie verte wat we vandaag gefietst hebben was pas nieuw aangelegd en hoe, overal picknicktafels en banken in overvloed. Het weer is vandaag super geweest.

Foto's fietstocht vanuit Viviers ( foto's )

 

Maandag 22 september

Vannacht heerlijk geslapen, mede door de rust op de camperplek. Een eerste blik naar buiten liet een strak blauwe hemel zien. We beginnen lekker rustig aan de dag. Eerst lekker ontbijten, bakkie koffie, hondjes verzorgen enz enz. Hierna beginnen we aan de fietstocht naar Bourg St Andeol. Volgens de dame van het toeristenburo was het eerste stuk van de route erg slecht. Nou, dat klopte aardig. Stenen, putten, nog grotere stenen en kleine waterbassins waren op onze weg. Uiteindelijk besloten om dit pad te verlaten en over de weg verder te gaan. Het slechte pad was in die zin wel mooi omdat we links van ons enorme rotswanden konden bewonderen. Maar goed, verder over de weg. Dit bleek wel de N 7 te zijn omdat er verder geen kleine zijweggetjes waren. Als klap op de vuurpijl kreeg Ada een lekke band. In eerste instantie had ik dit niet in de gaten totdat ik riep "schatje ben je er nog"??. Geen reactie, kijk achterom, geen Ada te bekennen. Terug dus, en ja hoor daar stond ze met een lekke band. Door de voorbijrazende vrachtwagens had ik haar waarschijnlijk niet gehoord. Na reparatie verder over de weg. Gelukkig konden we bij Pierrelatte een polderweggetje pakken wat ons in Bourg St Andeol bracht. Hier hebben we in het centrum gegeten en nog wat boodschappen gedaan. De camperplek hebben we ook nog even bekeken. Alle voorzieningen aanwezig. Helaas naast een spoorbaan, zodat dat voor ons geen optieis om hier te gaan staan. ( foto's CP ). Ook terug konden we niet echt over kleine weggetjes rijden, dus moesten we weer over de weg, al was het dit keer een D weg tot aan Viviers. In Cite Barrage krijgt Ada wederom een lekke band. Gaat lekker zo. Na ook deze weer gerepareerd te hebben komen we enigszins vermoeid terug op de CP. Vermoeid, omdat we 16 kilometer met enorm veel tegenwind moesten fietsen. Morgen gaan we weer verder. We krijgen nu een stuk Rhone waar weinig of niet te fietsen is zodat we met de camper een paar toeristische plekken gaan bekijken.

Dinsdag 23 september Camperplaats Aigeuze ( Foto's CP )

Vanmorgen al vroeg vertrokken. Het beloofd een prachtige dag te worden. Eerst even naar Bourg St Andeol voor de nodige boodschapjes alvorens te beginnen aan de prachtige rit naar Vallon Pont d'Arc. We rijden de toeristische route langs de vele diepe kloven waar de Ardeche zich doorheen baant. Vele malen stoppen we langs die weg om van de vergezichten en kloven te genieten. Bij de beroemde boog stoppen we om de nodige plaatjes te schieten. Het is hier een drukte van belang. Ook zien we beneden ons diverse kano's op de Ardeche. In het plaatsje zelf is niet veel te beleven. Wel rijden we via dezelfde weg terug om alles van de andere kant te zien. Voor Ada soms niet leuk i.v.m de vele stijle afgronden die naast haar opdoemen. Het was op een bepaald stuk ook nog even uitkijken door overhangende rotsen. Aangekomen in Aigeuze op de camperplaats. We staan tussen de notenbomen op gras met een mooi uitzicht op het dal en de plaats zelf. Dit plaatsje behoort tot de meest mooie plaatsjes van Frankrijk. Dit klopt wel een beetje want hier heeft de tijd echt stilgestaan. Hele nauwe straatjes waar auto's geeneens kunnen komen. Langs de rand van het plaatsje had je een schitterend gezicht op de Ardeche en de hangbrug. Deze was zo smal dat we er maar net met de camper overheen konden. Volgens het praatje van de gids konden we in de verte de Mont Ventoux zien. Hier willen we in ieder geval ook naartoe. We staan nu in het departement Gard.

