Reis naar Zuid Frankrijk. Deze reis hebben we het canal du Midi gefietst van oost naat west. Hierna zijn we overgestoken naar de voie verte de lapedie bij Bordeaux om vandaaruit de voie verte de lacanau te fietsen tot aan de Atlantische kust.

Zaterdag 13 aug 2011. Camperplaats Sillery (49.11762, E 4.08303 )

Vanmiddag om half een vertrokken richting Etten Leur om de kinderen gedag te zeggen. Hier waren we helaas weer snel weg en zijn op ons gemakje gaan rijden richting Zuid Frankrijk. Het weer was zoals we de laatste tijd al aardig gewend aan zijn....klote. Veel regen en wind. Druk was het in ieder geval niet, dit in tegenstelling tot wat men beweerde op de radio.We hebben besloten niet over de tolweg te gaan, wat op zich dus geen problemen opleverde qua verkeersdrukte. De wegen in Belgie kunnen ze maar beter eens gaan repareren, want dit is echt een drama. En dan willen ze nog belasting gaan heffen voor de buitenlanders die er overheen komen....echt belachelijk. Mochten ze dit gaan doen, gaan we voortaan om Belgie heen.Bij Recroy zijn we Frankrijk binnen gekomen. Na deze plaats kreeg de Tom Tom de nodige kuren zodat we ineens in Charleville Meziers uitkwamen terwijl dit echt de bedoeling niet was.
Op zich geen probleem, maar we hadden wel weer een stuk omgereden. Hier vandaan zijn we de snelweg op gegaan richting Reims waar het opnieuw fout ging en de tommie ons over Parijs wilde sturen. Niet dus. Omdat het inmiddels al half in de avond was hebben we in Reims naar een camperplek gezocht. Helaas stond alles bommetje vol, dus maar weer verder. Uiteindelijk vonden we in Sillery de leuke plek bij de jachthaven waar we al op een eerdere reis ook al eens gestaan hebben. Alles gratis. We kregen zelfs een sleutel van het gebouwtje voor de toiletten en douches, waar we de volgende morgen lekker gebruik van hebben gemaakt. Al met al hebben we door ons tommieprobleem bijna 100 km teveel gereden.
(foto's CP Sillery )

Zondag 14 aug. Camperplaats St Pourain a Sioule ( 46.31262 E 3.29656

Een heerlijke nacht gehad. Inmiddels regent het weer als vanouds en is de lucht donker grijs. Gelukkig mogen we er vanuit gaan dat hoe zuidelijker we komen, het weer beter zal worden. Via Troyes, Auxerre naar Nevers en Moulins. Bij St Pourain a Sioule ( 46.31262 E 3.29656 alle voorzieningen aanwezig) hielden we het voor gezien en zijn daar op zoek gegaan naar de op het plaatje mooi uitziende camperplaats. Blijkbaar dachten er zo meerdere mensen over want daar aangekomen stond het stampvol.
Ook de daarvoor gelegen busparkeerplaats stond vol met campers. Uiteindelijk heb ik hem precies bij de ingang weggezet. Er was nog een klein gaatje waar ik nog net de uitrit van een woning niet belemmerde. ( foto's CP St Pourain a Sioule ) Foto's genomen in 2018

Maandag 15 aug. Camperplaats Cers ( 43.31801 E 3.30569 )

Om 7:30 uur vertrokken. Via Clermont Ferrand richting Millau, waar we gebruikt gemaakt hebben van de beroemde brug. Hier hebben we voor de brug even gegeten en gelijk op een uitzichtspunt wat plaatjes geschoten van de brug. Wel indrukwekkend moet ik zeggen. Ook de afdaling was leuk, althans voor mij. Ada kneep hem een beetje, maar goed dat zijn we inmiddels wel gewend.
Wat ons de gehele reis al opviel is dat we werkelijk geen ene vrachtwagen gezien hebben, zelfs het tegemoetkomend verkeer. Wel veel caravans en campers.
Om twee uur waren we op onze beginbestemming voor de fietsroute langs het canal du Midi. We staan bij het plaatsje Cers ( 43.31801 E 3.30569 geen voorz) langs het kanaal op een mooi stukje gras. Het stond er aardig vol met campers. Hiervoor waren we in Villeneuve les Beziers geweest, waar volgens campercontact een mooie camperplek was aan het kanaal. Nou hier zijn we linearecta weer weg gegaan.,wat een zootje was het daar zeg. Een camperplek onwaardig.
(foto's CP Cers)

Foto's Millau onderweg

Dinsdag 16 aug. Camperplaats Cers ( 43.31801 E 3.30569 )

Een zeer onrustige nacht gehad daar we veel verkeerslawaai hoorden van de naast gelegen weg. t'Is dat het plekje mooi was anders hadden we toch verder gezocht. De temperatuur was inmiddels al aardig opgelopen zodat we al vroeg op de fiets gestaspt zijn om richting Cap Agde te fietsen. Heel wat jaren terug zijn we hier vaak geweest in een stacaravan in Grau Agde. Cap Agde was voor ons niet meer herkenbaar door de vele enorme veranderingen. Ook de camping waar we vroeger op stonden hebben we nog bezocht. Ook dit is een totale ommekeer van wat het vroeger was en zouden er nu in ieder geval nooit naartoe gaan.
In Agde zelf hebben we even stilgestaan bij de Ecluse Ronde. Op de terugweg kwamen we weer langs Ouvrages du Libron waar we besloten via het jaagpad aan de andere kant van de rivier te fietsen. Dit hadden we beter niet kunnen doen want na een zestal kilometers moesten we terug omdat we doodgewoon geen waterfietsen hadden. Het jaagpad zelf was overigens ook heel beroerd.
Rond de klok van vijf uur zijn we toch verkast met de camper. Onderweg hadden we een mooie plek gezien waar nog een camper stond langs het kanaal. Hier was het lekker rustig en hebben we heerlijk gebarbequed. Later in de avond kwam er nog een camper zodat dit voor Ada weer een veiliger gevoel gaf.

woensdag 17 aug. Camperplaats Colombiers ( 43.31573 E 3.13994 )

Vannacht heerlijk geslapen op het plekje langs het kanaal. Na het ontbijt vertrokken om een plaats te zoeken in Colombiers 43.31573 E 3.13994. Hier aangekomen bleek je er s'nachts niet te mogen slapen. We zijn toen naar de jachthaven gereden waar we de camper wederom langs het kanaal gezet hebben. In Frankrijk is het voor de camperaars dan ook een genot om overal vrij te mogen staan, mits borden dit anders aangeven. We hadden zelfs TV zodat we even de laatste berichten uit het nieuws opgepikt hebben. Rond de klok van 11 uur zijn we gaan fietsen richting Beziers. Het jaagpad was een stuk beter dan gisteren zodat Ada ook weer blij was.


Bij Fonserannes was het een drukte van jewelste om de negen achter elkaar liggende sluisjes te bewonderen. Het was dan ook een mooi gezicht om het schutten van drie boten tegelijk te zien. Over een lengte van 320 meter moet een hoogteverschil overwonnen worden van 21 meter. Hiervoor zijn de jachten toch 45 minuten mee bezig. Men dacht dit probleem op te kunnen lossen door een nieuwe sluis te bouwen. Deze heeft het niet lang vol gehouden en is nog niet zolang geleden gesloten door gebrek aan onderdelen en vele storingen om de boten omhoog te brengen via een lift.
Hier hebben we gegeten om daarna verder te gaan naar canal de l"Orb In Beziers zelf hebben we niet veel gezien omdat de klim naar het centrum een beetje te veel van het goede was.Op de terugweg hebben we wederom bij de "negen sluizen"  gezeten onder het genot van een sorbet. Terug bij de camper hebben we de rest van de dag lekker buiten gezeten. Helaas maar tot negen uur, want toen kregen we bezoek van de gendarmerie met het verzoek weg te gaan omdat het hier verboden was de nacht door te brengen. Ja, daar sta je dan in het donker. Waar vindt je zo snel een andere plek. Aangezien de gendarmerie vloeiend frans praatte kregen we effies een voor hen heldere uitleg waar wel te overnachten is. Die beste man kon niet begrijpen dat we er geen moer van snapten.
Gelukkig hadden we vanmorgen op de heenweg al een ander leuk plekje gezien, dus zijn we daarnaartoe gereden om de nacht door te brengen. (foto CP Colombiers)

 Alternatieve camperplaats Portiragnes ( 43.29560 E 3.33758 ) (foto's CP Portiragnes)

Donderdag 18 aug. Camperplaats le Somail ( 43.26631 E 2.90479 )

 Vroeg opgestaan. Het is bewolkt maar echt drukkend warm. Om acht uur stonden we al op de volgende camperplaats in le Somail ( 43.26631 E 2.90479 ). Ook dit keer weer bij de jachthaven. Er was nog plaats dus konden we ook weer direct op de fiets om uit te komen in Capestang. Hier hebben we op een leuk terras de boterhammetjes opgegeten om vervolgens via een heuvelachtig terrein terug te fietsen. Was wel mooi om tussen alle wijngaarden te fietsen. Helaas voor Ada waren de druiven nog niet echt eetbaar anders hadden we vast een trosje meegepikt.
Op de heenweg naar Capestang had ik weer de pech om een lekke band te krijgen. Denk je, oke voor we weg gaan even twee nieuwe buitenbanden erom.... zegt ook niets dus.
Maar goed we hebben er intussen behendigheid in gekregen dus was het plakken zo gepiept, zeker met een plons water naast je om te kijken waar het gaatje zit.
Inmiddels is het aardig druk geworden met campers. We hebben nog een leuk gesprek gehad met een hier wonende Nederlander. Morgen mocht ik in ieder geval stroom bij hem pakken voor de fiets.
Het weer is nog steeds perfect. Wel stond er aardig wat wind. Ondanks dat hebben we toch tot laat buiten gezeten. Wel is het hier om negen uur al aardig donker

Fietstocht Cers - Le Somail

Vrijdag 19 aug. Camperplaats le Somail ( 43.26631 E 2.90479 )

