..heeft u nog info voor ons waar we heerlijk vlak kunnen fietsen, dan horen wij het graag via het contact emailadres of via het gastenboek

Reis richting Zuid Frankrijk,

4 september 2015 Camperplaats Thieu ( foto's CP Thieu )

Als verlaat verjaardagscadeautje is Jacob samen met Patrick, Storm en Kick naar de interland Nederland-Ijsland geweest op 3 september. Het liep uit op een drama voor het Nederlands elftal door het verlies ervan. Het was samen met de kids overigens wel smullen, zowel letterlijk als figuurlijk. Om 24:00 uur waren we weer thuis en besloten we om gelijk maar met de camper door te rijden omdat we dan bijna verkeersloos Antwerpen en Brussel voorbij zouden rijden. Om 02:15 waren we in Thieu, waar we de camperplaats vonden recht aan het Centre kanaal. Hier bleken enorme scheepsliften te staan, waar je jezelf afvroeg van hoe is het mogelijk. s'Morgens zitten we al vroeg op de fiets om deze enorme scheepsliften van dichtbij te bewonderen. Ook staat er nog een oud beessie welke volgens ons niet meer gebruikt wordt.

In de loop van de middag vertrekken we naar ons geliefde plekje aan de Seine t.w La Mailleraye sur Seine. We nemen de tolweg en betalen vanaf Cambrai tot Yvetot 24,30 euro aan tol. Bij de betaling hadden we nog een opstopping van verkeer omdat ik het pasje in de verkeerde sleuf bleek te stoppen. Klokslag 18:00 waren we op plek van bestemming. Ook de aanblik voor deze camperplaats heeft een nieuw jasje gekregen. Zo is er een mooi terras met diverse kleine moerasgebieden. iets wat je heel veel ziet in deze streek.`

Fietstocht Thieu

5 september 2015. Camperplaats La Mailleraye sur Seine ( foto's CP ).

Gisterenavond lagen we al om 20:00 onder het dekbedje, zo moe waren we. De volgende morgen weer om 08:00 uur op, zodat we het klokje rond geslapen hebben. Koud is het niet, soms zon, dan weer bewolking. Wel wat dreigende wolken, maar gelukkig bleef het daarbij. s'Morgens zitten we wat aan de waterkant en gaan na de lunch fietsen. We nemen vandaag een pontje, wat overigens geheel gratis is, naar Yainville en fietsen vandaaruit naar Duclair om daar een internetoplaadkaartje te kopen zodat we de verslagen weer op internet kunnen zetten. We nemen van hieruit wederom het pontje en komen uit in Berville. Oke dachten we, we zitten weer aan de goede kant. Niets bleek minder waar, want er bleek geen eind aan de route te komen van waar we dachten uit te komen. Aan een paar fietsers vragen we hoe het nu zit. We begrepen er niets van. Een paar fietsers waren zo bereidwillig ons even voor te gaan naar het pontje in Lumieges om daar weer met het pontje over te steken naar Heurteauville. Voordat we het eerste pontje genomen hadden, waren we eerst zo stout geweest om een lading appels te plukken. Dit hadden we beter nu kunnen doen, want thuis aangekomen konden we van sommige appels wel appelmoes maken. Dit hebben we overigens ook gedaan.

6 september 2015

Beetje veel mist boven de Seine, maar al weer snel verdrongen door een heerlijk zonnetje. We fietsen vandaag de route door de Marais Vernier. Door het Parc Regional de Brotonne. Hier fietsen we langs vele oude huisjes met rieten daken met daarop weer een begroeiing op de nok van het dak. Er waren flinke klimmetjes bij door het Foret de Brotonne, hoog boven de Seine. Veel fietsers hebben we niet gezien, behalve dan mountainbikers onder ons die het bos doorkruisten. Op een picknickplaats aan de Seine eten we en gaan weer verder naar het pontje bij Quillebeuf sur Seine. Dit blijkt een soort Shell Moerdijk te zijn al stinkt het er ietsjes meer. In de verte zien we de Pont de Tancarville en Pont de Normandie liggen. In Norville drinken we bij een hertenkampje koffie en bekijken de hier aanwezige camperplaats. Niet veel bijzonders. Wel alle voorzieningen. Helaas ligt deze direct aan de weg. Vandaar dat er waarschijnlijk geen camper stond. In Villequier fietsen we dwars door een rommelmarkt, Pont de Bretonne onderdoor richting Yainville om daar weer het pontje te nemen wat bijna bij de camperplaats in La Mailleraye uitkomt. Helaas voor ons bleek het pontje een rustdag te hebben. . We hadden nu twee opties. of we gaan terug en fietsen over de Pont de Bretonne of rijden door naar Lumieges, waar we eerder ook waren om over te steken. We kiezen voor het laatse, wat wel inhield dat de rit bijna 20 km langer ging worden. Iets wat bij Ada niet goed gevallen is want een joekel van een blaar op d'r bips was het gevolg van een fietsritje van bijna 75 kilometer. s' Avonds rijden we met de camper nog 225 km naar St Jean le Thomas aan de baai bij Saint Mont Michel.