Foto's fietstochten vanuit Aigeuze ( foto's )

 

Camperritje naar Pont d'Arc ( foto's )

Woensdag 24 september

Vandaag een regendagje. We blijven lekker binnen en de fietsen blijven op stal.

Donderdag 25 september Camperplaats Bedoin. ( foto's CP Bedoin)

Vandaag gaan we naar Bedoin waar een mooie camperplaats is aan de voet van de Mont Ventoux. In Sarrians gaan we langs de CP aldaar om te lozen en vers water in te slaan. ( foto's CP Sarrians). Ook doen we nog een paar boodschappen. Hier zien we de Mont Ventoux al liggen met zijn kale vlakte. De CP is, in tegenstelling tot wat men schrijft, best goed. Er zijn wel kuilen, maar die zitten voornamelijk in het middenterrein. Wij staan aan de zijkant op een lekker stukje gras zodat Boemer en Rossi ook weer blij zijn. Nederland is goed vertegenwoordigd hier. De camperplaats is nagenoeg vol. We besluiten hier maar gelijk om een aantal dagen te blijven omdat er aardig wat fietsroutes op ons liggen te wachten. Na de lunch gaan we een eerste poging wagen om de Mont Ventoux te beklimmen. Tijdens de eerste kilometers rijden diverse wielrenners ons applaudiserend voorbij. Er was er zelfs een die een filmpje maakte van mij met de hondenkar erachter. Na ongeveer 10 kilometer is de tank van mij leeg, zelfs met het kleinste verzetje kwam ik bijna niet meer vooruit. Ada ging lekker en reed zelfs menig wielrenner voorbij. De afdaling was ook lekker. Terug in Bedoin bekijken we het plaatsje waar het wel een fietsfestijn lijkt. Om je heen hoor je vele talen op de terrasjes, gevuld met wielrenners.

Foto's fietstochten vanuit Bedoin ( foto's )

 

Vrijdag 26 september

Vannacht heerlijk rustig geslapen en lekker ontbijt gehad onder een strak blauwe hemel met veel zon. Na de koffie beginnen we aan een uitgeschreven route die we in het toeristenburo hebben bemachtigd. Op het blaadje staat Facile, dus moet dat geen probleem zijn. Nou, vergeet het maar, het gaat behoorlijk op en neer. Wel een mooie rit overigens waarbij we ook weer door diverse gehuchtjes komen. In Mormorion krijgt Ada voor de zoveelste keer een lekke band. We krijgen bij een paardenboerderijtje hulp van de boerin, die ons een emmertje water komt brengen om te kijken waar het gaatje in de band zit. Bij het meer van Salettes eten we. Dit staat ook aangegeven als camperplaats. Je hebt er water en een toilet, verder geen voorzieningen. Door de wijnvelden fietsen we vervolgens terug naar Bedoin. De kilometers worden door het vele klimwerk per dag wel iets minder, maar die worden ruim gecompenseerd door de natuur waar we doorheen rijden. Waar we ook fietsen, de Mont Ventoux blijven we continue zien, al is het wel vanuit diverse hoeken.

Zaterdag 27 september

Het weer is nog steeds fantastisch. Eerst even naar de bakker, ontbijtje, koffie en hoppa op de fiets. Ditmaal gaan we naar Malaucene. Ook vanaf deze plaats kun je de Mont Ventoux op, al schijnt dit de moeilijkste kant te zijn. Bij Sault is dat ook mogelijk en is de meest "gemakkelijke", dit omdat je hier al op 700 meter zit. De rit naar Malaucene is ook heftig door het vele klimwerk. En ja hoor, precies op het hoogste punt op weg naar Malaucene krijgt Ada wederom een lekker band. Even verbazen we ons als we het bord "Col de Madeleine" zien. Is dit de beroemde???. Niet dus, maar toch even een foto'tje maken met het bordje. Kunnen we altijd zeggen, "we hebben de Col de Madeleine beklommen".

 

Nu volgt de afdaling van vijf kilometer naar Malaucene met in m'n achterhoofd, dat we ook weer terug moeten, maar dan klimmend....ppppppffffffffff. Het is ook hier een drukte van belang met wielrenners, al moet ik zeggen dat Bedoin gezelliger overkomt. Bij een fietsenwinkel kopen we voor de zekerheid toch maar een nieuwe binnenband, daar er al aardig wat plakkertjes op de huidige zitten. Moe, maar zeer voldaan komen we weer terug op de CP en ploffen werkelijk in de tuinstoelen. Bij het monteren van de nieuwe binnenband kwamen we eindelijk het probleem van de lekke banden tegen. Er zat een venijnig scherp heel klein steentje in de buitenband. Vandaar ook dat de plakkers op een rij zaten.