Vandaag blijven we hier nog een dagje staan. Het is zo warm dat het gewoon niet leuk is om in de camper te vertoeven.We zijn lekker vroeg op de fiets gestapt voor een aardig ritje van 60 km naar La Redorte. Het fietspad was redelijk, al moet ik zeggen dat het weer daar ook mede oorzaak van is, want als het zou regenen heb je op deze paden nauwelijks iets te zoeken. Ook nu kwamen we weer diverse aquaducten tegen.
Soms fietsen we over een betonnen wateroverloop waar het overtollige water van de ene in de andere rivier stroomde. In Homps hebben we gegeten. Hier was het aardig druk. Er lag ook tegenover de haven een leuke camperplaats, zonder voorzieningen overigens.
Bij La Redorte zijn we teruggefietst over de gewone weg. Dit was redelijk te doen, maar door de warmte zijn we toch weer ssnel de beschutting van de bomen langs het kanaal op wezen zoeken.De rest van de dag hebben we lekker geluierd in de schaduw bij de camper.
Voor de camper hebben we nog een leuk gesprek gehad met een nederlander die hier een bed and breakfast had. Hij wilde in ieder geval niet meer terug naar La Hollande. k'Zou bijna zeggen "geef hem geen ongelijk" ( foto's CP Le Somail )

Alternatieve camperplaats Homps ( 43.26973 E 2.71707 ) ( foto's CP Homps )

Zaterdag 20 aug, Camperplaats Marseilette ( 43.20479 E 2.54833 )

 Vroeg vertrokken uit Le Somail en een nieuwe camperplek gevonden in Marseilette aan het kanaal. Eerst hebben we pal in de zon gestaan om de accu's d.m.v de zonnepanelen weer even op krachten te brengen. Later in de middag hebben we de camper verplaatst naar de haven waar we weer lekker onder die geweldige bomen stonden Hiervandaan zijn we naar Trebes gefietst. Dit keer was het fietspad redelijk tot goed te doen. Na bezichtiging van het plaatsje nog even de Inte Marche aangedaan en weer teruggefietst langs het kanaal. Die bomen zijn met dit weer trouwens een zegen, want het is er heerlijk koel onder tijdens het fietsen.
Het is vandaag trouwens bloedjeheet. Zelfs in de camper wees de thermometer 34 graden, dus kun je nagaan hoe lekker het is als je hierin moet slapen met alle ramen dicht. Het enige wat open staat zijn de dakluiken, maar jah is eigenlijk nu niet genoeg.
Verder niet veel gedaan behalve naar de passerende bootjes en fietsers gekeken. Wat wel opvalt is dat er enorm veel fietsers het canal du midi fietsen, gepakt en gezakt. Waar dit soort mensen slapen zal voor ons een vraag blijven, al zien we onderweg wel veel boten waar bed en brakfast te krijgen is.
Week 1 is voorbij. Was een warme en vermoeiende week, maar wel veel gezien en uiteraard gefietst.
( foto's CP Marseilette )

foto's fietstocht Le Somail - Port de Lauradais

 

Zondag 21 aug. Camperplaats Trebes ( 43.20902 E 2.44226 )

 Vanmorgen werden we al wel heel vroeg gestoord door lawaai. Men bleek een enorme rommelmarkt aan het opzetten. Hierdoor zaten we al om zeven uur weer op weg naar de volgende camperplek.
We staan nu in Trebes ( 43.20902 E 2.44226 ), waar we al eerder met de fiets waren. Hier vonden we een leuke plek langs de Aude. lang stonden we niet alleen want de campers druppelden steeds vaker binnen.. Hiervandaan zijn we naar Carcasonne gefietst om naar de beroemde "Cite" te bekijken.
Vanuit de verte was dit al een imposant plaatje. In de vesting zelf was het enorm druk, maar wel gezellig. Hier hebben we wat rondgelopen en de interessante dingen bekeken.
Het weer is weer uitstekend. Bij terugkomst hebben we lekker genoten van het koele windje in de schaduw bij de camper en verder niet veel gedaan
Vanavond hebben we trouwens voor de eerste keer TV gekeken, althans naar het nieuws en studio sport. Daarna weer snel naar buiten. ( foto's CP Trebes )

Maandag 22 aug. Camperplaats Pezens ( 43.24219 E 2.26414 )

 Vanmorgen vertrokken uit Trebes met de bedoeling de camperplaats in Pezens ( 43.24219 E 2.26414 ) aan te doen. Hier aangekomen kon je werkelijk je kont nog niet draaien tussen de bomen, laat staan met de camper. Wel hebben we hier nog even water ingenomen en zijn toen via een klein weggetje gaan zoeken naar een plekkie aan het kanaal.
Dit hadden we zo gevonden en stonden heerlijk in de schaduw aan het kanaal. Hiervandaan zijn we wederom naar Carcasonne gefietst. Ditmaal naar het "nieuwere" gedeelte. Na het eten zijn we weer teruggefietst en lekker geluierd in de tuinstoelen en een beetje zitten gniffelen van de onkunde van drie jonge vissertjes.
Vandaag is ook de barbeque weer uit de kast gehaald om er een Pizza in te bereiden. Dit bleek niet zo'n succes dus doen we dit geen 2e keer meer. Het is nu negen uur en nog steeds geeft de buitentemperatuurmeter 31 graden aan. Maar, met een lekker windje erbij is het goed toeven aan het kanaal. ( foto's CP Pezens )

Alternatieve camperplaats Pezens langs kanaal 43.24219 E 2.26414 ( foto's CP )

Dinsdag 23 aug. Camperplaats Le Segala ( 43.34089 E 1.83544 )

Na een lekker rustige nacht zijn we om 8:00 uur vertrokken. Dit keer een iets langere rit dan we gewend zijn omdat er echt geen camperplek in de buurt te vinden is. We staan nu in Le Segala ( 43.34089 E 1.83544 ) , een schitterende camperplek bij het haventje. Wij hebben gekozen om aan de overkant te staan omdat we lekker op gras staan en boemer dit veel prettiger vindt, Het dorpje steld niets voor en is niet meer dan een straat met wel een beroemd restaurantje waar het een komen en gaan is van de vele fietsers die het canal du midi fietsen.
Na de koffie zijn we naar Castelnaudery gefietst wat bekend staat om zijn gerecht Cassoulet. In het weekend hiervoor waren er vele festiviteiten gezien de vele feesttenten.. Vandaag hebben we zelfs een stuk geasfalteerd fietspad, wat toch wel weer lekkerder aanvoelt dan al dat grind.
Bij een bootverhuurbedrijf hebben we gegeten en gelijk de fiets opgeladen. Bij thuiskomst heerlijk buiten gezeten. Inmiddels is het 22;00 uur en kunnen nog steeds buiten zitten. Genieten dus.
( foto's CP le Segala )

Woensdag 24 aug. Camperplaats ecluse de Renneville ( 43.38218 E 1.73686 )


Vannacht weer heerlijk geslapen. Het is warm, maar wel bewolkt. De bedoeling is om langs de Rigola te fietsen richting Revel, maar na acht kilometer hielden we het voor gezien vanwege het slechte pad en zijn teruggegaan naar het Canal du Midi. Eerst hebben we de Obeliisque van Riquet nog bezocht en de waterafscheiding Seuil de Nauzoure bekeken. Hier begon eindelijk ook het geasfalteerde fietspad richting Bordeaux. We zitten nu in de Haute Garonne in de streek van Lauragais. Hier wordt wede geteeld waaruit indigo kleur wordt gewonnen. We hebben de fietsroute even verlaten om in Villefranche de lauragais even een Super U te bezoeken en in het plaatsje zelf te eten, waarna we terug gefietst zijn naar de camper via het binnenland. Onderweg kwamen we langs Port de Lauragais waar een museum is over het canal du midi, wat we bezocht hebben. Bij het sluisje van Renneville hebben we de fiets weer geladen en een leuk gesprek gehad met de jonge dame die in haar vacantietijd de sluisjes bediende. Achteraf headden we beter niet via het binnenland kunnen fietsen, want dat bleek, althans voor Ada, geen goede keus. Het was overigens wel een mooi ritje en maakte de vele afdalingen en vergezichten weer een hoop goed.
( foto's CP Renneville )

Donderdag 25 aug Camperplaats ecluse de Renneville ( 43.38218 E 1.73686 )

Vanmorgen vertrokken naar Villefranc de lauragais. Hier was een offifiele camperplek met alle voorzieningen. Hier waren we gisteren al even op de fiets weze kijken. Eerst even naar de de macdonalds die daar vlakbij was om voor de eerste keer het dagboek bij te gaan werken van alle belevenissen tot nu toe. We zouden op de camperplek gaan staan omdat het bij vertrek nou niet al te rooskleurig weer was.
Nadat we bij de mac ook nog aan de stroom hadden gestaan, werd het weer als maar beter zodat we toch besloten om op het leuke plekje aan het kanaal te gaan staan bij ecluse de Renneville ( 43.38218 E 1.73686 ). Dit was maar drie km verder dus geen probleem. Het is een mooi stuk grasveld waar ook de klanten van de rondvaartboot Surfous hun auto kwijt konden.
Voorzieningen zijn er niet, maar we zaten zowel met stroom als water helemaal vol. Water is overigens helemaal geen probleem omdat je het vrijwel op iedere hoek van de straat ( bij wijze van spreken) tegenkomt.
Na het eten zijn we gaan fietsen richting Pompurtuzat. Hier moesten we even zoeken naar de piratenboot. Leuk om te zien overigens. Ook hier vlakbij vonden we een leuke camperplek waar we morgen zullen gaan staan om vandaaruit naar Toulouse te fietsen.
s'Avonds hebben we nog lekker lang buiten gezeten al stond er aardig wat wind. Weer een mooie dag met lekkere temperaturen.