Fietstocht La Mailleraye sur Seine

7 september 2015 Camperplaats Dragey ( foto's CP )

Een zonnige dag vandaag. Wel veel wind, maar jah, we staan ook bijna aan de baai. Na de ochtend rituelen stappen we op de fiets en denken even naar Mont Saint Michel te fietsen. In Genets bij het toeristeburo bleek dit al snel te hoog gegrepen te zijn daar de rit heen en terug zo'n 80 km is. En met die enorme blaar ging dat niet lukken. We fietsen via kleine weggetjes en komen uit in St Leonard bij een Eco museum. Hier drinken we koffie en genieten van het werkelijk prachtig uitzicht op de baai, met als blikvanger natuurlijk Mont St Michel. Na de lunch fietsen we verder naar Avranches, waar we bij de Mac genieten van een heerlijke sorbet met aardbeien. Via een andere route fietsen we terug naar de camperplaats in Dragey waar we nog tot s'avonds laat buiten in het zonnetje zitten.

8 september 2015

Prachtig zonnig weer vandaag Dit keer gaan we langs de kust fietsen richting Granville. Een rit met een paar pittige klimmetjes, maar dankzij de electrische bikes, een peuleschil. De eerste plaats die we tegen komen is St Jean le Thomas, een badplaats met zicht op de baai. Na een flinke klim komen we in Carolles. Aan de boulevard drinken we koffie en kunnen de hondjes even los. Jullouville is de volgende plaats die we aandoen. Hier is een supermarkt waar we even het hoognodige kopen. Verder richting St Pair sur Mer. Aan het einde van de klim hadden we een schitterend uitzicht. Deze badplaats is weer wat groter en zodoende ook een stuk drukker zodat we besluiten om na een poosje de weg weer terug te nemen. Wederom al de klimmetjes voor de kiezen. Maar, we hebben het gehaald. In St Jean le Thomas drinken we nog gezellig wat en gaan weer naar de camper waar we nog tot laat in het zonnetje gezeten hebben. Morgen verlaten we Normandie en gaan richting Bretagne.

Fietstocht Dragey

9 september 2015. ( CP Ardevon )

Geloof het of niet, maar het weer zit wel mee. Weer een strakblauwe hemel. We vertrekken al vroeg. Eerst even naar de CP le Thomas om te lozen en water in te slaan en dan naar Avranches, waar de camper ook zijn dorst kan lessen tegen 1,10 euro per liter. De Lidl is hiernaast zodat we ook maar gelijk boodschapjes doen. Hier krijgen we het trieste bericht dat onze dochter Marcia d'r poes heeft moeten laten inslapen. Hij is 20 jaar geworden en we weten zeker dat hij een heerlijk leventje gehad heeft. We staan nu op de camperplaats in Ardevon. Een mooie camperplaats met alle voorzieningen. Wel duur n.m 10,70 euro. Hier zit wel de stroom bij in. Lozen en water kost 3 euro, wat naar verhouding wel heel veel is. We hebben wel een mooi uitzicht op het in de verte gelegen Mont St Michel. Na de lunch op de fiets naar dit majestueuze gebouw.

Ook daar heeft de tijd niet stil gestaan. Vele veranderingen t.o.v een x aantal jaren geleden toen we ook hier waren. Langs de rivier de Couesnon, een mooie fietroute, komen we in Pontorson waar we in het park koffie drinken. Via binnenweggetjes komen we weer terug op de camperplaats.

Fietstocht Ardevon

10 september 2015. Camperplaats Hirel ( foto's CP )

Vandaag een strak blauwe hemel. We twijfelen wat te doen, blijven of gaan we verder. Eerst maar even douchen en een wasje wegwerken. Na de koffie eventjes campertje opruimen waarna we lekker in het zonnetje gaan zitten. Om 12:00 uur besluiten we, nadat we eerst broodjes gebakken hebben, om toch verder te rijden langs de kust. We komen terecht in Hirel. Een mooie camperplaats met alle voorzieningen tegen betaling van 6,00 euro. Stroom en water apart aan de sanizuil tegen betaling van 2,00 euro. Eerst eten we de zelfgebakken broodjes op en gaan dan fietsen. Cancale is de bedoeling. We zien het liggen, maar met de fiets komen we er niet omdat het fietspad ineens ophield bij de ingang van het strand. We hebben nog geprobeerd via de weg te gaan, maar daar was het zo razend druk met verkeer, dat we een aanslag op ons leven riskeerden. We fietsen terug en genieten nog lang van het warme zonnetje. De eerste week zit er bijna op. Inmiddels staat de fietskilometerteller op 233.

11 september 2015

De dag begint vandaag met bewolking, maar totaal niet koud. Na de koffie besluiten we de "polderwegen" eens te verkennen. En, met behulp van de fietsnavigatie vinden we mooie weggetjes. Zo fietsen we langs Mont Dol, een bergje wat je als orientatiepunt altijd in de buurt blijft zien om uiteindelijk uit te komen in Dol de Bretagne. In een nauw straatje zijn we net niet getuige van een enorme brand die het dak van een huis totaal vernield heeft. Getuige de massa's brandweerlieden was het goed prijs. We fietsen via een winkelstraat even door de plaats en gaan via leuke weggetjes terug naar de kustlijn. Aan het strand bij Cherreux, met achter ons een molen, eten we een broodje. We fietsen verder langs de kustlijn en terug op de camperplaats hebben we nog een lange engelse babbel met de buren. We eten dit keer pannekoeken met spek em jawel, saroma toe. Morgen gaan we verder, maar komen hier zeker nog een keer terug.