 

Zondag 28 september

Wederom prachtig weer. We besluiten om vandaag een iets groter rit te maken, ook weer via een omschreven route. De fietstocht heet "Tussen de vlakte en de uitlopers van de Ventoux". Vanuit Bedoin fietsen we naar Crillon le Brave, een plaatsje ook weer met vele nauwe straatjes en leuke huisjes. Afdalen naar St Pierre de Vassols, waar we ons dagelijkse yoghurtje opeten. Verder naar Modene en het hooggelegen Caromb. Wat een schitterend uitzicht hebben we hier. Nu volgt een heel lange afdaling naar Carpentras waar we een mooie dubbele brug tegenkomen. We vervolgen de weg door de wijnvelden naar Mazan, waar we in het parkje eten om vervolgens weer terug te rijden naar St Pierre de Vassols. Net voor Bedoin hebben we nog te maken met een ongeluk. Er is een tractor met druivenaanhanger van de weg geraakt en ligt op zijn kop in de zijkant. Inmiddels is het weer aan het veranderen en word het bewolkt. Koud is het totaal niet. Wel boven op de Mont Ventoux. Van een fietser hoorden we dat het er 2 graden was met ontzettend veel wind.

Maandag 29 september

Vandaag houden we, mede omdat het ook bewolkt is, een lekker rustdagje. We gaan wel een bezoekje brengen aan Bedoin. Hier is vandaag een hele grote markt waar vooral veel streekproducten te koop zijn. Bij diverse standjes kun je ze ook proeven. Het is er erg gezellig. na de lunch fietsen we nog wel even naar de wasserette om de was even weg te werken. Zo is alles weer schoon als we morgen vertrekken naar ons volgende reisdoel. We komen hier zeker nog een keer terug.

Dinsdag 30 september Camperplaats Remoulins ( foto's CP )

Vroeg vertrokken vanmorgen. Via Avignon over de beroemde Pont, rijden we naar Comps. ( Foto's CP ). Door de vele regen in dit gebied is het op de CP langs het water een blubberzooi. We kijken nog even op het terrein ervoor waar je ook kan staan. Toch rijden we verder naar Bellegarde. Hier vinden we bij de jachthaven een mooi plekkie, althans dat dachten we. We werden weggepest door het enorme aantal vliegen dat regelmatig op de lijf zat. We gaan naar Remoulins bij de Pont du Gard. Gelukkig hebben we op de CP nog een plaatsje weten te bemachtigen en staat het nu bomvol, al is er toch weer een fransman die zich ergens tussen weet te murwen. Naast de CP stroomt de Gardon, die aardig droog staat. Van andere camperaars hoorden we dat het richting Montpelliers weer aardig noodweer is geweest en alles blank staat, zodat we besluiten niet verder te gaan richting de Camarque.

Foto's gemaakt tijdens fietstocht vanuit Remoulins ( foto's )

 

Woensdag 1 oktober Camperplaats Aigueze.

Vannacht heel slecht geslapen door het vele verkeer wat langs de CP raast. Het besluit is snel genomen, hier staan we vannacht niet weer. We gaan, voordat we weggaan, nog wel een fietstocht maken naar Pont du Gard. Dit is een Romeinse brug uit 50 na christus die Nimes van water voorzag. Indrukwekkend dat ze dit toen al konden bouwen als je de grootte van de blokken steen ziet. We fietsen over landwegen naar Argillers en St Maximin. In Uzes bezoeken we het Haribo museum waar ook een winkeltje zit waar je allerlei soorten snoep kunt kopen tegen woekerprijzen. We gaan verder naar Sagries en Sanilhac via vele klimmetjes om weer terug te komen in Remoulins. We vertrekken naar Saint Alexandre. Hier een mooie camperplaats hoog gelegen met een schitterend uitzicht op het dal. Nadeel is dat er heel veel wind staat. Op deze gratis CP kun je wel lozen en water innemen. We gaan toch weer verder om uiteindelijk in Aigueze, waar we als eens eerder stonden, uit te komen.