Alternatieve camperplaats Seuil de Nauzoure ( 43.35238 E 1.82390 ) ( foto's CP )

Alternatieve camperplaats Port de lauragais ( 45.35236 E 1.79995 ) ( foto's CP )

Alternatieve camperplaats Gardouche ( 43.39116 E 1.69225 ) ( foto's CP )

Vrijdag 26 aug. Camperplaats Pompertuzat ( 43.49580 E 1.53519 )

Niet echt goed geslapen vannacht. Enorm veel wind waarbij de camper aardig heen en weer ging. Rond de klok van acht uur vertrokken naar de camperplek die we gisteren bij Pompertuzat ( 43.49580 E 1.53519 )gezien hadden. Na de koffie naar Toulouse gereden met de fiets. Gaandeweg die rit ging het er steeds dreigender uitzien en was het wachten op de eerste druppels.
Die lieten niet lang op zich wachten zodat we eigenlijk aardig doorweekt in Toulouse aankwamen. Inmiddels was de temperatuur ook aardig naar beneden gekelderd. Wel hebben we ook het standbeeld van Riquet nog gezien en inderdaad als je hem ziet staan is het inderdaad vreemd dat hij met zijn rug naar het kanaal du Midi staat wat hij heeft weten te realiseren.
In het centrum hebben we bij een fontein gegeten en lieten de stad voor wat het was en zijn teruggereden. Amper thuis begon het opnieuw te regenen en niet zo'n klein beetje ook. Gelukkig was de terugreis droog verlopen al hadden we het nog steeds berekoud. wat wil je ook als de temperatuur omlaag gaat van bijna 30 naar 16 graden. Inmiddels komt het eetse flauwe zonnestraaltje achter de wolken vandaan en schiet de temperatuur weer omhoog.
Om kwart voor vijf kregen we een heel leuk telefoontje van onze dochter. Ze was ten huwelijk gevraagd door Martijn. Zit dus weer iets leuks in het verschiet. We hopen dat ze samen een heel gelukkige tijd tegemoet gaan.
Vanavond hebben we voor het eerst weer binnen gegeten en hebben we lekker de joggingbroek aan. Of we morgen nog naar Toulouse gaan hangt af van de drukte want het is wel zaterdag en om daar dan met je camper doorheen te moeten rijden is zeker voor Ada geen belevenis.
( foto's CP Pompertuzat )

Zaterdag 27 aug. Camperplaats Grisolles ( 43.83212 E 1.29723 )

Vannacht heerlijk geslapen en om acht uur vertrokken uit Pompertuzat. We hebben de rondweg gepakt omdat we absoluut niet door Toulouse wilden rijden. Bij de Mac in St Joty hebben we via de gratis wifi het dagboek weer bijgewerkt.
In die tussentijd kon ik de camper ook nog aan een stroomzuil zetten, dus was dat mooi meegenomen.
Onderweg hebben we ook nog een nieuwe thermosfles gekocht daar de schroefdraad het begeven heeft.Onderweg hebben we diverse plekjes bekeken en zijn uiteindelijk in Grisolles aangekomen. Een mixparking waar diverse campers stonden ( 43.83212 E 1.29723 ). We hebben een leuk plekje bij het gras gevonden.
Er is een mogelijkheid voor lozen, water, en toilet legen. Dit is eigenlijk de eerste officiele camperplek die we aandoen. De rest hebben we eigenlijk vrij gestaan.
Na een heerlijk gebakken eitje zijn we op de fiets gestapt om weer richting Toulouse te fietsen, althans een groot gedeelte, want de 10 / 15 km na toulouse schijnt zeer saai te zijn omdat je enkel langs industrieterrein fietst.
We zijn nu gestart met traject 5 Toulouse/Moissac.De terugweg zijn we door het binnenland gefietst al liep het al vrij snel dood waardoor we weer terug moesten naar het kanaal.
Het weer is weer prachtig. Week twee is inmiddels voorbij. De tijd vliegt. Veel echte camperplekken zijn er niet in dit stuk zodat we zelf op zoek moeten, maar tot heden heeft dit geen problemen opgeleverd. Inmiddels is ook Patrick met zijn gezinnetje weer veilig thuis vanuit Saint Tropez. ( foto's CP Grisolles )

Zondag 28 aug. Camperplaats Grisolles ( 43.83212 E 1.29723 ).

Vandaag al vroeg contact gehad met het thuisfront want kleinzoon Kick is vandaag 1 jaar geworden. Storm zat ook weer op zijn praatstoel en had veel te vertellen over de supervacantie die ze gehad hebben, zo blijkt.
Op de camperplaats is het zeer rustig zodat we wederom heerlijk geslapen hebben. Wel horen we af en toe de trein die ons voorlopig nog even blijft volgen.
Om tien uur zijn we na de koffie gaan fietsen. Montech was ons doel. Hier was in 1974 een scheepslift gemaakt die de vijf sluizen moest vervangen. Bij aankomst hier leek het erop dat ook dit project weer ter ziele is gegaan want de bootjes maakten gewoon gebruik van de sluisjes.
In Montech zelf hebben we nog een rommelmarkt bezocht. Dit blijkt ook hier in Frankrijk een algemeen goed te zijn op zondag. Bij de jachthaven hebben we gegeten terwijl de fiets aan de stroompaal stond. Het fietspad zelf is nog steeds super.
Half in de middag waren we weer terug na een paar boomgaarden geplunderd te hebben. het blijkt volfgens de beschrijving dat we nog kiwi's tegenkomen. Ook nooit weg natuurlijk.
Vanavond tot laat buiten gezten. Inmiddels staan er op de km teller van de fiets al bijna 500 km, dus de spiertjes zijn soepel, ook al door dit weer natuurlijk

Fietstocht Port de Lauragais - Moissac

Maandag 29 aug. Camperplaats Moissac ( 44.10021 E 1.08471 )

Goed geslapen ondanks de hitte. Ook s'nachts komen de temperaturen niet beneden de 22 graden dus van enig dekbed is geen sprake. Voor we weg rijden eerst lozen en water tanken. Aangekomen in Castelsarrasin op zoek naar de camperplek ( 44.03833 E 1.11473 ). Helaas beviel deze ons niet en zijn we zelf een plekje gaan zoeken. Ook die optie bleek niet op te gaan daar we bij ieder afritje op "verboden te parkeren" stuitten. We zijn toen maar verder gereden naar Moissac.
In eerste instantie kwamen we bij een camping uit. Hier kon je ook lozen,toilet legen en water pakken. Omdat we toch liever bij het water stonden zijn we doorgereden tot net over de brug bij Moissac waar je langs de oever van de Tarn stond ( 44.10021 E 1.08471 ). Nu was het wel een mixparking, maar je stond er wel leuk. We hebben daar een leuk plekje gevonden bij le moulin, met voor ons een heerlijk stuk gras met bomen waar we lekker in de schaduw konden zitten.
Om half tien zijn we weer op de fiets gestapt om het stuk van Moissac naar Montech te fietsen. Afgelopen zaterdag hadden we nog een nieuwe thermoskan gekocht, maar is nu al weer kapot, dus even langs de LeClerc voor een nieuwe. Gelukkig zijn ze niet duur. Bij Moissac zijn we over Pont du Cacor gegaan, een aquaduct van 350 meter lang, wat een indrukwekkend gezicht geeft als je eronder de tarn ziet stromen. Knap staaltje werk voor die tijd.
In Montech hebben we gegeten terwijl de fiets weer aan zo'n heerlijke flitspaal stond. En ja hoor, wederom een ongelukje met de thermoskan. Deze was dus wel een heel kort leven beschoren.
Op de terugweg maar weer langs de Leclerc voor een thermoskan. Inmiddels is het de vierde in tweeeneenhalve week. Gaat lekker dus.
Bij thuiskomst heerlijk in de schaduw van de bomen aan de tarn gezeten waarbij de oogjes vanzelf dichtvielen.
Inmiddels staat er ook een nederlandse camper schuin achterons waar we een babbeltje mee gemaakt hebben. ( foto CP Castelsarrasin )

Dinsdag 30 aug. Camperplaats Moissac ( 44.10021 E 1.08471 )

De temperatuur wil in de nacht maar niet zakken zodat we onrustig geslapen hebben. Het weer is bloedje heet en er is geen wolkje te bekken, behalve dan de strepen van de vliegtuigen. Ook blijkt er hier vlakbij een klein vliegveldje te zijn waarvandaan de zweefvliegtuigen omhoog getrokken worden.
Om half elf zijn we op de fiets gestapt voor een rit naar Valence d'Agen. Een hele leuke plaats waar we het troffen met de wekelijkse markt zodat het er een drukte van jewelste was. Hier zijn de markten wel wat uitgebreider dan bij ons en zelfs aan de kinderen wordt gedacht door de vele luchtkussen attributen, flipperkasten en tafelvoetbalspellen.
Bij de jachthaven hebben we gegeten en tegelijkertijd de camperplaats die aan het fietspad lag, bekeken. Hier komen we morgen terecht verwacht ik zo. Wat een superplekkie.
Op de terugweg zijn we naar St Nicolas de Grave gefietst. Hierbij moesten we over een mooie hangbrug over de Garonne. Vlak over die brug was een mooi recreatiepark waar je je met een gezinnetje heerlijk kon vermaken.
Hier hebben we lekker onder een boom koffie gedronken en genoten van het uitzicht over de samenkomst van de tarn en Garonne.
Thuis aangekomen zijn we snel onder de bomen gevlucht waar na niet al te lange tijd ook die andere nederlanders aanschoven, zodat we aan gespreksstof geen gebrek hadden.
( foto's CP Moissac )

Woensdag. 31 aug. Camperplaats Valence d'Agen ( 44.10550 E 0.88578 )

Vanmorgen vertrokken uit Moissac om, zoals we gisteren al schreven, naar Valence d'Agen ( 44.10550 E 0.88578 ) te gaan. In Malause ( 44.09120 E 0.97296 ( foto's CP ) hebben we het toilet geleegd en water gepakt. Dit was ook een camperplaats naast de kerk. Hierna doorgereden naar Valence.
Er stonden bij aankomst nog een vijftal campers. Gelukkig hadden we nog net een stukje met gras voor de deur. Boemer ook weer blij.
We besloten al snel een rustdagje in te lassen i.v.m de drukkende hitte. Wel hebben we de plaats zelf nog bekeken wat er leuk uitziet met diverse bouwsels uit de oudheid.
Dan de camperplaats zelf. Hij is gratis en wat krijg je er dan voor. Nou ga maar even zitten. Lozen van water, toilet en schoon water tot je nemen en vuil in de containers gooien. In het gebouwtje, wat van 8:00 uur tot 19:00 uur open is kun je gratis gebruik maken van: Douches, toiletten, kooktoestellen, magnetrons, afwasgelegenheden, picknicktafels, stroomaansluitingen om te cpmputeren, slaaphangmatten enz enz.
Nou, als we dan toch de camperplek van het jaar mogen uitdelen doen we dat maar meteen gelijk en is de winnaar Vallence d'Agen. klasse.
Vanavond gaan we lekker barbequen en zijn net terug van de Intermarche waar we het een en ander daarvoor gehaald hebben. Ook hebben we Boemer nog in badje gedaan zodat hij er weer uitziet om af te likken.