12 september 2015 Camperplaats st Jacut sur Mer ( foto's CP )

Vannacht een klein beetje regen. Het is bewolkt maar ook wel zon. Om 09:00 uur vertrekken we naar Cote d'Emeraude. Via de barrage du Rance komen we in Dinard. De camperplaats waar we naartoe willen ligt in St Jacut sur Mer, kost 6 euro en sanizuil voor water en lozen. Dit gratis overigens. Leuk ingerichtte camperplaats met allemaal stukjes gras tussen de campers. Na de koffie fietsen we eerst naar de plaats zelf waarna het uitzichts punt "pointe du Chevet" lonkt. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de omgeving.

Het toeristenburo is gesloten zodat we de aangegeven fietsbordjes maar gaan volgen richting richting Cap Frehel. Met veel klimwerk van soms wel 15% besluiten we toch Frehel even links te laten liggen en gaan naar St Gast le Guildo.

Bij deze plaats fietsen we naar de hooggelegen rotsen waar we genietend van het uitzicht, lekker eten. Vanaf dit punt zien we ook het fort La Latte liggen.

Via een andere weg, met wel heel veel klimmetjes, fietsen we terug naar de camperplaats, die inmiddels kompleet vol staat. Omdat we niet veel zon hebben om de accu's te laden en zodoende de fietsen niet kunnen laden, ga ik even naar de naast ons gelegen camping om dit wel te doen. Het weer is gaandeweg de dag toch zeer goed geweest.

Fietstocht St Jacut sur Mer

13 september 2015 camperplaats Les Forges ( ( foto's CP )

Vandaag wederom de twijfel wat te doen. Het vergt toch wel veel energie voor Ada's knietje die klimmetjes. Toch besluiten we eerst naar Cap Frehel te gaan. We plaatsen de camper in Plevenon en fietsen van hieruit naar Cap Frehel via een fietspad. De uitzichten zijn prachtig en het is een drukte van jewelste. Vanaf dit punt konden we ook fort La Latte weer zien. Wel jammer dat het erg bewolkt is. Het ziet er dan ook naar uit dat het gaat regenen. Terug op Plevenon komen we de buurtjes van Hirel weer tegen. Wat een toeval. Om 15:00 uur vertrekken we richting Arzal boven St Nazaire. Omdat de weersvooruitzichten voor vandaag en morgen niet goed zijn, zoeken we een camperplaats onderweg uit waar we zeker stroom hebben. We komen uit in Les Forges. Hier hebben we in 2012 ook al eens gestaan toen we het kanaal van Nantes naar Brest gefietst hebben. Onderweg veel regen dus. De weg naar Les Forges was niet echt optimaal, een soort buitendijk van Willemstad naar Klundert zeg maar, maar dan 30 km lang.

Foto's CP Plevenon

CP St Gast le Guildo

Fietstocht Cap Frehel

14 september 2015 Camperplaats Arzal ( foto's CP )

Ondanks dat we vannacht een berg regen gehad hebben, toch goed geslapen. Vanmorgen vrij relaxed op gang gekomen. Rond de klok van 10 uur vertrekken we richting Arzal aan de monding van de La Vilaine. We zijn nu dicht bij de Atlantische oceaan. We vinden een fijne plek aan de overkant van de haven waar aardig wat rondvaartboten liggen. We zijn overigens net op tijd want binnen no time stond de camperplaats vol. s'Middags fietsen we wat rond. Helaas waait het te hard om een fietstocht te maken. Ook de regen is een spelbreker zodat we snel de warmte van het campertje opzoeken.

15 september 2015 Camperplaats St Viaud ( foto's CP )

Vandaag prinsjesdag. Het weer beloofd niet veel te worden vandaag zodat we gaan rijden. Door het Parc naturel de Briere, over slechte wegen, komen we uit in Guerande. Hier doen we boodschappen. Ook de camper krijgt de nodige litertjes, zodat we voorlopig weer vooruit kunnen.Bij Saint Nazaire gaan we de brug over met onder ons de Loire, om uit te komen in St Viaud. Hier hebben we in 2008 ook al eens gestaan. Uiterlijk is er enorm veel verandert. Zo zien we een tennispark. pannaveld en op het naastgelegen meertje een waterskiebaan met bovenleiding, wat spectaculaire sprongen oplevert door de boarders. s'Avonds nog een klein opstootje met Fransen die wilden dat ik de camper ging verzetten omdat hij geen TV had. natuurlijk is het antwoord "je ne comprends pas". Door het slechte weer de gehele dag prinsjesdag gekeken op TV.

16 september 2015

Regen en nog eens regen en niet te vergeten de storm. Vannacht stonden we te schudden op de grondvesten. Voor vandaag ook geen goede weersberichten, zodat we de algemene beschouwingen op TV maar volgen. Van fietsen is deze week weinig gekomen. We hopen op beter weer zodat we weer wat in kunnen halen.