Donderdag 2 oktober

vannacht wel heerlijk geslapen, mede door de rust hier. Op ons gemak komen we op gang, koken een heerlijk bordje havermout. Zelf fiets ik ook nog even naar St Martin d'Ardeche over de hangbrug, om een baguette te halen voor de lunch. Na de lunch gaan we fietsen en volgen de bordjes " l'Ardoische". Eerst fietsen we door het oude dorpje laval en saint Roman. ook hier heeft de tijd stil gestaan en raken steeds meer huizen in verval door het wegtrekken van de jondere garde. Verder naar Le Garn. We fietsen nog een klein stukje verder en belanden bij de rand van de Ardeche met prachtig uitzicht. Het werd een leuke rit wederom met veel klimwerk, maar ook weer afdalingen natuurlijk. Week vijf zit erop en nemen morgen afscheid van het departement "Gard".

Vrijdag 3 oktober Camperplaats Grane ( foto's CP )

Prachtig weer vandaag en lekker veel zon. Om 08:30 vertrekken we richting "Drome". In Montelimar doen we boodschappen bij Lecrerq. In Saulce sur Rhone drinken we koffie en maken de tanks leeg. We komen aan in Grane bij een wijnboerderij. Werkelijk een prachtig plekje ondanks dat je er geen voorzieningen hebt. Je staat op een mooi stukje gras tussen enkele fruitbomen. Ook is er een winkeltje waar je allerlei streekproducten kunt kopen. Na de lunch fietsen we richting de Drome, die vrijwel droog staat. We komen wel langs diverse boomgaarden waar we onze voorraad aanvullen. Ditmaal met kiwi's, ook lekker. Via Crest de Drome over naar Allex om bij Livron weer de brug over te gaan terug naar de CP. Hier zagen we ook de weg naar de "ViaRhone", zodat we daar morgen weer naartoe fietsen. Inmiddels heeft de Ipad het begeven en staat op zwart. Inlichtingen hierover op internet hebben niet geholpen dus moeten we het even zonder doen. wel jammer, want we gebruikten hem heel veel.

Foto's gemaakt tijdens fietstocht vanuit Grane ( foto's )

 

Zaterdag 4 oktober

Dierendag vandaag. De hondjes hebben een nieuwe bal gekregen zodat ze weer kunnen "voetballen". We gaan dus fietsen naar de Rhone. Dit stuk hadden we eerder overgeslagen. Komt dus goed uit, doen we dat nu. Bij Livron slaan we het pad in en komen uit bij de Rhone. Ook hier weer veel fruit onderweg. Bij de plaats "le Voute sur Rhone" eten we op de dijk langs de Rhone. We gaan van hieruit over de gewone weg, aangegeven door de fietsnavigatie, terug naar Grane. Bij de mac eten we nog een lekker ijssie.

Zondag 5 oktober Camperplaats Luzinay

Na het ontbijt gaan we rijden en gaan richting Beausemblant ( foto's CP ). Het weer is nu zeer bewolkt. Onderweg wel regen gehad, al valt dit wel mee. Op de CP daar water ingenomen, geloosd en koffie gedronken. Om hier te blijven vonden we, gezien het weer, niet echt leuk en we besluiten naar Luzinay te rijden waar we lekker aan de stroom kunnen staan met dit weer. Kunnen we ook het dagboek weer eens bijwerken. Na een belletje van Marcia de oplossing gekregen om de Ipad weer aan de praat te krijgen, hetgeen gelukt is. Inmiddels is het weer ook opgeknapt en gaat het de goede kant weer op.

Maandag 6 oktober Camperplaats Dole ( foto's CP bij zwembad )

Redelijk geslapen vannacht, mede dankzij de rustige camperplaats. Eerst even de nodige wasjes wegwerken door Ada, terwijl ik de camper aan de buitenkant een behandeling geef. het is zonnig, maar wel veel wind. Na de lunch besluiten we om toch verder te rijden, omdat we hier ook weinig kunnen fietsen doordat we al vrij hoog staan. Bij Lyon is het zoals altijd, erg druk. We schieten de D 1083 op door het departement d'Ain. Een leuke rit, maar helaas zonder een fatsoenlijke parkeerplaats voor een bakkie leut. Via Bourg en Bresse komen we uit in Dole. We staan eerst tegenover de jachthaven, maar besluiten al snel om naar het veld achter het stadion te rijden omdat het daar toch wel een stuk rustiger is. Helaas is het slecht weer geworden.