Donderdag 1 sept . Camperplaats Valence d'Agen ( 44.10550 E 0.88578 )

Om zes uur wakker geschrokken van een hoop lawaai. Wat bleek was dat het droogrekje wat we gisterenavond met de nog natte kleren eraan, tegen de camper was gewaaid. Dus even eruit om de zaak recht te zetten. Om half acht eruit gegaan want slapen deden we niet meer. Het weer is weer bloedje heet zodat we snel alles opengegegooid hebben om nog wat verkoeling binnen te krijgen voordat de eerste zonnestralen het campertje weer bereiken.
Voor het zonnepaneel is het fantastisch, maar binnen in de camper moet je zo snel mogelijk wegwezen. dat deden we dan ook en zijn richting Agen gefietst. Tot Golfech bleven de enorme koeltorens, die 200 meter hoog zijn, het beeld aan de linkerkant van het kanaal de Garonne bepalen, terwijl aan de rechterzijde een mooi heuvellandschap ons bleef volgen. Ook stond boven op een heuvel een bekend kasteel t.w het kasteel van Clermont-Soubiron.
In Castelculier wilden we even naar de camperplek daar gaan kijken om daar overmorgen te gaan staan. De plek is echter sombertjes en besloten hier niet te gaan staan, temeer omdat het wat afgelegen ligt. In de plaats zelf hebben we heerlijk gegeten en zijn toen naar de jachthaven van Boe gereden om te kijken of daar soms een leuk plekje was. dat was er wel, maar 100 meter terug lag een woonwagenkamp zodat we toch maar niet van die optie gebruik maken.
We zullen dus ergens voorbij Agen terecht komen om vandaaruit terug te fietsen naar Agen, waar we zeker het aquduct over de Garonne willen bekijken. Morgen blijven we misschien nog hier om de beentjes weer wat rust te geven.
Het valt ook op dat het bomenbestand hier een stuk minder is. Normaal vinden we dat niet erg, maar bij deze temperaturen is het een welkome verfrissing. ( foto's CP Valence d'Agen )

Fietstocht Valence d'Agen

Vrijdag 2 sept. Camperplaats Valence d'Agen ( 44.10550 E 0.88578 )

Vandaag weer even kalm aan i.v.m de hitte. Vannacht voor het eerst met de ramen open geslapen en toch bleef de temeperatuurmeter steken op 32 graden....binnen he. Geslapen hebben we dus bereslecht en zijn er op een gegeven moment nog uit geweest omdat we dachten in een zwembadje te liggen. Voor het eten hebben we lekker in de schaduw gezeten met een verfrissend windje op ons hoofd. Na het eten zijn we toch op de fiets gestapt om een rondje Donzac te rijden. Een ritje van 25 km over het platteland en soms heuveltje op, heuveltje af.
In Donzac vonden we de camperplaats bij het Lac des Sources ( 44.11308 E 0.82041 ) . Een leuk plekkie waar we nog in gesprek raakten met een ander nederlands koppel dat daar stond.
Camperplek is ook leuk, water en lozen aanwezig en........je kunt er lekker in de schaduw zitten. met dit weer niet geheel onbelangrijk. ( foto's CP Donzac )
Na twee uurtjes waren we weer terug op het eigen stekkie en zijn eerst naar de casino gereden voor een lekkere bak ijs. Jammer dat je daar weer enorm veel dorst van krijgt. We drinken sowiezo heel wat af.
Vanavond gaat de barbeque weer aan, net als gisterenavond toen we lekker sate met vers gebakken broodjes gegeten hebben. Morgen gaan we toch echt verder en hopen ergens in de buurt van Agen uit te komen om die stad ook te gaan bekijken. natuurlijk nemen we in het "Abbetoir" eerst een lekkere gratis douche.

Alternatieve camperplaats bij het Lac des Sources ( 44.11308 E 0.82041 )

Zaterdag 3 sept. Camperplaats Buzet sur Baise ( 44.25843 E 0.30637 )

Vandaag vertrokken uit Valence d'Agen. Zo'n mooi plekje zullen we niet echt snel meer tegen komen denken we. We zijn eerst naar Agen gereden om daar de stad te bekijken. We kwamen uit op een kleine parking vlakbij het beroemde aquaduct ( 44.20321 E 0.60556 ). Na de koffie zijn we op de fiets gestapt. Echt veel was er in de plaats niet te zien, behalve de oude gebouwen uiteraard en de vele kerken. Hierna zijn we weer terug naar het kanaal gereden om verder richting Buzet sur Baise te fietsen. Het weer is weer uitstekend en de temperatuur loopt al weer aardig op al drijven er wat meer wolken over. Vannacht heeft het trouwens geregend. Een welkome verfrissing. Na 40 km hielden we het voor gezien en hebben de camper gestart om vervolgens uit te komen bij de jachthaven van Buzet sur Baise. Een leuke plaats ook weer bij de jachthaven. Vanavond lekker gebarbequed. Nu zit ik bij het haventje te intermeppen. heb een kaartje gekocht voor 24 uur wifi voor 2 euro. Niet duur dus. Er staan nog meerdere Nederlanders die we gewezen hebben op het mooie plekkie in Valence... ( foto's CP Buzet sur Baise )

Zondag 4 sept. Camperplaats Buzet sur Baise

Vanmorgen lekker uitgeslapen. Het is licht bewolkt, maar een heerlijke temperatuur. Na het buitenontbijt en de koffie op de fiets gestapt om terug te fietsen naar Serignac Sur Garonne, Hier waren we gisteren vanuit Agen geeindigd. Onderweg kwamen we nog nederlandse fietsers tegen waar we even een babbeltje mee gemaakt hebben .Op de plaats aangekomen hebben we hier net als gisteren weer gegeten naast de boot van de Denen. Ook hier een leuk gesprek mee gehad in het engels. We besluiten om terug te fietsen doot het binnenland. Onderweg komen we heel wat fruitkwekerijen tegen zodat we maar eens besluiten om wat in te slaan. We hebben kiwi's,druiven, appels in verschillende soorten, tomaten en peren. Het lekkerste fruitje waren de aardbeien, die we thuis gekomen, heerlijk geconsumeerd hebben. De lucht ziet er op het moment dreigend uit en dan denk je dat er zo een stortbui uit kan vallen. Drie minuten later echter schijnt het zonnetje alweer. Wel staat er veel wind. Morgen blijven we ook weer hier om verder richting Bordeaux te fietsen. Het kan zijn dat we ook de Lot, die hier begint nog gaan fietsen. In dat geval staan we overmorgen ook nog hier.

Maandag 5 sept. Camperplaats Buzet sur Baise

Toen we wakker werden regende het, dus heerlijk tot 8:30 uur blijven liggen in ons nestje. Gelukkig klaarde het al snel op en zijn we om 10:00 uur gaan fietsen. Langs het kanaal naar La Mas d'Agenais. Hier hebben we langs de Garonne gegeten en bij het botenverhuurbedrijf de fiets geladen. wat een gemak toch als je zo'n stekkertje gemaakt heb. We besluiten om weer door het binnenland terug te fietsen. Een goede keuze  want dan zie je sommige dingen toch heel anders . Bij sommige dorpjes is het wat klimmen, maar dat mag de pret niet drukken om te genieten van het natuurschoon. De fruitbomen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor de maisvelden, al komen we nog wel wat kiwiplantages tegen. Inmiddels hebben we er al zo veel geplukt dat we daar voorlopig even mee stoppen, want we zijn niet van plan ze te gaan verkopen. In Damazan, waar Joop Zoetemelk in 1980 de tijdrit gewonnen heeft in de Tour, hebben we wat bijzonderheden bezocht en bekeken. Inmiddels zijn er op de camperplaats aardig wat campers bijgekomen. Ook Nederlanders waarvan we er in de eerste weken maar bitter weinig gezien hebben. Morgen willen we gaan kijken of we eventueel ook langs de Lot kunnen fietsen. Volgens de brochure zou er een veloroute zijn van 160 km. Dan pakken we die nog even mee, ha,ha,ha.

Alternatieve camperplaats Agen bij beroemd aquaduct ( 44.20321 E 0.60556 ) ( foto's CP )

Dinsdag 6 sept. Camperpl Fongrave een plekje direct aan het water ( 44.39361 E 0.53654 )

Om 8:00 uur vertrokken richting de Lot naar de camperplaats in Lafitte sur Lot.. Twee kilometer voor die plaats reden we ons letterlijk klem op een smal bruggetje en moesten noodgedwongen zoeken naar een andere oversteek van de Lot. Die vonden we enkele km terug. Aangekomen bij de camperplaats bij het pruimenmuseum bleek dit niet echt een leuke plek. Je stond op zand en helemaal onder de bomen. Nu willen we wel wat zon en zeker om de accu's op te laden., dus zijn we daar vertrokken. In Granges sur Lot vonden we een mooi plekkie aan de Lot met een wel prachtig uitzicht. De Lot is wel breed trouwens al varen er weinig tot geen bootjes. Snappen we eigenlijk niet gezien het natuurschoon aan beide zijden van de rivier.Om tien uur zijn we gaan fietsen door de vallei van de Lot. Echt een prachtige rit. Eerst kwamen we door Castelmoron sur Lot waar net over de brug een mooi kasteel stond met aan de rechterzijde een paar enorme stuwen  met de daarbijbehorende sluis die een hoogte van tien meter moet overbruggen voor de bootjes. Verder langs Port Lalande, een soort bungalowpark van sporthuis centrum zeg maar.. In St Livrade sur Lot hebben we gegeten en de camperplaats ( 44.39588 E 0.59179 )aldaar bekeken. Ook niet veel soeps. Je staat op een groot parkeerterrein bij de brandweer. Wel is er water en kun je lozen. Onderweg zagen we in Fongrave een schitterend plekje direct aan het water ( 44.39361 E 0.53654 ). We kunnen bij wijze van spreken vanuit het bed de hengel uitgooien. Wel leuk vissen hier trouwens. Er zat een man te vissen met drie hengels die nauwelijks tijd genoeg had om de vissen binnen te halen. Ingooien en hoppa, weer een enorme vis eraan. . Hier zijn we bij terugkomst op de camperplaats direct naartoe gereden en hebben hier de nacht doorgebracht. s'Avonds hebben we lekker pannekoeken gegeten en voetbal gekeken. Nou ja,...voetbal. Ze hebben gewonnen en daarmee is ook alles gezegd.  Het was weer een mooie warme dag.. ( foto's CP Fongrave )