17 september 2015

Vandaag is Martijn jarig dus is de eerste handeling internet aan om hem te feliciteren. Gisteren hadden we afgesproken verder te gaan, maar door het nu goede weer blijven we nog een dagje om hier in de buurt te fietsen. We fietsen eerst naar Palmboeuff. Na een stukje langs de Loire gefietst te hebben slaan we het binnenland in om uit te komen in St Pierre en Retz, waar we op een pleintje wat drinken. Tijdens de terugtocht krijgen we toch weer te maken met regen al maakt de zon al weer snel plaats voor die bui. Op de camperplaats maken we de fietsen schoon. Week 2 stond in het teken van het slechte weer zullen we maar zeggen, helaas.

18 september Camperplaats Porte du Plomb ( foto's CP )

Slapen doen we uitstekend dus goed uitgerust vertrekken we om 09:15 uur. We rijden eerst een toeristische route door Pays de Retz. Omdat die kleine weggetjes niet echt opschieten gaan we de snelweg opzoeken, wat toch wel lekkerder opschiet. Niet dat we geen tijd hebben, maar we worden gek van al die rotondes. Via La Roche sur Yon en Lucon komen we uit in Chaille les Marais. Hier is een camperplaats naast een niet meer in gebruik zijnde brandweerkazerne. Ook een toiletgebouw met zowaar warme douches. Hier maken we gebruik van door de hondjes eens lekker te wassen. We gaan toch weer verder en rijden naar lauziere waar we terechtkomen op een parkeerplaats bij Porte du Plomb. Geen voorzieningen, alleen water beschikbaar. Wel een schitterend plekkie met uitzicht op de brug naar Ill de Re. Onderweg hebben we trouwens wel erg goedkoop getankt n.m 1,03 euro per liter. Het is nog steeds raar weer, dan schijnt de zon en even later heb je weer een plensbui op je knikker.

Foto's fietstocht Lauzieres

19 september 2015

Vannacht een aantal flinke plensbuien gehad, terwijl het overdag droog en zonnig was. Vandaag gaan we La Rochelle bekijken. Via een veloroute langs de kust komen we uit in La Rochelle. Om bij het centrum te komen moesten we eerst nog door een aantal drukke straten. Gelijk maar even naar de VVV voor de nodige informatie van de omgeving. Nasst het VVV was de oude haven waar we een bakkie gedaan hebben. Op de achtergrond de twee torens die daarvan de ingang vormden. Aan terrasjes geen gebrek hier en ze zitten tijdens de lunchtijd waarschijnlijk allemaal stampvol. We gaan niet terug via dezelfde weg en gaan op zoek naar het fietspad dat langs de kust loopt. Dit vonden we al vrij snel wat liep naar Plage de Chef de Baie, met prachtig uitzicht op de eilandjes en de baai zelf. In de verte nog getuige van het opstijgen van een heteluchtballon. Verder naar het punt waar het verkeer moet stoppen om te betalen alvorens de brug naar Ill de Re te nemen. Hier gaan we ook het fietspad weer op naar l Houmeau. Een schitterend fietstochtje met thuis al beloning een lekker tompouce bij de koffie. Voor de deur kunnen we meegenieten van een aantal parapentevliegers die gaan soaren langs de rotsen. Geweldig gezicht hoe men soms rakelings langs de rotsen scheert. Sommige bleven echt uren in de lucht alvorens te landen op de plek waar men ook gestart was.

20 september 2015

Vandaag een strak blauwe hemel. We doen eerst wat huishoudelijke werkzaamheden. Om half elf, na de koffie en een schone camper, vertrekken over het fietspad dat direct naast de camperplaats loopt. Ditmaal naar het noorden. Het zicht vanaf het fietspad is groots. Te zien is dat het voor iedereen een rustdag is, want het is knap druk met fietsers en wandelaars. We komen ook weer plekjes tegen waar anderen hun camper weggezet hebben. Iets om te onthouden dus. In Esnandes, een echt vissersdorpje, houd het fietspad op en gaan we een stukje het binnenland in, maar besluiten om toch weer terug naar de kust te gaan omdat dit toch wel leuker fietsen is. In Le Pelle eten we op een picknickplaats de boterhammetjes op en rijden langs de kust weer terug. Op de camperplaats is het inmiddels een drukte van belang door de vele mensen die allemaal genieten van het schitterende weer. s'Avonds hebben we in het naastgelegen restaurantje mosselen gegeten, terwijl we aan de horizon een mooie zonsondergang zagen.

21 september 2015 Camperplaats Le Verdon sur Mer ( foto's CP Le Verdon sur Mer )

Met prachtig weer vertrokken uit Lauzieres richting Soubise. De plaatjes van de CP op internet waren veelbelovend, de werkelijkheid was even anders. Lozen, water pakken en gauw verder naar Hiers Brouage. Ook deze CP mag die naam eigenlijk niet hebben, alsmede de CP in Nieulle sur Seudre. Dan maar doorrijden naar Royan. We waren net op tijd om de boot mee te pakken naar de overkant. Kosten van dit tochtje 41,50 euro. Het duurde maar 30 minuten. Wel leuk om ook dit weer eens meegemaakt te hebben. Eenmaal aan de overkant vonden we in Le Verdon sur Mer een leuke CP. We dachten een redelijk bezette CP te vinden, maar aangekomen was het wel erg stil. Of dit komt doort de kosten weet ik niet, maar het lijkt er wel op. Voorzieningen zijn er wel, uiteraard tegen betaling. Toilet legen is wel gratis. Na installatie eerst even naar de VVV voor documentie. Hierna fietsen we via een bewegwijzerde route naar Port Medoc en drinken gezellig wat bij het water, waar ook weer veel campers staan. Verder naar Soulac sur Mer met een heel mooie boulevard. Rossi en Boemer mogen zich even uitleven op het strand. Voordat we terugfietsen nog even langs de winkeltjes en terug naar de camper. Door de vele kilometertjes, meer dan we eigenlijk wilden, was het toch wel een vermoeiende dag geworden.