Dinsdag 7 oktober

Regen, wind en nog meer regen. De parkeerplaats zag er niet meer uit. Overal grote plassen water en voor de hondjes al helemaal geen loopgebied meer. De blokken onder de banden van de camper stonden voor de helft in het water. het bleef de gehele dag zo, dus verplicht binnen ons vermaken.

Woensdag 8 oktober Camperplaats Thaon les Vosges

We worden wakker met gekletter op het dak. Eerst maar even weg van deze natte zooi naar de camperplaats bij het zwembad, waar je in ieder geval op asfalt staat. Ook kunnen we hier lozen en zelfs even aan de stroom staan. Als alles geladen is vertrekken we naar Thaon les Vosges. Hier kwamen we precies op tijd aan. Er waren nog twee plaatsjes waarvan wij er eentje ingenomen hebben. Ook hier was de regen waarschijnlijk met bakken uit de hemel gekomen, want de plaatsen grenzend aan het gras waren ene grote modderpoel van sporen.

Donderdag 9 oktober Camperplaats Richardmenil ( foto's CP )

Wederom slecht weer. We hebben nog even afgewacht wat het weer ging doen. het bleef slecht, dus toch maar weer verder rijden. We staan nu op de camperplaats in Richardmenil. Hier hebben we in ieder geval stroom en kunnen we met dit weer gezellig de TV aandoen of de nodige spelletjes doen op de Ipads.

Vrijdag 10 oktober Camperplaats Pont a Mousson ( foto's CP)

Al vroeg vertrokken naar Pont a Mousson. Bij Nancy was het erg druk op de weg. Ondanks dat ging de reis toch voorspoedig. We hebben een plaatsje gevonden aan het water en, het is droog, gezellig dus. na de koffie eerst de weekendboodschappen gedaan We eten eerst thuis alvorens te gaan fietsen. Echte fietsroutes zijn er niet, dus fietsen we gewoon in de omgeving. Bij terugkomst staat de camperplek bommetje vol. Omdat we geen opwaardeerkaartje van Orange hebben gekocht gaan we even naar de Mac. We hebben trouwens wel voor het eerst met een vest aangefietst.

Zaterdag 11 oktober

Het was goed mistig vandaag. De zon kwam gelukkig vandaag ook nog tevoorschijn. We gaan eerst maar eens in de douche bij de capitanerie welke in de prijs is inbegrepen. Na de koffie beginnen we aan ons laatste fietstochtje in Frankrijk. We zetten de fietnavigatie aan en beginnen gewoon een route te rijden, niet wetende waar uittekomen. We fietsen door Vandieres, Pagny sur Moselle en daarna idoor naar Arneville, waar we langs het water gaan eten. Om de Moezel over te steken moeten we nog een stukje verder rijden omdat we via de andere kant terug willen. Bij Novenant sur Moselle lukt dat. Inmiddels komen de dreigende luchten aanrollen, maar gelukkig blijft het droog. Morgen verlaten we dus Frankrijk. Fietsen was hier erg fijn. nadeel vonden we dat er vooral langs de Rhone weinig gezellige en mooie camperplaatsen zijn. Wel hebben we tot nu toe schitterend weer gehad, behalve enkele dagen van afgelopen week dus.

Zondag 12 oktober camperplaats Bruggen. ( foto's CP )

Het is aardig mistig zodat we, wat later dan de plaaning was, zijn gaan rijden Gelukkig is het lekker rustig op de weg. Vrachtwagens staan allemaal op de parkeerplaatsen totdat ze weer toestemming hebben om te gaan rijden. In Luxemburg geven we de camper lekker goedkoop drinken. Ook in Belgie kunnen we lekker doorrijden. In Bruggen houden we het voor gezien. Er was nog plaats op het stuk waar je sateliet ontvangst heb, dus was wel lekker met dit weer. De Aldi is hierachter zodat we morgen ook een kaartje kunnen kopen om te internetten. Het weer was redelijk vandaag.