Alternatieve camperplaats St Livrade sur Lot ( 44.39588 E 0.59179 ) ( foto's CP )

Alternatieve camperplaats bij wijnboer in Fongrave ( 44.38858 E 0.52909 ) ( foto CP )

Woensdag 7 sept. Camperplaats in St Sylvestre sur Lot ( 44.39571 E 0.80563 )

Vanmorgen een prachtige zonsopkomst bekeken vanuit het slaapkamerraam. Dit was dan ook de enige tijd dat we de zon zagen, want hierna bleef het de gehele dag bewolkt. Op weg naar de camperplaats in St Sylvestre sur Lot ( 44.39571 E 0.80563 ) gereden via allemaal smalle weggetjes. Was leuk behalve als je auto'stegenkwam. Moest soms zelfs even terug. Bij de Lidl eerst de voorraad weer aangevuld. Aangekomen op de camperplaats in Sylvestre bleek deze vol, ook al i.v.m de wekelijkse markt. Tegenover de camperplaats was echter een camping zodat we daar neergestreken zijn. Deze kostte maar 7,50 dus viel ook weer mee inclusief alles behalver stroom. Ook was er wifi zodat we de kleinkids ook weer gezien en gesproken hebben.Ook heb ik vanmiddag een nieuwe buitenband om Ada 's fiets gelegd. Deze was echt tot op de draad versleten en we mogen van geluk spreken dat we onderweg nog geen klapband gehad hebben. Verder heeft Ada de was gewassen in de wasmachine op de camping en heb ik niet veel gedaan, behalve dan een flinke klim gemaakt naar een bergtopje waar een kerk stond. Moest werkelijk in de kleinste versnelling naar boven en kwam doorwaternat boven. naar beneden ging wel lekker met een gangetje van 55 km per uur. Dan te bedenken dat ze in de tour soms 90 halen. Moer er niet aan denken want dit was voor mij al benauwend . Morgen blijven we ook hier en hopen dat het weer wat opknapt want het is wel mooi fietsen hier langs de Lot. Heel anders dan langs het kanaal du Midi of de Garonne.
( foto's CP St Sylvestre sur Lot)

Foto 's Fietstocht Moissac - Silvestre sur Lot

Donderdag 8 sept. Camperplaats in St Sylvestre sur Lot ( 44.39571 E 0.80563 )

Vanmorgen wakker gemaakt door getik op het dak. Het bleek te miezeren en na een blik door het slaapkamerraam bleek het ook nog eens een helemaal dichte grijze lucht te zijn. Koud was het geenszins. We hebben toen nog maar een dagje op de camping geboekt en dit keer met stroom zodat we alles lekker op kunnen laden. Rond de klok van tien uur probeerde het zonnetje hevig zijn best te doen, maar dat lukte niet echt. Zelfs de baseliek waar ik gisteren nog naartoe was gefietst, was helemaal in nevels gehuld door de laaghangende bewolking. Toch zijn we na het eten op de fiets gestapt om richting Cahors te fietsen. Na twaalf kilometer moesten we onverhoopt terug daar Ada het niet meer kon trekken, Steeds meer hellingen doemden voor ons op. Wel ben ik na terugkomst op de camping nog naar Villeneuve sur Lot gefietst via de veloroute. Ook hier heb ik weer even inkopen gedaan zodat ons soorten assortiment appelen weer is uitgebreid. Omdat hij morgen 32/33 graden gaat houden hebben we besloten om toch terug te gaan naar het kanaal du Garonne waar we weer lekker in de schaduw van de bomen kunnen fietsen. Daardoor moeten we met de camper morgen een stuk van 60 km afleggen. Lijkt niet veel maar het zijn hier allemaal van die leuke polderwegen zodat het niet echt opschiet. We hopen uit te komen in Caumont sur Garonne bij de jachthaven. We zullen zien. Op het plaatje ziet de plek er in ieder geval leuk uit.

Alternatieve camperplaats Villeton ( 44.36386 E 0.27279 ) ( foto's CP )

Vrijdag 9 sept. Camperplaats Caumont sur Garonne. ( 44.44199 E 0.17997 )

 Vanmorgen knap mistig bij het wegrijden. Rustig aan dus bij al die smalle weggetjes. Na een half uurtje toch maar even gestopt omdat het op sommige plekken wel erg weinig zicht was. Ondertussen lekker koffie gedronken. In Tonneins boodschappen gedaan en de camper voorzien van drinken en de LPG tank voorzien van PLG.
Om half elf aangekomen in Caumont sur Garonne. Een hele leuke camperplek direct aan de Garonne voorzien van een loospunt, water en stroom ( 44.44199 E 0.17997 ) . Dit laatse tegen betaling van 1 euro voor 2 uur stroom. Gelukkig is het weer wederom super nadat de mist opgetrokken is zodat we ons over de accu's weer geen zorgen behoeven te maken.
Na een gebakken eitje vertrokken met de fiets voor een leuke rit naar La Reole, het eindpunt van de fietstocht langs het canal du midi.
In Fontet, waar ook een schitterende camperplek te vinden is, hebben we lekker onder de bomen in de schaduw, koffie gedronken. Bij de camperplaats die direct grenst aan het haventje, heeft Ada nog een koude douche genomen, waarna we terug gereden zijn naar Caumont.
In Fourques sur Garonne ( 44.46066 E 0.13895 ), waar ook een camperplaats direct naast de haven ligt, hebben de fiets weer van de nodige energie voorzien..
Inmiddels staat bij ons de camperplek bomvol. Bij de ingang staat een pizzaboer en hebben plaatselijke dames een standje ingericht met streekgewassen.
In Meilham sur Garonne hebben we op een bankje nog lekker zitten kletsen met een Zuid Afrikaan, die zelfs een beetje nederlands sprak. Zo laat als vanavond, 8 uur, hebben we nog nooit gegeten, maar we waren dan ook heel laat thuis.
We hebben tot heel laat buiten gezeten en nog steeds is het bloedje heet, zowel binnen als buiten.

Zaterdag 10 sept. Camperplaats Caumont sur Garonne. ( 44.44199 E 0.17997 )

 Vandaag doen we lekker rustig aan i.v.m het warme weer. Na de koffie zijn we door de "polder" naar Marmande gereden. Hier aangekomen was het een drukte van jewelste door een plaatselijke markt.
In de plaats kwamen we een enorme fontein tegen waar we Boemer even de ruimte hebben gegeven om een zwemlesje te nemen. Tegelijk heb ik hem even ontdaan van het vuil en kwam hij er weer fris en fruitig uit. Wel bibberde hij van de kou. Dit duurde maar even want in no tome was hij weer droog.
De koelband die Boemer heeft is helemaal toppie want die helpt echt tegen de warmte. Hij hijgt in ieder geval niet meer zodra hij hem omheeft.
Na nog wat boodschappen gedaan te hebben zijn we terug gereden naar de camperplaats.
Week vier is inmiddels ook weer voorbij en we genieten helemaal als je de weersberichten uit Nederland leest en hoort. ( foto's CP Caumont sur Garonne )

Zondag 11 sept. Camperplaats Caumont sur Garonne. ( 44.44199 E 0.17997 )

 Zondag,,,,rustdag. Eerst even naar huis gebeld daar de ouwe heer vandaag zijn 91 verjaardag viert. Het is bewolkt maar erg lekker buiten. Vanmorgen allebei wat aangemodderd. Ada binnen in de camper en ik aan de camper zelf.
In de middag zijn we toch een stuk gaan fietsen. Eerst naar Le Mas d'Agenais, waar we enkele dagen eerder zijn gestopt. Van hieruit zijn we weer door de polder aan de andere kant van de rivier de Garonne doorgereden naar Marmande en terug wederom binnendoor. Een leuk ritje waarin we amper auto's tegenkwamen.
Op de camperplaats aangekomen bleken de plekken toch weer allemaal bezet. De rest van de dag is het bewokt gebleven al is de temperatuur nog steeds rond de 25 graden.
Morgen gaan we naar Fontet, de camperplaats die we eerder gezien hebben.

Alternatieve camperplaats Fourgues sur Garonne ( 44.46066 E 0.13895 ) ( foto's CP )

Alternatieve Camperplaats Marmande ( 44,49833 E 0.16028 ) ( foto's CP )

Maandag 12 sept. Camperplaats Fontet ( 44.56118 E 0.02476 )

 Vanmorgen vertrokken uit Caumont sur Garonne naar de camperplaats in Fontet, die we al eerder op de fiets tegengekomen waren. Een echt mooi camperplaats aan de haven en een meertje ( 44.56118 E 0.02476 ) . Alle voorzieningen zijn aanwezig voor de prijs van acht euri. Vanmorgen toen we aankwamen om half negen stond alles behoorlijk vol en was er nog net een plaatsje van iemand die net vertrok.
Geluk dus, al gingen er het uur daarna nog enkele weg zodat er toen weer plaats voldoende was. Na de koffie eerst naar La Reole gereden om daar het een en ander te bekijken. Je staat soms versteld hoe men de aaneen geschakelde huizen geboud heeft. Regeltjes gelden hier niet meer of in ieder geval toendertijd niet want af en toe is het echt een zootje.
La Reole ligt direct aan de garonne en is tegen een heuvel gebouwd zodat het soms in de straten, nou ja straten?, aardig klimmen was. Helaas was het toeristenburo gesloten. Na het eten zijn we wederom op de fiets gestapt om het allerlaatste stuk van het kanaal du Garonne te fietsen. Ons einddoel, Castets en Dorthe, hebben we bereikt zodat onze missie om het kanaal du midi en garonne te fietsen voltooid is.
We hebben er vier weken over gedaan en hebben 950 km gefietst. Behoorlijk veel dus, zeker als je de dagen er nog eens afhaalt waarin we niet gefietst hebben. We hebben veel camperplaatsen bezocht die we, als we weer thuis zijn, eens mooi gaan ordenen om andere gegadigden blij te maken.
Nu zitten we even te dubben wat te doen. Er blijkt een Voie verte te zijn die loopt van Bazas naar Arachon en een lengte heeft van 75 km. Punt is dat er op dit stuk werkelijk geen ene camperplaats te vinden is. Nu is dat voor ons normaliter geen probleem, maar we moeten natuurlijk wel af en toe water hebben en het toilet kunnen legen. Een andere mogelijkheid is dat we de Voie verte de lapedie gaan fietsen.
Deze loopt van Sauveterre naar Bordeaux en loopt door wijnstreken en bossen en is nagenoeg vlak doordat het traject over een oude spoorbaan gemaakt is. ( foto's CP Fontet )