Overtocht Royan

22 september 2015 Camperplaats Montavilet ( foto's CP )

Heerlijk uitgeslapen. Het weer beloofd ditmaal niet veel goeds. Buien en heeeeeeeeeel veel wind. We besluiten dan maar verder te gaan. We rijden pal aan de kust en zien een kolkende zee met metershoge golven. Toch zijn er weer waaghalzen die dit fantastisch vinden en komen met hun surfplankje met grote snelheid met de golven mee weer op het strand. Wat wel opvalt is ook het grote aantal naturistenstranden hier. In Montavilet les Bains vinden we een mooie camperplaats in de duinen met nog steeds behoorlijk veel wind. Van fietsen is vandaag niets gekomen zodat we de tijd maar besteden aan het opruimen van onnodige documentatie. De andere camperplaats waar wel stroom aanwezig was, was gesloten.

Foto's Montavilet

23 september 2015 Camperplaats Le Moutichic ( foto's CP )

Vannacht weer aardig wat plensbuien op het dak met wederom veel wind. Gelukkig scheen bij het opstaan het zonnetje weer. Na het ontbijt en de koffie stappen we vol goede moed op de fiets. Het hoopvolle was snel verdwenen door de saaie en rechte rit dwars door een bos. Na 20 kilometer eindelijk een kruising. We gaan eerst in Le Pin Sec kijken. Wat een afgang, vies en smerig. Tunesie is er niets bij. Verder naar St Isidore. Hier kregen we een berichtje dat Pa Fierens wederom naar het ziekenhuis moest voor bloedtransfusie. Na s'middags een douche genomen te hebben , zijn we verder gereden naar Le Moutichic. Hier staan we illegaal aan het meer van Lacanau, wel een leuk plekkie overigens. We wagen het erop en kunnen weggestuurd worden. Wat een verschil met gisteren met het weer. Het vinden van dit plekje, waar we enkele jaren terug ook al eens geweest zijn, was nog niet zo gemakkelijk.

24 september 2015

Een bewolkte maar niet koude dag, goed fietsweer dus. We fietsen eerst richting Lacanau Ocean. Het is een ritje door een pijnbomenbos. Eerst liep het fietspad even langs de Oceaan, maar al snel verdwenen we het bos in om weer kilometerslang hierdoor te fietsen. Werkelijk nergens kon je een afslag nemen naar het strand of we moesten ons door het zand worstelen met de fietsen en hondenkar. Helaas lukte dit niet. Bij Le Porge Ocean besluiten we terug te rijden door het binnenland. Ook aan deze eentonige weg leek geen eind te komen. Eindelijk aangekomen in Le Porge vinden we een bankje waar we eten. Langs de D3 loopt een veloroute en ja hoor, weer door een bos naar Lacanau. Moe komen we na 75 kilometers terug op de CP waar we nog lekker genieten van het uitzicht op het meer. Niet lang overigens, want waar we al bang voor waren geschiedde. Politie naast de camper en een vriendelijke agent sommeerde ons te vertrekken omdat het verboden was hier te staan. We rijden naar Le Porge waar we een slaapplekje vinden. Week drie zit er op, een weekje met wat beter weer maar veel wind.

25 september 2015 Camperplaats Andernois Les Bains ( foto's CP )

Aangekomen in Andernois les Bains, een mooie plaats aan het Bassin d'Archachon. De camperplaats ligt naast het oesterhaventje. Je hebt een stuk afgebakende plaatsen en een strook waar men het niet zo nauw neemt met het wegzetten van de campers. Je betaald wel negen euro om alleen te staan. Voorzieningen zijn er wel tegen betaling aan de sanizuil, behalve stroom. De plaats zelf is wel gezellig, met vele winkeltjes. De winkeltjes bezoeken we morgen wel. Eerst gaan we fietsen naar Cap Ferret. Het fietspad is een oude spoorbaan. Eerst passeren we Ares en Lege Cap Ferret. Bij Lege gaan we het bos weer in, al is het dit keer niet zo eentonig omdat je een wat breder beeld naast het fietspad hebt. In de plaats Cap Ferret eten we aan een stukje boulevard met ver op de achtergrond Dune de Pilat, het hoogste duin van europa. Via een andere route gaan we terug en hopen langs de kust te blijven fietsen. Helaas ook dit ging weer niet op sommige stukken na dan.