Maandag 13 oktober

Wat een rust hier op de CP. Dit zorgt er mede voor dat we heerlijk geslapen hebben. We doen lekker rustig aan en gaan eerst even shoppen alvorens verder te rijden. Het weer was toch bewolkt. Maar, tijdens het shoppen een complete weersverbetering zodat we toch besluiten om terug te gaan naar de camperplaats en hier toch een leuke fietstocht te gaan maken. Even snel een lunch klaargemaakt en hup op de fiets. In Schwalmen eerst even wat Hollandse boodschappen gedaan zoals eierkoeken krentebollen enz enz. In Beesel langs de Maas eten we. We wilden eigenlijk hier overvaren naar Neer, maar helaas was er enkel in het weekend een overtocht mogelijk. We fietsen over Reuver en door het Bracherwald terug naar Bruggen. Rossi is knap ziek vandaag, er zit totaal geen pit in, daarbij eet hij ook nog eens niet.

Dinsdag 14 oktober

Rossi is inderdaad heel erg ziek, heeft koorts en ziet er zielig uit. We rijden naar Geldern. Hier bellen we een dierenarts, want inmiddels heeft hij 39,5 koorts. Hij ligt er echt helemaal levenloos bij. Fietsen doen we daarom maar niet. Morgenochtend kunnen we terecht bij de dierenarts.

Woensdag 15 oktober

Ondanks de perikelen met Rossi hebben we goed geslapen. Ook Rossi trouwens. Hij heeft 38,5 koorts. Gelukkig kon ik zijn urine opvangen om mee te nemen naar de dierenarts. Dit blijkt heel donker en ziet er niet goed uit. Dit blijkt ook uit het onderzoek bij de dierenarts. Hij heeft blaasontsteking. Hij krijgt drie spuiten en de nodige tabletten zodat hij er binnen een weekje vanaf moet zijn. gelukkig liet hij alles gelaten toe. De rest van de dag blijven we gezellig bij de camper en genieten nog van het zonnetje.

Donderdag 16 oktober Camperplaats Goch

Vanmorgen naar Goch vertrokken met regenachtig weer. Eerst hebben we de fiets weggebracht voor reparatie aan het display. We doen vandaag helemaal niets.

Vrijdag 17 oktober

Het is goed weer vandaag. We fietsen naar Gennep en doen ook hier wat Nederlandse boodschappen. Met Rossi gaat het iets beter, maar eten doet hij nog steeds niet zodat we ons daar wel wat zorgen om maken. De camperplaats staat inmiddels aardig vol met het weekend in aantocht. Bij terugkomst uit Gennep zien we politie. Er blijkt een relletje geweest te zijn tussen twee camperaars, waarop de beheerder besluit een bepaald stel te verwijderen van de camperplaats. Een en ander wel beschamend overigens.

Zaterdag 18 oktober

Heerlijk geslapen vannacht. Het wordt een prachtige dag. We besluiten om de camper alvast een beetje schoon te maken nu alles lekker naar buiten kan. Thuis wacht ons waarschijnlijk regen en veel wind volgens het weerplaatje voor de komende dagen. We krijgen ook een SMS je van Martijn en Marcia. Ze komen op de terugweg vanuit Italie rond de klok van twee uur even langs voor de koffie. Zodra we klaar zijn met het campertje springen we dus eerst maar even op de fiets voor een leuke rit door het herfstachtige bos. Om half twee waren we weer terug op de CP waar niet lang daarna Martijn en Marcia arriveerden. We hebben gezellig in het zonnetje bijgekletst. s'Avonds halen we bij de cafetaria hier vlakbij lekkere frietjes met een enorme Jagerschnitsel.

Zondag 19 oktober

Vandaag is dochter Marcia jarig. Dit gaat waarschijnlijk de laatste mooie dag van het jaar worden is de voorspelling. We maken het laatste fietstochtje voordat we morgen naar huis gaan. We fietsen naar Kranenburg, waar we eindelijk een belletje krijgen van Patrick. Van hieruit fietsen we naar Milsbeek en via een knooppuntenroute terug naar Goch. Tot zes uur hebben we nog heerlijk in het zonnetje gezeten. Morgen gaan we dus naar huis.

We hebben deze reis veel gezien, mede dankzij de nieuwe ebike van Ada. Met de camper hebben we 2800 kiloter gereden, terwijl de fietsteller op 1300 kilometer is blijven steken.

 

 

 
 
top