Foto's fietstocht Caumont sur Garonne - Gastets en Dorthe

 Alternatieve camperplaats Castets en Dorthe ( 44.56355 W 0.15436 ) ( foto CP )

Dinsdag 13 sept. Camperplaats Fontet ( 44.56118 E 0.02476 )

 Vanmorgen toch besloten om hier nog een dag en nacht te blijven staan. het is ook zo'n mooi plekkie en we kunnen nog wel een fietstochtje maken door het binnenland.
Het is wederom zeer warm en de temperatuur stijgt al weer snel naar de dertig graden. Eerst heb ikzelf nog wat boodschappen gedaan in een supermarkt in La Reole. Zou ik thuis overigens niet doen, 12 km fietsen voor een paar boodschappen, maar goed, de koelkast is weer aangevuld.
Ook het office du tourisme is weer wat lichter gemaakt. Na het eten zijn we het binnenland ingetrokken. Ditmaal dus wel even wat klimmetjes verwerken. De uitzichten zijn dan ook fantastisch. Onderweg kwamen we nog een klein vliegveldje tegen waar we een tijd naar de sprongen van tientallen parachutisten hebben zitten kijken. Op 4000 meter sprongen ze eruit.
Enige navraag wat het koste om als duo mee te gaan was iets te veel van het goede, n.m 230 euro. Tegen de avond de camper nog even gewassen, waarna we naar de voetbalkraker Barcelone tegen AC Milaan hebben zitten kijken. Een kraker is het overigens niet geworden.
Dit is dus de laatste dag aan het kanaal du Garonne en hebben nu besloten om de voie verte Lapedie te fietsen. Deze loopt van Sauveterre naar Bordeaux. We gaan dus niet verder meer naar beneden. Dit houden we voor een latere reis als we de kust van het zuidelijke deel gaan volgen.

Woensdag 14 sept. Camperplaats Frontenac ( 44.73813 W 0.16268 )

Vanmorgen vertrokken naar Sauveterre. Hier was een camperplaats bij een wijncooperatie ( 44.69051 W 0.08670 ) . De camperplaats is niets meer dan een strookje parkeerplaats langs de weg. Het loospunt werkt niet meer en water is afgesloten. Wel is hier vlakbij het toeristenburo waar ook toiletten aanwezig zijn. Ook de voie verte begint direct aan de camperplaats.
Leuk fietsen door de enorme wijngaarden waar nog veel geplukt moet worden. Nou ja, geplukt!!. tegenwoordig gaat alles machinaal en worden ze als het ware eraf geschut. Het is een mooi fietspad dat aangelegd is over een oude spoorbaan zodat de klimmetjes achterwege blijven.
Langs deze route zijn we ook nog naar de camperplaats in Frontenac ( 44.73813 W 0.16268 ) gaan kijken. Omdat deze toch wel leuker en rustiger was dan in Sauveterre, zijn we hier na terugkomst met de fiets heengereden. We staan zielig alleen, maar wel lekker rustig. Morgen gaan we naar Creon zodat Bordeaux aardig dicht bij komt.
Inmiddels hebben we duizend kilometer achter de kiezen. Onderweg reden we ook nog een paar fietsende nederlanders voorbij die deze km nog tegoed hebben en als eindbestemming Beziers hebben. Andersom dan wij hebben gereden dus. ( foto's CP Frontenac )

Alternatieve camperplaats Sauveterre bij wijncooperatie ( 44.69051 W 0.08670 ) ( foto's CP )

Donderdag 15 sept. Camperplaats Creon ( 44.77678 W 0.34822 )

Vanmorgen vertrokken uit Frontenac en via smalle weggetjes La Sauve doorgereden. Hier stond een mooie ruine van een Abdij. Na hier wat foto's van genomen te hebben zijn we doorgereden en aangekomen in Creon ( 44.77678 W 0.34822 ) . Hier aangekomen bleek alles vol dus hebben we de camper even tijdelijk op het hiervoor gelegen parkeerplaatsje gezet. Het was dan ook nog vroeg. We hoopten dat er snel iemand zou vertrekken en jawel hoor na een kwartiertje werden de eerste motoren gestart en wisten we een plekje te bemachtigen op de eigenlijke parkeerplaats. Het fietspad de lapedie loopt letterlijk achterlangs de camper.
Alle voorzieningen zijn er op de CP alleen moet je 3 euro betalen voor 3 uur stroom en water, dus als iemand er een muntje ingeduwd heeft kan kunnen bijna alle campers hun zwembadje vullen.
Ditmaal zijn we eerst richting Bordeaux gefietst om te kijken of we een leuk plekje tegen zouden komen om vandaaruit op de fiets door Bordeaux te struinen.
We hebben er wel een ontdekt, maar dan blijft het toch nog 12 km van Bordeaux. Ada ziet het niet zitten om in Bordeaux zelf te parkeren zodat we toch wat extra km zullen moeten maken.
Doordat we steeds maar richting Bordeaux bleven fietsen waren we al bijna bij het eind van de fietsroute "Voie verte de lapedie". Hier hebben we gegeten en zijn toen terug gereden naar Creon.
Naast de camperplaats is een fiets info en verhuurpunt. Dit is nog een overblijfsel van de Tour de France in 2003. Het weer was weer uitstekend en s'avonds hebben we nog tot laat buiten gezeten.

Vrijdag 16 sept. Camperplaats Creon ( 44.77678 W 0.34822 )

Vannacht hebben we wat waterspetters gehoord, maar die mogen geen naam hebben want bij het opstaan scheen het zonnetje alweer. We gaan nu het laatse stukje van de voie verte naar de andere kant fietsen tot waar we eergisteren gestopt waren.
Vlak bij La sauve gaan we door de spoortunnel met een lengte van 350 meter. Door het bos verder naar Daignac waar we eergisteren gestopt waren. Hier hebben we nog een poging gewaagd om een stuk van de St Jacobsroute te fietsen, maar hebben dit al snel opgegeven door de vele klimmen die erin zitten.
Op de terugweg hebben in Espriet gegeten bij een voormalig stationnetje. De route van Sete naar Bordeaux zit erop. We hebben 1067 kilometer gefietst en veel gezien. Morgen gaan we Bordeaux in en proberen dan nog een stuk te fietsen naar de Atlantische kust. Ook dit is weer een Voie verte die begint in Bordeaux en eindigd in Lacanau. ( foto's CP Creon )

Foto's fietstocht Voie Verte Lapedie

Alternatieve camperplaats Citon Nerac

Alternatieve camperpl in Bordeaux bij het monument "Aux Girondins" ( 44.84691 W 0.57421 )

Zaterdag 17 sept. Camperplaats aan het Etang du Lacanau ( 45.00328 W 1.13092 ).

Vanmorgen al vroeg vertrokken uit Creon om de drukte bij Bordeaux een beetje voor te zijn. En inderdaad was het lekker rustig op de weg.
In Bordeaux vonden we een leuk plekje bij het monument "Aux Girondins" ( 44.84691 W 0.57421 ) . Een heel groot monument met aan de buitenzijden waterornamenten in de vorm van spuitende paarden. We zijn dus al vroeg op de fiets gestapt om Bordeaux te bekijken, maar goed ook want in de namiddag was er zelfs met geen paard meer door te komen, zo druk was het.
Bordeaux is in ieder geval een fijne stad om met de fiets te verkennen. Veel fietspaden en allemaal eenrichtingsverkeer. Na de binnenstad bekeken te hebben, waarin we vast wel iets vergeten zijn te bekijken, zijn we de gezellige drukte van de boulevard op gaan zoeken. Ook hebben we de beroemde waterspiegel bekeken, en inderdaad is het een fascinerend gezicht.
Het is eigenlijk gewoon een hele grote bak, waar men om de zoveel tijd een paar centimeter water in laat lopen waardoor het spiegeleffect ontstaat. Hierna komt er ook nog iets van stoom naar boven of verneveld water zodat er een grimmig beeld ontstaat.
We fietsen hierna nog een stuk van de voie verte bordeaux/Lacanau. Teruggekomen in Bordeaux hebben we aan de boulevard gezellig gegeten. Bij het zitten kijken naar de fietsband, die er koud een week omzat, bleek deze diverse scheuren te vertonen, zodat ik toch op de een of andere manier opzoek moest naar een nieuwe buitenband.
Gelukkig bleek er niet ver van de camperplaats een winkel te zitten. Het was gelukkig niet echt warm vandaag bij het bezoek aan Bordeuax. Week vijf zit erop en we gaan gewoon weer verder. Tegen de avond zijn we weer vertrokken en uitgekomen in Lacanau op de camperplaats aan het Etang du Lacanau| ( 45.00328 W 1.13092 ). ( foto's CP Etang de Lacanau )

Foto's Fietstocht Bordeaux

Zondag 18 september. Camperplaats aan het Etang du Lacanau ( 45.00328 W 1.13092 ).(foto's CP)

Vannacht heerlijk geslapen op de wel zeer rustige plek aan het meer. Een plaats direct aan het meer waar je eigenlijk niet mag staan volgens de beugel die aan het begin van het parkeerterrein staat. Maar jah, wat doen de mensen dan, dan gaan ze er van de andere kant in en komen zo op een mooi plekkie terecht. Zo ook wij dus, want zien doet volgen en in no time stonden er een stuk of tien. We hebben vanmorgen uitgeslapen tot kwart voor negen, want het regende. Dit zijn we niet meer gewend dus zeer zeker even wennen aan de temperatuur die daardoor ook aardig naar beneden denderde. Gekukkig brak rond tien uur het zonnetje weer door zodat we de voie verte zijn gaan fietsen. Heel leuk fietsen hier, dus zullen we nog wel even blijven hier. Voorafgaand aan de fietstocht had ik de nieuwe buitenband gemonteerd en daarbij is blijkbaar het hele computersysteem van de fiets in duigen gevallen.
Het was zelfs zo gek dat Ada geeneens meer behoefde te trappen. Ze heeft dan ook deze fietstocht aardig wat kopwerk verricht zodat ik eens een keer uit het windje kon rijden. Ook lekker moet ik zeggen. We zijn eerst langs het meer gefietst waar veel te zien is, zoals waterskieers, kitesurfers en surfers. Moet zeggen dat het wel begint te kriebelen als je die kitesurfers bezig ziet.
Na het verlaten van het meer kwamen we in een mooi natuurgebied terecht. In Samos hebben we gegeten en met een stevige wind op kop, terug. Thuisgekomen ben ik nog uren met de fiets bezig geweest en lukte het me uiteindelijk om de fiets weer enigszins in het systeem te krijgen zodat alles weer naar behoren werkt.