Fietstocht Andernois Les Bains

26 september 2015

Vandaag houden we een rustdagje en gaan winkeltjes kijken in Andernois les Bains. Wel fietsen we nog even langs de boulevard. De rest van de dag op een luie stoel in het zonnetje

27 september 2015

Een prachtige zomerse dag vandaag. Om 10 uur gaan we er vandoor. De route loopt ook nu weer over een oude spoorbaan naar Biganos. Veel fietsers vandaag op het mooie fietspad, maar wederom erg saai. We fietsen verder naar de delta de l'Eijre. Verder naar het vogelreservaat in Le Teich. Hier eten we aan 1 van de vele picknicktafels. Het is zondag dus een drukte van belang. Terug fietsen we door "Domaine Certes", een beschermd natuurgebied. In Audenge, bij het zwembasin, drinken we koffie en laden de fietsen op. Rossi gaat op onderzoek uit en beland door het lage water in de modder. Gelukkig zijn hier diverse kranen zodat wat wit was ook weer wit wordt. Verder langs de kustlijn, een stukje boulevard en door het plaatsje zelf, weer aangekomen bij de camper.

28 september 2015 Camperplaats Le Teich ( foto's CP )

Prachtig weer en veel zon. We vertrekken naar Le Teich waar we na veel manouvreren een mooi plekje bemachtigen. We bedenken vandaag zelf een route. Verdwalen kunnen we toch niet omdat we voorzien zijn van de fietsnavigatie. We fietsen langs kleine haventjes en vissersplaatsjes en komen aan bij het strand van Le Moulleau bij Archachon. Hier eten we bij de boulevard, waar het aardig druk is. Verder naar Dune de Pilat. Ada is beneden gebleven, ik naar boven via een flinke klim met de trap. Het resultaat is prachtige vergezichten over de zee en het binnenland. Terug fietsen langs de kustlijn van Archachon over de boulevard. Ook de doggies hebben even gezwommen en zijn weer van het nodige stof ontdaan. Het was een leuke fietstocht vandaag met aardig wat pittige klimmetjes.

Fietstocht Le Teisch

29 september 2015 Camperplaats Gastes ( foto'sCP )

Zonnige dag vandaag. We besluiten toch verder te rijden. We verlaten de Gironde en komen in La Landes. Het noorden bestaat uit bos en drie meren. We gaan in Gastes staan aan het meer van Bicarosso. Een leuke camperplaats direct aan het meer tegen betaling van 7,50, alle voorzieningen aanwezig behalver stroom. We vinden een leuke plaats met direct zicht op het meer. Onderweg hiernaartoe zagen we ontzettend veel gendarmerie. Nu blijkt waarom. Aan de overkant van het meer een militaire zone waar een oefening van het leger aan de gang was. Ook op het water een komen en gaan van blusvliegtuigen. Vandaar de beveiliging. s'Middags fietsen we richting Parentis en Borne, waar we nog even wat boodschapjes doen. Terug op de camperplaats lekker genieten van de rust aan het meer.

Foto's fietstocht Gastes

30 september 2015

De dag begon bewolkt, maar al snel kwam de zon erdoor. Rond de klok van negen werden we opgeschrikt een een donderend geluid. Eerst dacht ik dat er een vliegtuig neer ging storten aan de vuurbal te zien. Achteraf bleek er een raket van de grond afgeschoten te zijn richting de Atlantische Oceaan. De camper stond gewoon te trillen en een oorverdovend lawaai. . Na de koffie fietsen we naar Mimizan Plage. Door bos, kleine plaatsjes en tenslotte de duinen over. In die duinen aardig wat klimmetjes te verwerken. Sommige met een stijgingspercentage van 10%. Gelukkig ook weer naar beneden natuurlijk. Mimizan zekf bleek uitgestorven en bij vele huizen alle rolluiken naar beneden. Het strand was er wel enorm breed met enkele zonaanbidders. Bij thuiskomst lekker op de luie stoel.

1 oktober 2015

Vandaag een rustdagje. Camper van binnen en buiten schoongemaakt. Week vier zit er weer op. deze week zeer goed weer met veel zon en veel fietskilometers. De teller staat op 800 km. De teller van de camper op 1680 km.

2 oktober 2015

Het was vandaag bewolkt en soms viel er wat regen. We fietsen naar Bicarosso. Ook weer een compleet rechte weg. Er zijn hier sowiezo weinig wegen daar we midden in een natuurpark zitten.. In Bicarosso treffen we het, het is markt en we lopen er even doorheen. Op de marktplaats eten we en fietsen daarna terug over delzelfde weg zoals we gekomen waren. We zijn op tijd thuis want amper een kwartier later gaat het flink regenen. Dit was het voor ons, we gaan deze streek verlaten. . De fietspaden zijn goed maar het is zeer eentonig fietsen. We houden het dus voor gezien en gaan niet meer naar Biarritz omdat dit volgens insiders allemaal heizelfde zal zijn. Rechte fietspaden en veel door bossen, waarbij je nauwelijks de kust te zien krijgt.

3 oktober 2015 Camperplaats Fontet ( foto's CP )

Gisteren dus besloten weg te gaan van de kust. We zijn uitgekomen in Fontet aan de Garonne. Hier een mooie camperplaats aan het haventje aan de Garonne. Om de camperplek te bereiken was nog niet gemakkelijk omdat het hek gesloten was. Na een tijdje was er een Fransman bereidt de code van het hek te geven, zodat ik binnen kon rijden. We hebben een mooi plekkie met een grasveldje voor ons waar Boemer en Rossi lekker kunnen rennen. De fietsen blijven even achterop omdat het weer zeer wisselend is. Zo schijnt de zon om daarna weer plaats te maken voor een fikse regenbui. We gebruiken de tijd om een wasje weg te werken.We hebben sinds weken ook weer stroom en maken daar gretig gebruik van. s'Middags kijken we naar de volleybalwedstrijd van Nederland tegen Turkije. Toch wel weer eens lekker als je stroom hebt.

4 oktober 2015

Vandaag een binnendagje bbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrrrrrr

5 oktober 2015. Camperplaats Perigieux ( foto's CP )

We vertrekken al vroeg uit Fontet. Met de code 3647 openen we het hek. De eerste kilometers rijden we over kleine wegen. Bij Seijches eindelijk een fatsoenlijke weg. Verder naar Bergerac de N 21 op. In Lembras komen we een leuke camperplaats tegen. Toch rijden we verder naar Perigieux, een historische stad aan de Isle. langs deze rivier kunnen we volgens de info ook fietsen over de voie verte bleu. Dit doen we dan ook een stukje en bekijken nadien per fiets de stad even. Ook de VVV wordt weer geplunderd. het is vandaag zelfs een beetje benauwd geweest ondanks dat je aan de vallende bladeren kunt zien dat de herfst zijn intrede gedaan heeft.

6 oktober 2015. Camperplaats Perigieux

Vandaag een dagje met diverse weertypes, regen, donkere luchten en dan weer zon. De temperatuur is wel lekker n.m 23 graden. We fietsen langs de Isle alhoewel we niet weten hoe ver we zullen komen omdat volgens de info de voie verte pas in 2016 helemaal klaar is. Na 3 kilometer gaat het al fout en stuitten we op een zandpad, omdat er niet aangegeven staat dat we de brug over moeten. Na even een fransman gevraagd te hebben waar we verder konden was ook dit weer opgelost. Het is trouwens wel leuk fietsen en over een goed pad al zouden er wel wat meer bordjes bij afslagen geplaats kunnen worden. Het is dat ik regelnatig op de fietsnavigatie kon kijken anders was het gegarandeerd iedere keer fout gegaan. Na Marsac sur l'Isle kunnen we alleen over een drukke weg verder. Hier bleek dat men ook geeindigd was met de aanleg van de voie verte en dus nog lang niet klaar was, vandaar 2016. s'Middags gaan we zonder de hondjes nog even lekker winkelen bij Leclerq.

7 oktober 2015. Camperplaats Oradour sur Glane ( foto's CP )

Vandaag bewolkt, en af en toe een buitje. Schoon gewassen vertrekken we rond de klok van 10 uur naar Oradour sur Glane. Deze plaats is na de razzia in 1944 geheel in tact gelaten. Op 10 juni 1944 is de gehele bevolking hier afgeslacht door de Duitsers en daarna geheel in brand gestoken. Het was zeer indrukwekkend om te zien wat daar allemaal gebeurd is. Zelfs de auto's die er toen stonden staan er nu nog. In de kerk waar vrouwen en kinderen heen gevlucht waren om te voorkomen in de handen van de Duitsers te vallen was men niet veilig, want ook die werd in brand gestoken zodat vrouwen en kinderen levend verbrand werden. Een bezoek aan de begraafplaats liet zien dat de leeftijd van jong naar oud ging. Hele gezinnen lagen in graftombes bij elkaar.

Bezoek Oradour sur Glane

8 oktober 2015. Camperplaats Le Charite sur Loire. ( foto's CP )

Een dagje met hindernissen vandaag. We hadden lekker geslapen en zijn rustig op gang gekomen. Na het ontbijt en de koffie, zoals gebruikelijk alles opruimen voor vertrek. Als laatste altijd, indien nodig, altijd de oprijblokken. Toen bleek dat ik een lekke achterband had. Nu lees ik wel eens op het camperforum dat dit een hele klus gaat worden door de slechte kwaliteit van de krik. Nou, gelukkig bij mij niet, want na een flink aantal armbewegingen stond de band vrij van de grond. Reserveband te voorschijn en maar hopen dat deze nog wel op de goede druk stond. Gelukkig was dit nog het geval. Er bleek een enorme schroef in te zitten. nadat deze klus klaar was, op naar een garage want een reserveband is dan toch wel weer handig, al lees je ook op hetzelfde forum wel eens dat men geeneens meer een reserveband meeneemt. Naast ons stonden Nederlanders, hoezo behulpzaam??, ze namen nog niet eens de moeite te komen kijken of vragen of ik hulp nodig had. Nee, dan de Fransen die zijn toch echt behulpzamer, zo zou later blijken. De garage was gelukkig niet ver weg en het zou een uurtje duren voor ik aan de beurt was. De monteur keek al zeer bedenkelijk naar de band met de enorme schroef erin. Hij bleek gelijk te hebben, want na reparatie bleek de band niet voor 100% dicht te zijn. Verder dus op de reserveband en een leeglopende reparatieband. Al met al was hij toch een half uur bezig geweest om te proberen de band te repareren. Kosten, geloof het of niet, waren 0 euro. Kijk dat is behulpzaam zijn in noodgevallen. Kunnen sommige Nederlanders nog wat van leren. We rijden naar Lac Pardour, maar het was wel erg stil daar en voelden ons voor de komende nacht niet veilig en zijn verder gereden naar de camperplaats in Le Charite sur Loire.