Maandag 19 sept. Camperplaats aan het Etang du Lacanau ( 45.00328 W 1.13092 ).

Vannacht een behoorlijke bak water gevallen waarbij de temperatuur vanochtend bij opstaan rond de vijftien graden was, bbbbbrrrrrrrrrrrr. Wel koud als je normaal temperaturen boven de 22 graden gewend bent bij het opstaan. In de verte bleek het al een stuk lichter te worden zodat we toch zijn gaan fietsen.
Amper een kilometer gereden begon het opnieuw te regenen en moesten zelfs de regenkleding aantrekken. Hadden we toch terug kunnen gaan zullen jullie zeggen, maar het stond op openbreken en de zon deed zijn best. Helaas duurde het wel erg lang
Via mooie fietsbospaden kwamen we bij de Atlantische kust aan, waar we in lacanau Ocean hebben gegeten op het terras van een gesloten eethuisje.
Hiervandaan zijn we terug gereden naar de camperplaats waar de zon inmiddels weer volop scheen. Onderweg zijn we nog diverse fietsroutes tegengekomen, dus blijven ook vandaag nog lekker staan.
Op een camperplaats hier vlakbij ( Camperplaats Carreyre 44.99556 W 1.14389 kosten 11 euro) heb ik de fiets, fototoestel, laptop en telefoon opgeladen. Uiteraard wel gratis. Dit was overigens een camperplaats die geheel verwaarloosd is zodat het geen wonder is dat er niemand wil staan voor dat geld. Wel zijn alle voorzieningen aanwezig dus maken we daar maar gewoon gebruik van.

Foto's Fietstocht Lacanau

Alternatieve Camperplaats Carreyre ( 44.99556 W 1.14389) ( foto's CP )
Alternatieve camperplaats Lacanau le Huga ( 45.00570 W 1.16529 ) ( foto's CP )

Alternatieve camperplaats Lacanau jachthaven ( 44.97924 W 1.09355 ) ( foto's CP )

Dinsdag 20 sept. Camperplaats St Medard de Guizieres  ( 45.01463 W 0.05798 )

Vanorgen was het uitstekend weer en werden we al vroeg gewekt door het zonnetje. Na het eten gaan fietsen naar het meer van Carcans. Het werd een zwaar fietstochtje in de eerste 10 kilometer. Het ging dan wel door de bossen, maar we kregen tientalle klimmetjes voor de kiezen zodat het uithoudingsvermogen weer aardig op de proef werd gesteld. Gelukkig heeft Ada het met enig duwwerk ook gered. Aangekomen bij het wel heel grote meer hebben we aan de oever een bakkie gedaan alvorens we de weg vervolgede naar Carcans Plage aan de Atlantische kust. Deze weg was redelijk vlak dus viel mee. Bovenop de duinen hadden we een geweldig uitzicht op de brandingsurfers die hun uiterste best deden om een golfje te pakken.

Hier hebben we ook gegeten en zijn daarna door een mooi natuurpark teruggereden over een betonnen fietspadje van 50 cm breed. Gelukkig was het niet al te druk anders hadden we dikwijls af moeten stappen denk ik. Dit pad voerde ook weer door bossen aan de onderkant van de duinenrij. Die zijn trouwens aardig hoog hier. Bij aankomst hebben we nog even van het zonnetje genoten en zijn toen naar een camperplaats zo'n 500 meter terug gereden om daar water in te nemen en de camper nog even aan de stroom te zetten. Hierna zijn we terug gereden naar Bordeaux waar we nu bij een leclrerc staan en ik bij de mac om te internetten. Zo dit was het weer voor vandaag. We hopen ergens ten oosten van Bordeaux uit te komen.In Bordeaux kwamen we in een flinke file terecht zodat we over een 15 tal kilometers aardig lang gedaan hebben. Eenmaal buiten Bordeaux ging het vlotjes en waren we in no tome in St Medard de Guizieres op de camperplaats  ( 45.01463 W 0.05798 ) . Er was nog 1 plekkie vrij zodat we geluk hadden. De camperplaats was voor ons goed genoeg om te overnachten. Moet wel zeggen dat er veel verkeerslawaai was van de hiernaast gelegen doorgaande weg ( foto's CP St Medard de Guizieres )

Woensdag 21 sept. Camperplaats Perigieux ( 45.18707 E 0.73146 ) .

kwart over acht, dus al vroeg vertrokken uit St medard. Eerst even in St Seurin d'Ilse gekeken naar de daar aanwezige camperplaats ( 45.01720 W 0.00060 ). Achteraf hadden we gisterenavond even 5 km verder kunnen rijden, want het was hier een heel stuk rustiger zo langs het water van de Ilse.
Ook in Sourzac hebben we de camperplaats ( 45.05118 E 0.39511 ) bekeken, we kwamen er toch langs. Ook dit is een mooie camperplaats met alle voorzieningen en geheel gratis.
We zijn uiteindelijk doorgereden naar de plaats Perigieux waar aardig wat te zien was. De camperplaats is groot maar wel mooi aangelegd. Voorzieningen zijn aanwezig behalve stroom en de kosten bedragen 5,00 euro per nacht ( 45.18707 E 0.73146 ) .
De stad zelf is leuk om te zien vanwege zijn enorm veel wel heel smalle straatjes. Je kunt er nog net met de fiets door. het lijkt Sousse wel in Tunesie.
De enorme Baseliek torent hoog boven de stad uit en heeft een zeer vreemde maar mooie bouwstijl met die ronde daken. Er is hier ook een voie verte die we morgen gaan fietsen, al is die qua afstand niet groot. Ik geloof iets van 30 km. ( foto's CP Perigieux )

Foto's Fietstocht St Medard de Guizieres naar Perigieux

Alternatieve camperplaats St Seurin d'Ilse ( 45.01720 W 0.00060 ) ( foto CP )

Alternatieve camperplaats Sourzac ( 45.05118 E 0.39511 ) ( foto's CP )


Donderdag 22 sept. Camperplaats Sorges ( 45.30528 E 0.87235 )

Heerlijk rustige nacht zonder het geraas van het verkeer.Strak blauwe hemel bij het opstaan dus de temperatuur zien we gaandeweg flink stijgen. Als ontbijt lekker warme croissants op.
Na het ontbijt zijn we de voie verte "les Berges d'Ilse" gaan fietsen. Het was een leuke fietstocht met een uitstekend fietspad wat in de avond over bijna de gehele lengte is verlicht.We hebben thuis gegeten en de rest van de dag van het mooie weer genoten en naar de kamerbeschouwingen geluisterd op de TV.
Wel ben ikzelf nog even op de fiets gestapt om een ander stuk te fietsen. Ook dit was een mooi stukje fietsen langs de Ilse.
Om drie uur zijn we vertrokken naar Sorges, een klein plaatsje waar bij het truffelmuseum een camperplaats was ( 45.30528 E 0.87235 ) . Naast ons kwamen wat later ook Nederlanders staan en dan denk je.....gezellig.....even kletsen. Nee hoor, goedendag kon er geeneens af. Dan moet ik zeggen dat de Fransen zelf wel heel wat beleefder zijn.
Wij zeggen dan... WAT EEN KOUWE KAK ZEG.. bbbbbbbbbaaaaaaaaaahhhhhhhhh. Morgen gaan we weer verder en is het even afwachten waar we uitkomen. We zitten nu nog 900 km van huis dus snoepen we er iedere dag wat vanaf door noordwaarts te rijden. ( foto's CP Sorges)

Vrijdag 23 sept. Camperplaats Saint Laurent sur Gorre ( 45.76528 E 0.95639 )

Na een wat onrustige nacht, veroorzaakt door voorbijrijdende vrachtwagens ( nee henkie...jij niet!!!) langs de camperplaats, zijn we vertrokken met een nog onbekende bestemming. Op de route richting huis zouden we in ieder geval langs diverse camperplekken komen.
Het is in ieder geval leuk fietsen in de Dordogne. Eerst in Coquille gekeken, maar dat beviel ons niet echt. In Chalus hebben we boodschappen gedaan en koffie gedronken. De camperplaats in Pageas ( 45.76505 E 0.95635 )  is mooi, maar ligt wederom aan die drukke weg ( misschien komt henkie nu wel langs), dus wederom verder gereden.
Uiteindelijk zijn we uitgekomen in Saint Laurent sur Gorre ( 45.76528 E 0.95639 )  waar we op een mooie plaats aan een meertje staan. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig voor de somma van zes euro, tot zelfs een heerlijke warme douche. Ook Boermer moest het hierdoor ontgelden en kreeg dezelfde behandeling als wij.
Verder hebben we vandaag niet veel gedaan. Zelf ben ik nog wel in de plaats zelf geweest om het dagboek weer bij te werken. Het weer is weer suoer en zoals we hoorden wordt het in Nederland ook steeds beter alleen een beetje later dan wat wij nu hebben.
Van fietsen is hier geen sprake zodat we het toeristenburo maar leeggehaald hebben om veel info op te doen naar streken waar we ooit nog terug willen komen.We zitten nu in de haute Vienne en zijn langzaam aan de terugreis begonnen. We zijn net naar binnen gegaan omdat het al pikke donker is en de temperatuur al weer aardig aan het dalen is, al staat de temperatuurmeter buiten nog steeds op 19 graden.
Morgen gaan we weer verder en komen ergens uit in een voorstad van Limoges zodat we vandaaruit Limoges met de fiets kunnen bezoeken. ( foto's CP St Laurent sur Gorre )

Akternatieve camperplaats in Pageas ( 45.76505 E 0.95635 ) ( foto's CP )

Zaterdag 24 sept. Camperplaats aan het meer Lac du Pardoux ( 46.04875 E 1.28016 )

Om 8:00 uur vertrokken na een rustige nacht. Het lag in de bedoeling om Limoges te gaan bekijken. Helaas was er voor de camper geen plekje te vinden want op de parkeerterreinen die we tegen kwamen stonden allemaal van die mooie metalen bogen waar alleen maar twee meter onderdoor kon.
We zijn toen doorgereden naar het "Lac du Pardoux". werkelijk een prachtig meer in een evenzo mooie omgeving.Er was ons verteld dat er het meer helemaal rond konden fietsen dus keken we daar naar uit.
Na een mooi plekkie voor de camper te hebben gevonden ( 46.05570 E 1.28752 )(foto's CP ) gingen we dus vol goede moed op pad voor de tocht van 24 km. Helaas kwam daar na een tiental kilometers toch een eind aan doordat we op een zanderig pad terechtkwamen met vele boomwortels en de daarbij behorende klimmetjes. Achteraf kregen we via andere info te horen dat het een mountainbikeroute was.
Jah, dan is het niet zo gek dat het voor ons niet te doen was, dus lekker terug naar de camper. Onderweg kwamen we nog wel een veel leuker plekje voor de camper tegen direct aan het meer ( 46.04875 E 1.28016 ), zodat we wederom verkast zijn. ( foto's CP )

Zondag 25 sept. Camperplaats La Charite sur loire. 47.17699 E 3.01066  links van de brug

Om half twaalf gisterenavond toch vertrokken van dat mooie stille pikdonkere plekje. Aangezien we ons niet veilig voelden, het alarm ging zelfs een keer af, zijn we terug gereden naar de echte camperplek.
Om acht uur vanmorgen vertrokken. eerst naar Bessines sur Gartempe. Hier hebben we ontbeten na eerst langs de bakker te zijn geweest. Op de parkeerplaats ( camperplek alhier 46.10979 E 1.37008 ) ( foto's CP ), stonden nong twee nederlandse campers waaar we met een stel wat gebabbeld hebben. Om 10:00 uur de verder uitgestippelde reis begonnen. Het was zeer rustig op de A20.
Om 12;30 uur waren we in Bourges, waar we gegeten hebben. Daarna over de N151 een lange rechte weg door dalen en heuvels naar La Charite sur loire. We vonden een leuk plekje aan de Loire op een stukje gras . Eigenlijk niet de camperplaats, maar goed, alles mag hier in Frankrijk dus hebben we dat gedaan. Sommigen vonden het minder leuk, want zien doet volgen en in no time stond het grasveldje vol.
Na info opgedaan te hebben bij het toeristenburo zijn we langs de Loire gaan fietsen over een mooie voie verte. Het weer is nog steeds super toppie

Maandag 26 sept. Camperplaats La Charite sur loire. 47.17699 E 3.01066  links van de brug

Om 8:30 uur opgestaan met prachtig weer.Eerst even naar de bakker voor de nodige maagvullingen en na de koffie op de fiets gestapt. Door een mooi natuurgebied naar Marseilles Les Aubignes gefietst. Een leuk plaatsje met jachthaven. Hier hebben we koffie gedronken. We zijn via een andere route teruggefietst waarbij we een stuk van het kanaal zelf hebben gefietst.
We hebben thuis gegeten en zijn hierna de andere kant van de Loire uitgereden. Ook de terugweg via een andere route. Door een bos kwamen we uiteindelijk uit in Herry., een heel klein dorpje langs het kanaal. Tenslotte hebben we La Charite sur loire nog even bekeken en hebben Ada en Boemer nog een fonteinbehandeling gehad. De temperatuurmeter stond vandaag op 33 graden.ppppppppfffffffff. ( foto's CP La Charite sur Loire )

Alternatieve Camperplaats Bourges 1 ( 47.07147 E 2.38941 ) ( foto's CP )

Camperplaats Bourges bij stadion ( 47.07597 E 2.39897 ) ( foto's CP )

Alternatieve camperplaats aire val de Indre ( 46.72391 E 1.60422 ) ( foto CP)

Camperplaats Charite sur Loire 47.17472 E 3.01083 rechts van de brug ( foto's CP )

Dinsdag 27 sept. Camperplaats Chevroches ( 47.44944 E 3.54611 ).

Om acht uur vertrokken naar Chevroches. Hier hebben we als een meer gestaan en is een hele leuke camperplaats direct aan het kanaal de Nivernais 47.44944 E 3.54611.
We waren hier trouwens in April en hebben toen een heel stuk niet gefietst. dat hebben we even rechtgezet met een ritje van 50 kilometer. Eerst in Clamency naar de bakker en daarna richting Chatel Censoir. Hier waren we in April geeindigd. Na het eten aldaar weer teruggereden naar de camper waar we de rest van de middag lekker geluierd hebben achterover in de stoel.
We hebben nog lang buiten gezeten tot het donker werd. Vanavond genieten van hopelijk een mooie voetbalpot tussen Ajax en Real Madrid. De camperplaats zelf is super, kost drie euro met alle voorzieningen, inclusief stroom. In april hadden we ook een onbeveiligd netwerk hier. Deze man heeft waarschijnlijk geleerd, want is nu beveiligd.....jammer. ( foto's CP Chevroches )

Foto's fietstocht Sorges - Chevroches

Woensdag 28 sept. Camperplaats Auxerre ( 47.79764 E 357681 )

Het beloofd weer een prachtige dag te worden als we naar de lucht kijken. Om 9;00 uur waren we in Auxerre. In april 2010 hebben we hier ook gestaan dus kwam het plekje direct bekend voor. Het is bij de jachthaven direct aan de Loire ( 47.79764 E 357681 ).
Na de koffie eerst wat boodschappen gedaan. De Lecrerc zit om de hoek dus lekker makkelijk. Toen we hier vorig jaar waren was het koud en heel nat zodat er toen van fietsen weinig is gekomen. Dat hebben we vandaag even goedgemaakt en zijn naar Vincelles gegaan. Ook hier hebben we toen gestaan op de camping, ook direct aan de Loire. We zijn hier toen gaan staan omdat we, toen nog met de oude camper, stroom nodig hadden.
De rest van de dag lekker op het grasveld voor de camper gezeten. Het is nu zeven uur en nog steeds heerlijk in het zonnetje.. We hebben trouwens nog steeds geen lange broek aangehad en lopen vrijwel altijd in T shirt of hemdje. Morgen gaan we weer verder en weten nog niet waar uit te komen. ( foto's CP Auxerre )

Donderdag 29 sept. Camperplaats Sillery 49.11762, E 4.08303 ( foto's CP )

Om 8:,00 uur vertrokken uit Auxerre. Over de N7 naar troyes. Op de camperplaats in le Cheminot ( 48.14806 E 0.401022 ) ( foto's CP )het toilet geleegd en weer verder gereden. Veel vrachtverkeer op de weg. Gelukkig geen oponthoud dus een lekker gangetje gereden van 90 km per uur.
We zijn weer uitgekomen in Sillery bij de jachthaven. Hier hebben we de eerste nacht van de heenreis ook gestaan en was goed bevallen omdat je er toiletten heb en douches. nu zelfs internet ter beschikking..De rest van de dag lekker aan de waterkant gezeten. ook heb ik nog noten uit de bomen geslagen hier tegenover de camperplaats.
Morgen blijven we hier nog staan om reims te gaan bezoeken.

Foto's fietstocht Reims

Vrijdag 30 sept. Camperplaats Sillery 49.11762, E 4.08303

Het gaat nu echt opschieten met de tijd die we nog hebben. Vanmorgen lekker uitgeslapen tot, jawel kwart over acht, lekker ontbeten, daarna de koffie met gebak en toen op de fiets naar Reims. Dit waren we vorig jaar ook al van plan maar omdat Ada's fiets toen plots weigerde verder dienst te doen moesten we overrichterzake terug. Bij het grote plein hebben we een tijdje gezeten bij de kathedraal. Echt een enorm gebouw. Men is hiermee begonnen in 1210 en hij was klaar in 1280. Moi, zeventig jaar met de handenarbeid van toen!!, valt me nog mee zeg. Na verder wat rondgefietst te hebben in Reims hebben we langs de waterkant gezellig gegeten, waarna we teruggefietst zijn naar Sillery. Morgen gaan we weer wat kilometers maken richting huis waarbij we onderweg nog het een en ander willen bekijken.

Zaterdag 1 oktober. Camperplaats Willebroek ( 51.06091 E 4.34622 )

Vanmorgen al om 7:15 uur vertrokken. Het wqas knap mistig tot het moment dat het zonnetje zijn best ging doen om dat weg te werken.. Boven Reims zijn we de D699 naar vervins opgegaan. Verder over de N2 naar Mons in belgie en daarna de snelweg op richting Brussel. In Willebroek zijn we uitgekomen op de daar aanwezige camperplaats ( 51.06091 E 4.34622 ). Na het eten zijn weeen knooppuntenroute gaan fietsen. leuk, komen hier zeker nog een keer terug. Tijdens de rit kwamen we in Puurs nog een camperplek tegen ( 51.07482 E 4.28343 ). Helaas konden er daar maar twee staan, dus staat het al snel vol.s'Avonds hebben we lekkere belgische patatjes op en ik moet zeggen. Dat was wel heel lekker. Morgen zijn we weer thuis. ( foto's CP Willebroek )

Alternatieve camperplaats Puurs ( 51.07482 E 4.28343 ) ( foto's CP )

We hebben een fantastische vacantie gehad. We hebben 3153 km met de camper gereden en gefietst hebben we 1425 km. Aan staangeld voor de camper waren we gemiddeld 0,67 ct per dag kwijt. Hoezo Frankrijk duur!

top