9 oktober 2015. Camperplaats St Julien dus Sault ( foto's CP )

Vanmorgen toch verder getrokken na een slechte nachtrust. Bij de CP enorm veel last gehad van vrachtverkeer en het watergeruis van het watervalletje onder de brug. We rijden verder over een stuk tolweg de A77, een stukje N7 en dan de D965 op richting Auxerre, wat een goed alternatief was voor de drukke N151.B Bij Toucy richting Joigny om daarna te stoppen in St Julien du Sault., een klein plaatsje aan de Yonne. De camperplaats is rustig. We fietsen een eindje langs de Yonne en belanden dan in Joigny, een mooie stad aan het water. Via een flinke klim naar het centrum met leuke winkeltjes en natuurlijk de VVV. Dat we in deze omgeving zouden komen hadden we overigens in het geheel niet verwacht zodat we daar ook nauwelijks info over bij ons hadden. Vanavond hebben we de eerste keer het kacheltje even aan gehad.

10 oktober 2015 Camperplaats Nogent sur Seine ( foto's CP )

Vannacht heel lekker geslapen in een lekker warm bedje. Om half negen op en kijkend naar buiten is het een beetje somber weer. We eten lekker warme croissants. We doen eerst even boodschappen om daarna te besluiten toch maar weer verder te rijden omdat het totaal geen fietsweer is. We rijden eerst naar Nogent sur Seine, waar we eten. Het was ondertussen wel schitterend weer geworden, zodat we besluiten hier te blijven. We fietsen na het eten langs de Seine en komen eigenlijk overal en soms nergens. Gelukkig brengt de fietsnavigatie ons weer veilig thuis, al hadden we het ons wel anders voorgesteld de fietstocht langs de Seine. We komen wel langs een mooi natuurpark met vele ydillische plekjes, waar we ook lekker aan de waterkant koffie hebben gedronken. Terug op de CP hebben we op de naastgelegen camping lekker gedouched en een wasje weggewerkt. We kunnen om half zes nog steeds buiten zitten door de hoge temperatuur van 23 graden met bijbehorend zonnetje. s'Avonds naar het Nederlands elftal gekeken.

11 oktober 2015 Camperplaats Dun sur Meuse ( foto's CP )

Goed geslapen vannacht. We gaan al vroeg rijden en willen naar Dun sur Meuse. Het is zondag dus lekker rustig op de wegen. Kilometers rijden zonder ook maar 1 auto tegen te komen. Na 188 kilometer komen we op de camperplaats alhier. Het is schitterend weer dus stoelen naar buiten en de beentjes omhoog. We staan aan het kanaal de l'Est. op de CP alle voorzieningen aanwezig tot aan douche en wasmachine toe. Van dat laatste maken we gretig gebruik om het nodige weg te werken. Droog is het zo met dit weertje. s'Avonds koelt het wel snel af dus gooien we het kacheltje lekker aan.

Fietstocht Dun sur Meuse

12 oktober 2015

De dagen beginnen s'morgens steeds kouder, zodat we wat langer in ons bedje blijven. Ondanks dat het een stuk kouder is gaan we toch fietsen. We doen wel een trui aan overigens. We rijden over rustige wegen met hier en daar wat klimmetjesen kleine dorpjes naar Stenay. Hier hebben we in het verleden ook al eens gestaan, al was dat nog met de eerste camper die we hadden. Moet wel zeggen dat de camperplaats er toen wel een stuk beter uitzag. Nu is het in een belabberde staat met veel putten en modder. Van wat overzicht is nauwelijks sprake. We eten bij het haventje met zicht op de CP. Ook hier staan een paar campers die waarschijnlijk de modder wilden vermijden. Ook hier een toiletgebouw waar je met dezelfde code als op de CP ( 7272) gebruik kon maken van het sanitair en douche. We fietsen, na Stenay zelf bekeken te hebben, via de andere kant terug. Daarbij passeren we leuke dorpjes zoals Mouzay en Milly sur Bradon. Bij Dun sur Meuse aangekomen klimmen we nog even naar boven om het daar aanwezige fort te bekijken, althans wat daar van over was. Nog iets verder ligt een kerk waar we ook nog even naartoe rijden om daar onder het genot van een bakkie koffie te genieten van het uitzicht op het Maasdal. Het was trouwens een behoorlijke klim om hier te komen. Terug op de CP maken we gebruik van de gratis wasmachine.

13 oktober 2015

Koud en miezerig......kachel aan en lekker binnen TV kijken

14 oktober 2015

Door het koude en natte weer besluiten we om verder te rijden. Het was zelfs zo koud dat we onderweg rond Luxemburg sneeuw gehad hebben. Voor half oktober toch wel een raar beeld moetiik zeggen. Gelukkig hebben we een goede kachel dus dat zit wel snor. Ook bij Marcia en martijn, die in Italie bivakeren, is het slecht weer.

Het was een reis waar we meer van verwacht hadden. Fietstochten langs de Atlantische kust vielen enorm tegen door het saaie beeld. Bretagne daarentegen was super. Het weer viel ook een beetje tegen al was dat op vele streken in Frankrijk het geval. Al met al hebben we toch 1150 kilometer gefietst. De camper heeft er 3250 km opzitten. Aan staangeld waren we gedurende de reis 152,00 euro kwijt, wat op zich niet tegenvalt.

 

 
 
top